Skubani vozu (motoru 1.6CRDi)

Trápí Vás něco na voze?

Příspěvekod Beda » 10.12.2007 09:21

Jak jsem psal uz drive, presel jsem kvuli tomu problemu schvalne na Shell V-Power Diesel a jedine co jsem postrehl, ze uz to skubani neni tak vyrazne ... jak s obyc naftou (bionaftou) :-| Zrovna dnes rano, kdyz jsem jel do prace mi to opet zaskubalo :huh:

S klidnym svedomim, bych je odpalkoval s tim, at mi ukazou, kde je psano, ze se musi tankovat pouze Shell V-Power Diesel :!:
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Návštěvník » 10.12.2007 09:38

Ještě doplním

možná by stálo zavolat do Žiliny :lol: :lol: :lol: ,když tam auto dají dohromady a zkoušejího tak jestli tam dávají V-Power Diesel ,jestli né, tak ty motory asi budou pořád škubat :idea: . Tak bych si to vysvětlil po té odborné konzultaci v daném servisu. :no: :no: :no:
Pro nové majitele CRDi - vemte si kanystr V-Power Diesel a jedte do fabriky at vám tam nenalejí jinou naftu. :lol: :lol: :lol: / bohužel už si tam tu cestu plánuji taky, ale ještě tam zavolám jestli už mi moji :kia: nestartovali s jinou naftou :lol: :lol: :lol:/
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Jakub » 10.12.2007 09:42

Tak u toho rozhovoru s technikem bych chtěl být, to bych pokládal pár kontrolních otázek. Jinak bych snad připomněl, že vy, kteří jste majitelem auta (nemáte ho na leasing ale na úvěr nebo za hotové) můžete prvních 6 měsíců využít tzv. "rozporu s kupní smlouvou". Prostě budete trvat na tom, že to buď opraví, nebo si auto vezmou zpět a vrátí peníze. To už se budou otáčet jinak. Tady se totiž nemůžou vymluvit ani na to, že takový jev je běžný (muselo by to škubání být výslovně uvedeno v návodu nebo v kupní smlouvě). Ale rozhodně se nenechte krmit takovými bludy.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod snike » 10.12.2007 11:29

Taky tomu s grafixem nevěříme, ale rozhodli jsme se, že přistoupíme na jejich hru a budeme zatím tankovat Shell V-Power Diesel. Finančně nás to nepoloží a pokud to stále bude dělat, tak se tam zase zastavíme, bude to takový Minisrazík 2 :-D :-D :-D
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 10.12.2007 11:53

jakub píše:Tak u toho rozhovoru s technikem bych chtěl být, to bych pokládal pár kontrolních otázek. Jinak bych snad připomněl, že vy, kteří jste majitelem auta (nemáte ho na leasing ale na úvěr nebo za hotové) můžete prvních 6 měsíců využít tzv. "rozporu s kupní smlouvou". Prostě budete trvat na tom, že to buď opraví, nebo si auto vezmou zpět a vrátí peníze. To už se budou otáčet jinak. Tady se totiž nemůžou vymluvit ani na to, že takový jev je běžný (muselo by to škubání být výslovně uvedeno v návodu nebo v kupní smlouvě). Ale rozhodně se nenechte krmit takovými bludy.

