Take neni problem u neho zvysit vykon ,ne jako u atmosferickeho benzinu.Po motorove strance jsem scela spokojen.

Berka píše:Vím že téma o spotřebě je někde jinde, ale aby jsi to nemusel hledat tak ti chci jen upozornit že spotřeba u dieselu není běžně tak nízká jak se uvádí v tabulkách. Např. já jezdím teď po městě za cca. 7,3 litru. V neděli jsem jel trasu Rakovník- Praha- Plzeň- Rakovník, trošku jsem pospíchal, v autě bylo celkem 5 lidí, foukal dost vítr a jel jsem za nějakých 8,1 litru- což tedy byla snad největší spotřeba jakou jsem na delší trase měl. To jen aby jsi nemyslel že budeš běžně jezdit za 5 litrů a oproti benzínu rychle ušetříš.
Pokud někde narazíš na diesela za podobnou cenu jako stojí benzín tak ho vem, ale pokud tam bude rozdíl 20 tis. a výš tak asi vem benzín. Ještě dej pozor na dovoz ojetin ze zahraničí, celkem dost aut s CRDi má jen 66 kw
mira180 píše:Já míval nafťáka a šel jsem do benzínu. Lacinější servis, levnější pořizovací cena, motor je celkově jednodušší a myslím i míň poruchový, je méně choulostivý na kvalitu paliva a pokud nejezdíte aspoň 20 000 km ročně, tak se nafta nevyplatí.
Ale je to i o pocitech. Kdybych chtěl diesla, tak si ho koupím i když se mi to nevyplatí
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot]