@
Ahoj všem. Tak jsem podlehl pokušení a koupil Osram H7 NB+ do dálkových světel, protože mám origo xenony a dálky se mě zdály žlutější / ale svítily fakt dobře /. A po výměně za Osramy, údajně nejvýkonější, povolené žárovky na trhu jsem trochu zklamán. Za ty prachy / skoro 500CZK/ ten rozdíl není až tak velký, jak jsem čekal, teda spíš skoro žádný. Mám to odzkoušeno na stejné trase, kde denně jezdím v noci a subjektivní pocit z něčeho mimořádného se nedostavil. Dosvit bych řekl že je skoro stejný, jen se jim nedá upřít trochu bělejší světlo. To mě vedlo k zamyšlení, jaký může být až tak markatní rozdíl mezi dodanou H7/55W a Osramkou H7/55W v délce dosvitu, jak se Osram chlubí na přebalu. Snad jen ve spektru světla, ovlivněného typem plynu v baňce žárovky. Možná i zbarvením žárovky. Ale stejný příkon nemůže dávat vyšší výkon. To by popřeli fyzikální zákony. Koupě nelituji, nenaříkám, jen se snažím být objektivní v hodnocení. Možná v parabolách potkávacích světel, které mají větší činnou plochu než moje dálky se to někomu bude zdát lepší, než normální H7/55W, které dosud používal, ale u mně se to minulo s účinkem. Nechci nikoho odrazovat od koupě, jen jsem měl potřebu sdělit vlastní poznatek do diskuze o Osram H7, NB+
lubos761
Kia Sportage 2.0 CVVT, Comfort +, r.v. 2011, orange techno, xenony, park.asistent, 17"kola,