klepanie pri vyššom výkone

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Re: klepanie pri vyššom výkone

Příspěvekod PeterXX » 30.04.2012 11:09

Takéto vŕzganie ani nič podobné nemám, už vôbec nie pri voľnobehu. Ide úplne krásne ticho. Auto bolo vyrobené v marci 2009, je to asi jedna z posledných sérií pôvodných ne-faceliftovaných Ceedov. Teraz sa ten pazvuk udeje len občas a veľmi slabo pri takom stredne silnom pridávaní. Ale keď na to vyložene dupnem, ak chcem dajme tomu niekoho predbehnúť alebo tak, nie je to počuť vôbec. Bol som aj v servise, vraj je motor v poriadku, ako nový. Ešte bolo prekvapenie, ako to, že mám až taký bledý olej ;) . Že tam môže byť niečo s uchytením motora, keď už, ale že motor samotný je na 100% v poriadku. Tak to ani ja nebudem nateraz riešiť, v júni bude prehliadka a keby niečo, tak tam sa to uvidí.
PeterXX Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod palo-1 » 02.05.2012 22:07

Já mám taky jednoho z posledních před-face ceedů (2009) a na volnoběh mi běží motor uplně v pohodě bez jakýhkoli pazvuků. Akorát při jízdě kolem těch 2200 ot. a jemném šimrání plynu jde slyšet takové rachtání, když sešlápnu plyn více tak je ticho. Nicméně toto spektrum otáček právě nejvíce používám ve městě, kdy mám zařazenou 4 a jedu kolem těch 60km/h, takže mě to docela štve, hlavně když mám vypnuté rádio tak je to docela slyšitelné. Tak nevím jestli to vyluzuje motor (ventily nebo rozvodový řetěz) nebo právě převodovka, jak píšou na hyundai fóru... zdá se mi, že to dělá na všech rychlostech a vždy okolo 2200ot. nejvíce postřehnutelné to je právě u zařazené 4. a 60km/h.
palo-1 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod PeterXX » 03.05.2012 13:53

No, tak to asi máš to isté, čo mám ja. Mne v servise povedali, že ventily neprichádzajú do úvahy, lebo jednak by to robilo iný kravál, nie toto a za druhé, prejavovalo by sa to práve pri tej veľkej záťaži. A to sa nedeje. Ani žiadne také rachotenie ako u tých Hyundaiov. No ale keby to robila prevodovka, tak to je vážna vec, nie?!
PeterXX Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod palo-1 » 03.05.2012 19:52

Taky si myslím že ventily to nebudou. Spíš bych to tipoval na řetěz nebo na tu převodovku. Každopádně je to pazvuk, který normální není. Výhodou je, že je docela dobře navoditelný, takže až budu mít trochu volněji, tak zajedu do servisu, naložím technika a ukážu mu to. Každopádně se nespokojím s tvrzením že to je normální a budu požadovat nápravu Jel jsem v hodně autech a u žádného jsem toto nepozoroval.
palo-1 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod PeterXX » 04.05.2012 09:39

Potom poreferuj, čo ti na to v servise povedia. Ono často z rôznych áut počuť rôzne pazvuky a rachoty, ktoré by tam nemali byť a ľudia normálne jazdia. Sú aj takí, ktorí si takéto veci vôbec nevšímajú a aj kapotu láskavo zdvihnú až keď sa im minie voda v ostrekovačoch, ale to je ich problém. Ja radšej dbám na to, aby som mal všetko v poriadku.
PeterXX Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod palo-1 » 07.05.2012 11:39

No já mám taky rád auto v pořádku. Navíc uvažuju že si nechám namontovat LPG takže chci mít jistotu že je motor v pořádku. Teď jsem ale časově docela vytížen, takže to vidím, že do servisu se dostanu asi až budu mít dovolenou...
palo-1 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod emppu » 09.07.2012 12:22

Zřejmě mám stejný problém. Dělá to hlavně do kopce, ale i na rovince při šolichání plinu. Slyšim takový cvakání,cvrdlikání z motoru. Zvuk přímo souvisí s otáčkama, při vyšších otáčkách je rychlejší, ale necvakát to pravidelně, prostě někdy to cvaká v kuse, někdy to vynechá, prostě jak hodně rychlá morseovka..
Zkusím s tím zajet do servisu, nejdřív bych rád věděl, zda se ventily dají nějak seřizovat, nebo se seřizují automaticky. Nebo jestli máte tip, co by tam mohlo cvakat jiného. Prostě abych věděl než půjdu do servisu, co mě asi tak čeká, díky.
emppu Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2007)
44500 km @ 0 l/100km

Příspěvekod PeterXX » 09.07.2012 13:58

Bol som na každoročnej prehliadke, všetko skontrolovali, čo bolo treba povymieňali a motor je 100% ok. Tak to už neriešim. Ventily by robili podstatne väčší hluk a hlavne pri veľkej námahe, čo sa ale nedeje. Iba niekedy sa to ešte ozve pri takom mierne silnejšom pridávaní. Keď na to naozaj dupnem, vtedy to ani neťukne. Síce moc často na to takto nedúpem, lebo som spokojný s 6 l na 100 km. Ale keby si išiel do servisu a niečo by tam našli, tak daj vedieť.
PeterXX Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod andrej.pressburg » 17.08.2012 15:02

keby si mal v prdeli ventily tak ti to klepe skoro ako diesel...nemusi to robit velky ramus ale budes pocut klepot a zvuk motora pripomina chrochtave tdi
andrej.pressburg Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod artmle9 » 11.01.2013 14:20

Zdravim, nemá někdo nové poznatky k tomuto problému?
artmle9 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod síďák » 24.01.2013 20:51

Mám úplně stejný problém co popisuje palo-1. Už se zjistilo co způsobuje to rachtání?
síďák Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod marko » 25.01.2013 10:03

Je to niečo so spaľovaním podľa mňa. Prejavuje sa mi to pri pridávaní plynu v otáčkach pod 2300. V lete keď je zapnutá klíma, tak aj pri vyšších. Úplná hrôza!
Som presvedčený, že ide o sériovú vadu.
Dúfam, že tie nové ceedka 2013 to už nemajú, lebo to je hanba svetová.
Ale spotrebu mám super - jar leto jeseň - 5,6
zima - 6,2 - 6,4 podľa výšky mrazov.
marko Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd (2011)
57500 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod palo-1 » 25.01.2013 23:29

Abych pravdu řek asi jsem to přestal vnímat. Při zapnutém rádiu to stejně neslyším - a to nemám rádio nijak nahlas (volume kolem 5), a při vyplém rádiu to sice kolem těch 2100 otáček slyšet jde, ale nic strašného. Většinou to ani nepostřehnu, pokud se na to nezaměřím. Za tu dobu co jsem to začal pozorovat se to "rachtání" nezhoršuje. Ale i tak se raději snažím z těhle otáček dostat pryč, takže buď podřadím, nebo prostě přidám plyn. Stejně by mě ale zajímalo co to způsobuje, podle mě možná nějaké vibrace v převodovce při určitých otáčkách :? Ale na druhou stranu to dělá při každém převodovém stupni, takže fakt nevím...

A spotřeba jak píše marko 5.6l v létě... nechápu jak takové hodnoty může někdo docílit... Já jezdím za 7l (kola šíře 205, dálka 60%, město 40%, dálnice vůbec) a níž se nedostanu ani kdybych to auto tlačil :D
palo-1 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod marko » 26.01.2013 12:49

Jazdím 70% diaľnica, 20% okresky, 10% mesto. Rýchlejšie ako 90km/h nejazdím, inak by to bola vyššia spotreba. Nemám sa kam ponáhľať, dopravu nezdržujem, väčšinou som s odstupom 50m za kamiónom. Alebo pred.
marko Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd (2011)
57500 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod palo-1 » 26.01.2013 13:41

marko píše:Jazdím 70% diaľnica, 20% okresky, 10% mesto. Rýchlejšie ako 90km/h nejazdím, inak by to bola vyššia spotreba. Nemám sa kam ponáhľať, dopravu nezdržujem, väčšinou som s odstupom 50m za kamiónom. Alebo pred.

Tak pokud jezdíš do 90km/h, tak se takové spotřeby asi dá dosáhnout. Je pravda že do těch 90km/h to "žere" nejméně. Ale na druhou stranu, je potřeba motor občas pořádně protáhnout, aby nezlenivěl ;)
palo-1 Neuvedeno
Uživatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí