Čakanie mi až tak neprekážalo, lebo v máji nám končí STK na 15 ročný Accent a v tom stave ho poslať už len dole Dunajom.

Auto už vyberám asi rok, no nakoniec padla voľba na Sportage. Rozmýšľal som nad ix35 a Tiguanom. Hyundai som zavrhol už dávnejšie, aj keď doma máme už dva, ale tie sú poctivo Kórejské. Druhý je Trajet, a ten posuniem manželke.

Tiguan ma chvíľu držal, nakonfiguroval som si za 33.000€, ale iba 103kW v cene naviac od Sportage Light Assist, Lane Assist, adaptívne pruženie, kúrenie samostatným bafíkom u všetkých diesloch, ale hlavne od výroby namontovaná audio sústava DYNAUDIO 8-kanálový zosilovač, 8 reproduktorov, 300 W za cenu iba 506€. V Trajete mám dorábanú audio aparatúru a pri montáži celé vnútro museli vykochať a tomu by som sa chcel zatiaľ u nového autíčka vyhnúť. Origo navigačný systém je strašne predražený, a ani neprehráva video disky.

Zďaleka nedosahuje audio kvalitu mojho terajšieho auta. A stálo ma to len o niečo viac ako 1400€. Nakoniec rozhodla nižšia cena, dlhšia záruka, podpora

, a aj arogantný prístup predajcov VW, tak nech si ich krabicu nechajú
Čo sa týka objednávky, nemyslím si že niekto zrušil objednávku, lebo som si vybral určitú doplnkovú výbavu, ale v podstate mi je to jedno.
Takže už iba mesiac