Ohledně toho vracení vozu. Po právní stránce máš pravdu, ale nezapomeň na to, že jsme v ČR. Oni jsou si jistě vědomi toho, že kdyby jednomu vyšli vstříc, že by to pro ně mohlo znamenat extrémně nebezpečný precedent vracení vozů i od jiných majitelů, a v případě SW, tak to asi nikdo v ČR nemá dýl jak 4 měsíce... Podle mě by ten, kdo by to chtěl vrátit musel hodně zariskovat, nechat si udělat znalecký posudek, že něco takového existuje, pak to s tím posudkem jít vrátit, tam by zcela jistě nepochodil, tak pak by musel ještě jednou sepsat odstoupení od kupní smlouvy písemně a čekat měsíc na odpověď (patrně negativní), pak podat občanskoprávní žalobu k soudu, ten by trval tak 1-2 roky (rok minimálně), a pokud by nešťastný majitel soud prohrál, tak by ho tato sranda přišla tak minimálně na 50tis. Těm co si vůz budou teprve kupovat by pomohl, protože nepochybuji o tom, že by do té doby KIA na problému zapracovala s mnohem větší motivací, a u dalších aut už by se to nevyskytovalo, a ti co auto mají by ho pak už nevrátili, protože i kdyby ten původní soud ten kdo by se do něj odvážil jít vyhrál, tak by se KIA odvolávala a odkládala soud tak dlouho, dokud by neměla jistotu, že už přes půl roku jsou na trhu modely, které tento problém nemají, takže ti co by ten problém měli, by pak měli auta už starší půl roku, tak jejich šance na vrácení by už nebyla, resp. by museli také podat do těch 6 měsíců tu žalobu, a dost silně pochybuji, že se najde někdo kdo to bude chtít riskovat. Nejsme v USA, ale v ČR->z právní stránky-Bohužel! Jinak pak by možná byla i šance z hlediska 2 roční záruky, ale o tom pochybuji už 2x tolik.
P.S.: Nejsem právník, ale už jsem se soudit musel, tak vím jak dlouho se na spravedlnost čeká a ty čísla jsou mé odhady. Každopádně jen aby soud začal, tak to stojí 4% z částky, tj. cca z 500tis+ten znalecký posudek a jestli soud prohrajete, tak ty sumy za advokáta protistrany, to bude parádní sumička….

@Beda

Mohu-li požádat, dal bys sem někam nějakou anketu k tomuto fóru, do níž by hlasovali současní majitelé 1.6crdi a otázka by zněla. Škube Vám také motor? ANO/NE. Rozhodně by asi nejen mě, ale i ostatní zajímalo, u kolika % vozů se to projevuje. Jak to tak pročítám, tak mám čím dál tím horší svědomí z koupi tohoto motoru, protože mám pocit, že to snad škube úplně všem....
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod bob17 » 10.12.2007 12:09

Jak to tak sleduju, začínám mít pocit, že motor 1.6 CRDi je nepochybně povedený a výkonný, což mohu potvrdit i díky již absolvované zkušební jízdě. Ale zřejmě má ještě dost neduhů, výkon byl hlavním cílem. Obecně tu ale bude problém v tom, že tyto vyhoněné moderní diesely jsou velmi citlivé na kvalitu paliva, že takové palivo možná ani neseženu (s nadsázkou). A být odkázán na jeden konkrétní produkt jedné konkrétní sítě čerpacích stanic je hodně omezující. Zvyšování povinného podílu biosložky taky přinese dost problémů.
Začíná se mi jevit jako rozumnější 1.6 benzín nebo benzín obecně.
bob17 Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
21000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 10.12.2007 12:47

No ja to vidim jinak. Nemyslim ze je to problem paliva, ale problem software ŘJ. Myslim ze potrebuje doladit a myslim ze od jiste serie uz tento problem u CRDi nebude. Akorat se o tom nikde nebude mluvit. Vsechno ma svuj vyvoj a v autoprumyslu to funguje dvojnasob. Postupne odstranovani problemu behem produkce je bezna vec. Ten motor funguje naprosto vyborne, tohle je opravdu jen mala zavada, ktera se vlastne ani netyka...

Me spis vadi jina vec a to je alibismus tech lidi z nejmenovaneho KIA salonu. Radeji vam budou do hlavy tlacit blbosti, nez aby s tim neco zkusili udelat, ono je to totiz pohodlnejsi...
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 10.12.2007 13:02

grafix píše:No ja to vidim jinak. Nemyslim ze je to problem paliva, ale problem software ŘJ. Myslim ze potrebuje doladit a myslim ze od jiste serie uz tento problem u CRDi nebude. Akorat se o tom nikde nebude mluvit. Vsechno ma svuj vyvoj a v autoprumyslu to funguje dvojnasob. Postupne odstranovani problemu behem produkce je bezna vec. Ten motor funguje naprosto vyborne, tohle je opravdu jen mala zavada, ktera se vlastne ani netyka...

Me spis vadi jina vec a to je alibismus tech lidi z nejmenovaneho KIA salonu. Radeji vam budou do hlavy tlacit blbosti, nez aby s tim neco zkusili udelat, ono je to totiz pohodlnejsi...

Ano asi je to tak vaše škubání já nemám!!! Koupě 19.10.2007. Model 2008.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod bob17 » 10.12.2007 13:14

Chování lidí v nejmenovaném KIA salonu je opravdu zarážející. Zatím jsem tam byl jenom ve fázi zájmu o nový vůz a přístup byl perfektní. Rozhoduju se ale právě podle toho, jak ke mně a mým zájmům budou přistupovat potom, co moje peníze už dostanou. A k tomu se už informace získávají těžko.
Jinak doufejme, že to bude jenom záležitost software. I když o citlivosti na kvalitní naftu u moderních dieselů se v poslední době hovoří hodně.
bob17 Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
21000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 10.12.2007 13:20

bob17 píše:Chování lidí v nejmenovaném KIA salonu je opravdu zarážející. Zatím jsem tam byl jenom ve fázi zájmu o nový vůz a přístup byl perfektní. Rozhoduju se ale právě podle toho, jak ke mně a mým zájmům budou přistupovat potom, co moje peníze už dostanou. A k tomu se už informace získávají těžko.
Jinak doufejme, že to bude jenom záležitost software. I když o citlivosti na kvalitní naftu u moderních dieselů se v poslední době hovoří hodně.

V každém autosalonu se chovají jinak ke svým zákazníkům, to stejné platí o servise, neznamená vždy že koupím auto a u stejného prodejce ho budu servisovat.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Martin » 10.12.2007 15:30

grafix píše:Trochu delsi cteni na Po rano, ale vsem majitelum CRDi s jistym problem doporucuji precist!!!

Se snikem jsme byli na navsteve v jednom autosalone a schvalne jsem se zeptali na problem se skubanim motoru v urcitych otackach. No a smrsti odpovedi, kterych se nam dostalo jsme se nestacil divit.... ... Pry kde tankujeme, ze pokud ne u Shell (je nejlepsi), ze to bude stopro naftou! Kdyz jsem rekli ze oba u Shell, tak pry jakou ze tankujeme.... Pokud ne Shell V-Power Diesel, tak se neni cemu divit. Mel jsem sto chuti rict, ze ano, presne tenhle typ nafty tankuji a zadny jiny!!! A to by me docela zajimalo, co by mi na to rekli... Ale on ten rozhovor pokracoval, no spis bych mel rict monolog. Jeden z panu odesel a za chvili se vratil s kelimkem a v nem nazlutla tekunina - ha, nafta. A hned na nas, ze takhle by mela vypadat, takovou by mela mit barvu a ne jinou... Ze on kdyby tankoval, a pry at to bereme jako doporuceni, bral by si vzdy s sebou nejakou nadobu do ktere by si natocil vzorek a na zaklade jeho prozkoumani (nevim jak to mylsel, asi ochutnavkou) by teprv natankoval... A hlavne si schovavat ucty, aby v pripade problemu je mohl pomoci vzorku inkriminovane tekutiny a ČOI, pouzit proti dotycne cerpaci stanici a vymahat na nich financni odskodneni za zpusobenou skodu... A rovnez si mame davat bacha na primesi v nafte, pry na nejake BIO slozky, asi mysleli metylester repkoveho oleje - MĚŘO... Pry ze nici vstrikovace - no nejspis meli namysli naleptavani pryzovych casti, ktere bylo problemem zejmena u vstrikovacu CR prvni generace. A co me totalne dorazilo, tak ze vlastne tyhle spickove a velmi vykone CRDi motory (s tim samozrejme souhlasim), jsou strasne haklive na kvalitu nafty a tudiz se nemame divit ze mame tyhle problemy kdyz netankujeme u Shell ten skvely Shell V-Power Diesel a nekontrolujeme kvalitu nafty. Ony totiz dle slov toho dotycneho, ostatni dieselove agregaty tak choulostive nejsou. Sakra, tak to mame smulu, ze Kia dava do svych aut CR.... ...Kdyz pominu stare naftaky, tak to by musely poskakovat vsechny dnesni CRDi a ze jich neni malo, vcetne hojne rozsirenych TDi a nebo netusim jak to vlasten myslel... Musim rict, ze jsem jen ziral a nezmohl se na kloudnou odpoved. Tak jsme se snikem podekovali a jak se slusi na dobre vychovane hochy, otocili jsme se na podpatku a odkraceli vstrict lepsi budoucnosti, hodlajic se vyzbrojit plastovymi bandaskami na testovani ropnych produktu a s palcem na "dial" tlacitku mobilniho telefonu s vytukanym cislem ČOI. Zaplat Panbuh za ty rady. Pardon, ten s tim nema nic spolecneho! Dekuji tedy tymu pracovniku nejmenovaneho autosalonu za vycerpavajici odpovedi a skvele rady. Jeste ze mame k dispozici takove odborniky.

Takze panove STOP!!! Zadne sepisovani a shaneni dalsich kolegu se stejnym probleme. Ten problem neni v aute, ten je v NAS!!!. Proto prosim urychlene vypustte nadrze, pro jistotu i palivovy system a dodlacte sve milacky k nejblizsi cerpaci stanici Shell a natankujte Shell V-Power Diesel. Uvidite, ze bude po problemu!!! (alespon tak mi to bylo prezentovano) Nezbyva mi, nez to zkusit a doufat ze se financne nezruinuji (mysleno obrazne) a ze motor pobezi jako hodinky bez sebemensiho zavahani. A taky budu doufat, ze Shell V-Power Diesel bude i nadale, kvalitni a bez primesi, jinak netusim, na co budu jezdit... S pranim mnoha stastnych a bezproblemovych kilometru grafix.

Se divím, že celá :kia: Čestlice jezdí ke mě na pumpu. Možná tady mám V-Power ani o tom nevím.
Martin Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Návštěvník » 10.12.2007 16:13

Martin píše:

Se divím, že celá :kia: Čestlice jezdí ke mě na pumpu. Možná tady mám V-Power ani o tom nevím.

:lol: :lol: :lol: si me pobavil :lol: :lol: :lol:
... pozor, jeden k tobe ale nejezdi... Podle zdejsich z jisteho nejmenovaneho Kia salonu mel jeden z nich problem se skubanim a nyni tankuje !!!JEN!!! Shell V-Power Diesel a ma klid... Ovsem ostatni tankuji bezna paliva (analogie k bezny praci prostredek :lol: ) a ti bohuzel poskakuji ... :lol: :lol: :lol: ... Prijde mi to absurdni... :no:

...tak me napada uryvek z jedne knihy... myslel jsem ze uz ta doba je pryc, ale den co den se presvedcuji, ze neni...

A pane majore, ze to bylo stejne vsechno absurdni.... aano Kefalin, bolo.... a teraz mi povedzte, co si predstavujete pod takym pojmom absurdny..???...:??((_? ... no comment....
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Martin » 10.12.2007 18:13

Tak jen malé upozornění pro ty kteří by snad chtěli předváděčku Pro Ceeď z Čestlic, je to nafťák a tankuje pořád u mě, ten musí tedy škubat jako zběsilej. :-D
Martin Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod snike » 10.12.2007 18:26

Martin píše:Tak jen malé upozornění pro ty kteří by snad chtěli předváděčku Pro Ceeď z Čestlic, je to nafťák a tankuje pořád u mě, ten musí tedy škubat jako zběsilej. :-D

Když jsme se ptali v sobotu na zkušební jízdu s pro_cee´dem, tak prý ho tam zrovna neměli :-( Nechali nás prolézt jen červeného, kterého mají v showroomu. Já jsem zvědav jestli to někomu bude dělat i s motorem 2,0 CRDi nebo jestli je to záležitost jen 1,6 CRDi :?: :?: :?:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 10.12.2007 18:29

grafix píše:No ja to vidim jinak. Nemyslim ze je to problem paliva, ale problem software ŘJ. Myslim ze potrebuje doladit a myslim ze od jiste serie uz tento problem u CRDi nebude. Akorat se o tom nikde nebude mluvit. Vsechno ma svuj vyvoj a v autoprumyslu to funguje dvojnasob. Postupne odstranovani problemu behem produkce je bezna vec. Ten motor funguje naprosto vyborne, tohle je opravdu jen mala zavada, ktera se vlastne ani netyka...

Snad máš pravdu, ovšem slušný a solidní výrobce by to měl přiznat a těm co už to auto mají zdarma nabídnout přehrání, tj. přiznat chybu a udělat vstřícný krok....
Návštěvník

km @ l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady