Skubani vozu (motoru 1.6CRDi)

Trápí Vás něco na voze?

Příspěvekod Návštěvník » 02.12.2007 23:38

No jak jsem psal, to moje údajně napojili na počítač a nic.Ale když jsem ho v sobotu přebíral,zrovna tam přivezli nový na měření a diagnostiku,takže jim to tam budu muset dát.jelikož jsem se stím setkal poprvé.
Návštěvník

km @ l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod snike » 03.12.2007 08:14

Anonym píše:No jak jsem psal, to moje údajně napojili na počítač a nic.Ale když jsem ho v sobotu přebíral,zrovna tam přivezli nový na měření a diagnostiku,takže jim to tam budu muset dát.jelikož jsem se stím setkal poprvé.

Dle mne počítačem by zjistili problém jen, kdyby auto nahlásilo nějakou chybu, aspoň takhle to bylo u Fábie. Pokud auto dělalo to co nemělo a diagnostika to nevyhodnotila jako chybu, je to těžké odhalit. U Fábie mi trochu jiný nezjistitelný problém začali řešit přehráním softwaru, nakonec to byla jako vždy maličkost :-D
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 03.12.2007 09:12

:? tak jsem zjistil kucí, že když vám takhle jedu na volnoběh z kopce následujíc kopeček, rychlost někde 65-70 a já v tom ďolíčku tam šoupnu 5-tku(i když by to chtělo 4-ku,ten válec chybí), tak jako by to auto chtělo přidat na okamžik(niž bych šlapal na plyn)a hnedka né...prostě takový mžikový přidání...tak nevím, jestli je to to vaše cukání...ale, když to chci jóóó nasimulovat,tak mi to nejde :no:
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod snike » 03.12.2007 10:45

nocnik511 píše::? tak jsem zjistil kucí, že když vám takhle jedu na volnoběh z kopce následujíc kopeček, rychlost někde 65-70 a já v tom ďolíčku tam šoupnu 5-tku(i když by to chtělo 4-ku,ten válec chybí), tak jako by to auto chtělo přidat na okamžik(niž bych šlapal na plyn)a hnedka né...prostě takový mžikový přidání...tak nevím, jestli je to to vaše cukání...ale, když to chci jóóó nasimulovat,tak mi to nejde :no:

Ještě ty začínej se svým Bobkem :lol: :lol: :lol: Jako by nás nebylo dost Cee´ďáků ;-)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 03.12.2007 12:52

snike píše:
nocnik511 píše::? tak jsem zjistil kucí, že když vám takhle jedu na volnoběh z kopce následujíc kopeček, rychlost někde 65-70 a já v tom ďolíčku tam šoupnu 5-tku(i když by to chtělo 4-ku,ten válec chybí), tak jako by to auto chtělo přidat na okamžik(niž bych šlapal na plyn)a hnedka né...prostě takový mžikový přidání...tak nevím, jestli je to to vaše cukání...ale, když to chci jóóó nasimulovat,tak mi to nejde :no:

Ještě ty začínej se svým Bobkem :lol: :lol: :lol: Jako by nás nebylo dost Cee´ďáků ;-)

asi to bude souviset s těma otáčkama, resp. s čidlem otáček jak zde někdo podotkl, ...já ale se v podstatě k tomuhle stavu moc nedostanu, protože bóbka nutno kočírovat tak trochu jináč,jak jsem záhy po vsednutí zjistil -> hodně řadit a drobátko víc točit(3cylindři jsou :-| 3cylindři), jináč ventily ťukáj, jak kamenícká dílna :-x
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 03.12.2007 15:12

U nás je to jinak.Napíšu co to dělá mě! Jel jsem do kopce ,rozjel jsem to a když už jsem byl nahoře chtěl jsem přeřadit a v tom jako by něšla nafta,zaškubalo to a hotovo.Pak už to zase jelo.A dnes i vcera jsem si všiml,že jedu třeba po rovině a když povolím plyn zase to zaškube,prostě mě to tak dělá.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod snike » 03.12.2007 15:19

Anonym píše:U nás je to jinak.Napíšu co to dělá mě! Jel jsem do kopce ,rozjel jsem to a když už jsem byl nahoře chtěl jsem přeřadit a v tom jako by něšla nafta,zaškubalo to a hotovo.Pak už to zase jelo.A dnes i vcera jsem si všiml,že jedu třeba po rovině a když povolím plyn zase to zaškube,prostě mě to tak dělá.

U nočníka511 to bude něco jiného než u nás, jak jsi to popsal to je přesně ono ;-)
snike Muž
Moderátor

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 03.12.2007 15:34

snike píše:
Anonym píše:U nás je to jinak.Napíšu co to dělá mě! Jel jsem do kopce ,rozjel jsem to a když už jsem byl nahoře chtěl jsem přeřadit a v tom jako by něšla nafta,zaškubalo to a hotovo.Pak už to zase jelo.A dnes i vcera jsem si všiml,že jedu třeba po rovině a když povolím plyn zase to zaškube,prostě mě to tak dělá.

U nočníka511 to bude něco jiného než u nás, jak jsi to popsal to je přesně ono ;-)

Mrkni na nové téma !
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod snike » 03.12.2007 15:48

Anonym píše:
snike píše:

Mrkni na nové téma !

Už jsme to tam napsal, snad to takhle stačí ;-)
snike Muž
Moderátor

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 03.12.2007 15:48

takže jakási hádka mezi řídící jednotkou a pedálem plynu...možná lépe řečeno pomalá nebo nedokonalá komunikace mezi těmito body a to jen v určitý situaci :huh: ...tak to ten můj cuk asi bude z jinýho soudku :huh: -> já na pedál nešmátlal :sad:
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 10.12.2007 01:25

Trochu delsi cteni na Po rano, ale vsem majitelum CRDi s jistym problem doporucuji precist!!!

Se snikem jsme byli na navsteve v jednom autosalone a schvalne jsem se zeptali na problem se skubanim motoru v urcitych otackach. No a smrsti odpovedi, kterych se nam dostalo jsme se nestacil divit.... ... Pry kde tankujeme, ze pokud ne u Shell (je nejlepsi), ze to bude stopro naftou! Kdyz jsem rekli ze oba u Shell, tak pry jakou ze tankujeme.... Pokud ne Shell V-Power Diesel, tak se neni cemu divit. Mel jsem sto chuti rict, ze ano, presne tenhle typ nafty tankuji a zadny jiny!!! A to by me docela zajimalo, co by mi na to rekli... Ale on ten rozhovor pokracoval, no spis bych mel rict monolog. Jeden z panu odesel a za chvili se vratil s kelimkem a v nem nazlutla tekunina - ha, nafta. A hned na nas, ze takhle by mela vypadat, takovou by mela mit barvu a ne jinou... Ze on kdyby tankoval, a pry at to bereme jako doporuceni, bral by si vzdy s sebou nejakou nadobu do ktere by si natocil vzorek a na zaklade jeho prozkoumani (nevim jak to mylsel, asi ochutnavkou) by teprv natankoval... A hlavne si schovavat ucty, aby v pripade problemu je mohl pomoci vzorku inkriminovane tekutiny a ČOI, pouzit proti dotycne cerpaci stanici a vymahat na nich financni odskodneni za zpusobenou skodu... A rovnez si mame davat bacha na primesi v nafte, pry na nejake BIO slozky, asi mysleli metylester repkoveho oleje - MĚŘO... Pry ze nici vstrikovace - no nejspis meli namysli naleptavani pryzovych casti, ktere bylo problemem zejmena u vstrikovacu CR prvni generace. A co me totalne dorazilo, tak ze vlastne tyhle spickove a velmi vykone CRDi motory (s tim samozrejme souhlasim), jsou strasne haklive na kvalitu nafty a tudiz se nemame divit ze mame tyhle problemy kdyz netankujeme u Shell ten skvely Shell V-Power Diesel a nekontrolujeme kvalitu nafty. Ony totiz dle slov toho dotycneho, ostatni dieselove agregaty tak choulostive nejsou. Sakra, tak to mame smulu, ze Kia dava do svych aut CR.... ...Kdyz pominu stare naftaky, tak to by musely poskakovat vsechny dnesni CRDi a ze jich neni malo, vcetne hojne rozsirenych TDi a nebo netusim jak to vlasten myslel... Musim rict, ze jsem jen ziral a nezmohl se na kloudnou odpoved. Tak jsme se snikem podekovali a jak se slusi na dobre vychovane hochy, otocili jsme se na podpatku a odkraceli vstrict lepsi budoucnosti, hodlajic se vyzbrojit plastovymi bandaskami na testovani ropnych produktu a s palcem na "dial" tlacitku mobilniho telefonu s vytukanym cislem ČOI. Zaplat Panbuh za ty rady. Pardon, ten s tim nema nic spolecneho! Dekuji tedy tymu pracovniku nejmenovaneho autosalonu za vycerpavajici odpovedi a skvele rady. Jeste ze mame k dispozici takove odborniky.

Takze panove STOP!!! Zadne sepisovani a shaneni dalsich kolegu se stejnym probleme. Ten problem neni v aute, ten je v NAS!!!. Proto prosim urychlene vypustte nadrze, pro jistotu i palivovy system a dodlacte sve milacky k nejblizsi cerpaci stanici Shell a natankujte Shell V-Power Diesel. Uvidite, ze bude po problemu!!! (alespon tak mi to bylo prezentovano) Nezbyva mi, nez to zkusit a doufat ze se financne nezruinuji (mysleno obrazne) a ze motor pobezi jako hodinky bez sebemensiho zavahani. A taky budu doufat, ze Shell V-Power Diesel bude i nadale, kvalitni a bez primesi, jinak netusim, na co budu jezdit... S pranim mnoha stastnych a bezproblemovych kilometru grafix.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod vladislav » 10.12.2007 01:38

Tak to je opravdu nádherný přístup k problému.....Já měl problém dřív u Peugeota 307 ..při startování mi to škubalo motorem..ale hodně..třikrát jsem to reklamoval...celý servis včetně hlavního technika mi tvrdil...to je benzínem s tím máme zkušenosti.....já říkal to není beru ho v Rakousku...to prý je jedno....tak jsem se naštval a seřval sem je at ze mě nedělají blba..nakonec se zjistilo byl špatný silenblock motoru....z toho plyne...pokud vám nějaký strejda bude tvrdit takové *** tak se nesmíte dát a prostě reklamovat..reklamovat..reklamovat....aby s tím něco dělali a nepřehazovali si ten problém jako horký brambor..to co tvrdil ten pán je podle mě naprostá ***...sorry omlouvám se... :yes: :yes:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod snike » 10.12.2007 08:06

@grafix: Věděl jsem, že jsi vynikající grafik, ale že jsi k tomu i vynikající spisovatel ;-) Já bych to lépe nenapsal :yes: :yes: :yes:

Jen ještě doplním. Od teď budu tankovat, jak nám bylo doporučeno Shell V-Power Diesel a pokud škubání motoru nezmizí, tak si zhruba na konci ledna udělám další výlet do nejmenovaného servisu :kia: a jsem zvědav, jak mi příčinu našeho problému vysvětlí tentokrát :-D ;-)

Závěr našeho minisrazíku proběhl v místním McDonalds, kde jsme si popovídali o našich miláčcích, něco dobrého pojedli a kolem poledního jsme vyrazili každý po svých sobotních povinnostech :-)

@grafix: Ještě jednou díky za příjemné sobotní dopoledne ;-)
snike Muž
Moderátor

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 10.12.2007 09:00

At jsou rádi že jsem do toho nejmenovaného servisu nejel.Asi bych ten kelímek s naftou ,nalil tomu dotyčnému přímo do krku,nebo bych si zajel na Shell vzal do kelímku obě nafty a dal mu ochutnat která je která.Je fakt nadhera, co za blby dělá v servisech.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 10.12.2007 09:19

re grafix
To snad nemyslíš vážně, že ti tak zkušený pán ze servisu tohle řekl. / to snad dělá ze všech blbce :?: /
Určitě bych se tam po této zkušenosti ještě někdy vracel. / vůbec bych se nebál sem dát jméno toho prodejce / , ono je jednoduché všechno shodit na zákazníka. Tak měli dát do manuálu - tankujte u Shellu - pozor jenom naftu V-Power Diesel -jinak vám to nepojede :x :x :x
Návštěvník

km @ l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady