Tak som sa vrátil z dovolenky v Chorvátsku. V súčasnej dobe mám najazdených cca 3500 km. Cesta na miesto pobytu cca 730 km, išiel som cez Komárno, smer Székesfehérvár (HU), tam som vybehol na diaľnicu a potom už iba po diaľnici okolo Balatonu až na miesto pobytu (Poreč). Auto som mal napratané aj okolo rezervy som všetko vyplnil a nadovšetko som si dal ešte aj strešný box, 4 osoby v aute, takže som vyrážal na cestu s malou dušičkou, že s týmto motorom budem brzda v premávke. Aj keď som mal doteraz ešte stále maličké pochybnosti, či som nemal ísť do silnejšieho motora, po tejto dovolenke sa úplne rozplynuli. Po diaľnici som išiel väčšinou 120 km/h na tempomat, aby som stále nemusel behať z pruhu do pruhu, lebo to ma nebaví, keď som chcel predbiehať, tak samozrejme som zvýšil rýchlosť, stačilo iba podradiť a nebol žiadny problém, len si musí človek zvyknúť na ten benzín, lebo doteraz som mal naftu s turbom. Auto pohodlné, všetko bez problémov, no a spotreba s tou váhou, PP mi ukázalo po dojazde 7,6 l. Nemám odskúšané, ako veľmi ma klame PP, takže uvádzam údaje iba s PP, ale keby som tam zrovna prirátal ešte 0,5 litra navrch, tak je to stále fantastická spotreba

. Všetko zatiaľ šlape ako má, takže keď to zhrniem, som spokojný s týmto vozom a nebanujem, že som sa preň rozhodol.
Ešte predsa len také maličkosti, zdá sa mi, že sa akosi viac špiní vnútro auta, aj keď ho povysávam, už o chvíľu je na poťahoch vidieť špina, palubovka po utretí je za chvíľu zase zaprášená a vidieť na nej každý dotyk, hlavne na dverách, celkovo je to akési ušmudlané, ako keby sa ukazovalo, že tá kvalita materiálov ešte nie je taká stopercentná, ako by mala byť. Už rozmýšľam o nejakých iných poťahoch. No a prestala mi fungovať roleta v kufri, nenatočí ju úplne a tak mi tam iba tak visí. Ale ako hovorím, celkovo som spokojný, pretože ten komfort z jazdy je úžasný

.
Objednaná 28.02.2011, prevzatá 13.06.2011, Sportage III, 1.6 GDi, sirius silver.