Demontáž stropneho osvetlenia

Výbava, autopotahy, koberečky atd.

Demontáž stropneho osvetlenia

Příspěvekod stanislav » 14.06.2012 09:36

Ahojte, nemate nahodou niekto skusenost s demontazou stredoveho stropného osvetlenia u Ceeda pred faceliftom?
Predne osvetlenie, aj s priehradkou na okuliare. po odklopeni su tam myslim dva alebo tri šroby ktore som dal dole, ale stale to tam este nieco drzi a nechcem zlomit plastove uchytky. Tak ak mate skusenost ako postupovat mohli by ste mi poradit.
Potrebujem sa dostat k plosnemu spoju stropneho svetla.
Dakujem
Ceed SW, 2008 1,6 CRDi 100tis +
stanislav Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
125000 km @ 5.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Demontáž stropneho osvetlenia

Příspěvekod profano » 14.06.2012 10:14

Snad ti to pomůže
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
profano Muž
Sponzor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (5) TOP sponzor (1)

Kia XCeed (2021)
34000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod stanislav » 14.06.2012 10:21

profano
Dakujem za pomoc, nie je to presne to chladam ale zide sa aj toto vytlacit pre pripad vymeny ziaroviek. :thu:
Toto je ten prvy krok co musim spravit a este by som potreboval poradit ako celu tu konzolu odtial vytiahnut a dostat sa priamo do ziveho na plosaky, lebo skusal som skusal a vsetko mi prislo prilis nasilne voci tomu plastu aby som to skusal dalej bez strachu ze nieco odlomim.
stanislav Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
125000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod Tulik23 » 14.06.2012 11:04

Mne na odmontivanie stacilo trochu nasilia a bolo to vonku.
Tulik23 Muž
KIA Family

12. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (3)

Kia cee'd SW (2011)
70000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod profano » 14.06.2012 11:37

Až vyloupneš to krycí plexi (já všechny takovéto demontáže panelů, krytů ... dělám hladkým příborovým nožem) tak jsou tam dva šroubky, které celé světlo drží ve stropě.
profano Muž
Sponzor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia XCeed (2021)
34000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod profano » 14.06.2012 13:05

Ještě jeden obrázek
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
profano Muž
Sponzor

Kia XCeed (2021)
34000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod stanislav » 14.06.2012 13:22

Dakuje, to je to myslim presne to co mi treba.
Chcem sa dostat k plosaku aby som videl ako to tam vyzera a pomeral ako sa to sprava pri nastartovanom aute a vybratom kluci, a ci je mozne tam na plosak naspajkovat vyvod na napajanie autokamery.
Aby som ho nemusel tahat zo zapalovaca po stlpiku do stredu stropu, ale odhentadial priamo na skok ku spataku vyviest napajaci kabel.
Videl som to tak pripojene na dvoch fabiach a vyzeralo to byt najrozumnejsie riesenie
stanislav Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
125000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod maria40 » 14.06.2012 23:28

Tak toto ma zaujíma. Keď sa Ti podarí nájsť napätie v tom stropnom panely, ktoré nabehne po zapnutí kľúča a po vypnutí kľúča zmizne, tak to sem hoď. Popíš, odkiaľ si to napojil. Poprípade pozíciu pinov konektoru. Ďík
KIA Ceéd 1,6 CVVT
maria40 Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (8) TOP sponzor (1)

Kia cee'd (2007)
91000 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Ice_B » 15.06.2012 01:55

Čaute.

V stropnej konzole napätie po zapnutí kľúča ani nehľadajte. Sú tam totiž tri vodiče - na jednom je stálych 12V (nezávisle od kľúča), na druhom je kostra spínaná cez stmievač a ten tretí myslím že je do svetla pre cestujúcich na zadných sedačkách. Jediná pomoc by bola, pokiaľ máte samostmievacie spätné zrkadlo, pretože na jeho napájanie je závislé od polohy kľúča v zapaľovaní. Ja som si zo späťáka "natiahol" led osvetlenie stredového panelu, takže stade by to bolo možné.
Ice_B Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2007)
182000 km @ 5.0 l/100km

Příspěvekod PatressPO » 15.06.2012 17:54

Zdravim...mozno trosku od temy ale chystam sa v blizkej dobe namontovat led pasy pod pristrojovku vodica aj spoujazdca.A napojit to planujem tak ze budem tahat kable az na stropne svetlo aby mi to svietilo iba pri otvorenych dverach a nejak tam to pripajkovat.. Co myslite..bude mi to fungovat??Podla mna by asi malo ze?? Inac je nejaky postup ako sa da bezp odmontovat cely ten stropny caluneny panel ? Tak aby som ho vedel aj potom naspat pripevnit... Vdaka za rady..
:kia: C’eed Facelift 2010, EX, Black Pearl, Full výbava + koža, 1.6 CRDi 123tis. km, 17" Alu Dezent RI Dark + 225/45 Pirelli P7 Cinturato
5.5 - 6l / 100km
PatressPO Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2010)
130000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod Ice_B » 15.06.2012 19:27

Ahoj.
Presne tak (čiže zo stropného svetla) to mám spravené, ale káble som ťahal od svetla cez "B" stĺpiky pod predné sedačky a potom popod prahy do kokpitu. Dalo by sa to aj cez "A" stĺpiky - bolo by to o niečo jednoduchšie. Samozrejme, že bez demontáže obkladov to nie je možné. Ale netreba sa báť a skúsiť to. Výsledok stojí zato.
Ice_B Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2007)
182000 km @ 5.0 l/100km

Příspěvekod PatressPO » 15.06.2012 22:00

Vdaka... to som potreboval pocut. Uz len sa dat do toho.. :D
:kia:
:kia: C’eed Facelift 2010, EX, Black Pearl, Full výbava + koža, 1.6 CRDi 123tis. km, 17" Alu Dezent RI Dark + 225/45 Pirelli P7 Cinturato
5.5 - 6l / 100km
PatressPO Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2010)
130000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod stanislav » 09.07.2012 13:55

Ahojte , konecne som sa k tomu dostal
Takze je pravda co tu bolo spomenute ze hore v streche nie je nic co by sa zapinalo otocenim kluca ale len stalych 12V ( mozno verzie so samostmievacim zrkadlom maju aj konektor naviac, ja nemam)
Tak som to riesil pretiahnutim kabla na lavu stranu k stlpiku, prepchal som ho tam drotom , stlpik ide lahko prec, vypacte krytku SRS airbag, je tam srob - vysrobujte. a nasledne len jemne odtlacte plast su tam tri zaskakovacie kolicky.
tade som previedol kabel a pripevnil ho uz k veducemu kablu nech nezavadzia airbagu. potom som ho prepchal popri poistky, a nasledne som oddialil plast pod nohami vodica. Tam som pretiahol kabel k radiacej pake, este som tam dal dole taky trohuholnikovy plast a cezen vosiel ako keby do stredoveho stlpu. Potom som rozobral popolnik a odkladaciu skrinku a kedzde tam ma druhu zasuvku - zapalovac ktoru nepouzivam, pouzivam len tu pri USB.
Tak som to cez poistku napojil na nu. Vsetko funguje ako ma, pootocim kluc a kamera dostane štavu tak nahrava a ked vypnem vypne sa aj 12V.
Ak by potreboval niekto poradit ako to tam porozoberat kludne napiste. Ale musim povedat ze je to velmi lahke a nic sa mi nepodarilo zlomit ani poskodit :D mal som pred Kiou, Skodu, Hondu, aj Toytou a tam bolo rozoberanie teda o dost horsie.
stanislav Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
125000 km @ 5.5 l/100km

Zpět na Interiér