Nj Tome já to také říkám, že to celkem žere ta 1,6 CRDi. nicméně jsou tady lidé, kteří tvrdí že jezdí za 5,2 i při 120km/hod. Mě se to nechce věřit. Teď v zimě nečekej, že by to šlo dolů. A ani po zajetí mi to moc nespadlo dolů. Já mám celkový průměr na 30.000km za celou dobu 6l. Ale teď to začíná lézt nahoru! Takže se to zkazí. Jinak takový malý postřeh, když koukám na okamžitou spotřebu, tak ta se mi začne snižovat až po ujetí cca 30km, kdy je auto dobře zahřáte a motoru klesne spotřeba. Tady po městě problém jít pod 6, jezdím do 20km. Jedu dále a po zahřátí plynulou jízdou do 100 km pod 6. Okolí znáš, takže příklad teď v zimě, teploty kolem -5 a cesta přes Jablůnkov do Žiliny a zpět, takže kamióny, když chceš předjet tak jedině plný knedlík...a spotřeba kolem 5,6-5,8l. Čekal bych méně. S Octavii i s Hdi 2,2 co jsem jel tak v pohodě pod 6 a Octavie 1,9 těsně kolem 5 i míň. Já osobně za sebe...1,6CRDi velké, ale velké zklamání! Papírové hodnoty zní hezky, co se týče výkonu a spotřeby. Realita? Motor tak nejede jak by měl dle počtu koníků a spotřeba....jen litr dolů proti benzínu. Takže dnes bych do nafty od Kie nešel. Kluci tady jezdí s Vengama 1,4 benzínem skoro stejně jako já s naftou! A to s benzínem umím zajet velmi hezkou spotřebu. Na Venze jsem měl nejlepší 5l, ale mimo město,v létě, nebyl provoz a nejel jsem na dálnici. Tam to bere při 130km/hod kolem 6,3. Několikrát ověřeno na D1 Ostrava - Praha. No a teď čekám na reakci typu...neumíš jezdit já jezdím po Baranďáku v zácpě za 5,1!

JJ v létě Chorvatsko tam na dálnici kolem 130-150km/hod s klimou, v autě dva dospělý a dítě, přes maďary. Zpět to samé, ale dálnice častěji i 150 sem tam 170km, nikomu ani muk. a spotřeba celková 6,3l.