Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Hlučnost při jízdě

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

Re: Hlučnost při jízdě

Příspěvekod KamZehr » 10.01.2011 18:46

Ten nástřik vypadá dobře. Možná, že to pomůže v odhlučnění, ale moc to asi znát nebude. Hlavně jsem si všiml těch otisků brzdových destiček.
KIA Sportage III 1,6 GDi - 6/2011 - prodáno
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi - 09/2020
KamZehr Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Hyundai Tucson (2020)
0 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod rehmen » 11.01.2011 11:30

urbino: každopádně jsem zvědavej jestli to pomůže - taky jsem o tom přemýšlel
Bílá po FL s ochranýma lištama vypadá fakt DOBŘE.
rehmen Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod olin » 11.01.2011 12:19

Pánové nevím jak Vy, ale mně k odhlučnění pomůže vždycky výměna původních letních gum Michelin :thd:
za zimní (taky Michelin :thu: :thu: ) :lol: :lol: :lol:. Ty letní hučí :x tak, že to vnímám mnohem víc, než
ťukání kamínků.
Obrázek Ceed SW III MY2020, 1.4 T-GDi, 103 kW, TOP Obrázeknajeto >19000 km a něco i nacouváno
Ceed SW II 1.6 GDi, 99 kW Comfort+
Ceed SW 1.4 CVVT, 80 kW Comfort+
olin Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)
16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 3. místo (1)
Sponzor (15) TOP sponzor (3) Organizátor srazu (1)

Kia Ceed SW III (2020)
19000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod urbino » 11.01.2011 14:39

Dneska jsem absolvoval cestu do Prahy po D8.Ten hluk od kol je nyní o něco menší(hlubší ton).Ty rezavý kotouče jsou protože, než jsem šel stříkat ty podběhy ,tak se musel vystříkat (umýt) spodek auta.Takhle rezavý jsou po dvou hodinách po umytí.Když jsem dorazil z Prahy kotouče mám opět stříbrný.
urbino Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1)
24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (6) TOP sponzor (1)

Kia XCeed (2022)
29032 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod rehmen » 11.01.2011 16:01

Já teda nevím, ale mě ani ty letní nepřijdou nějak tragicky hlučný. Spíš mi vadí ty kamínky. Hlavně mimo zimu mi vadilo, když se najednou nějaký ozve - to mám z tý rány pocit, že sem musel něco rozmlátit na podvozku...teď už jsem zvyklej + podvozek mi přijde slušně chtáněnej, tak jsem v klidu.
Bílá po FL s ochranýma lištama vypadá fakt DOBŘE.
rehmen Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod Misssssko » 14.06.2011 22:53

Takze ako by sa dal mimimalizovat zvuk od kolies? kto to robil a kolko to stalo,pomohlo to? niekde som videl prispevok ako niekto odzvucnil kufor ale nemozem to najst...
Kia ceed SW 1.6 CRDI
Misssssko Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
86000 km @ 5.2 l/100km

Příspěvekod Tomi_san » 14.06.2011 23:15

Niekedy sa proti hluku dá bojovať len väčším hlukom, napríklad hlasnejšie pustenou dobrou hudbou v aute :twisted:
HYUNDAI ELANTRA XD 1.6i GLS
:twisted: ELA - RED DEVIL
Obrázek
Tomi_san Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
3. místo (1) Sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (1) Organizátor srazu (1)

Hyundai Elantra III (2002)
200000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Kmet » 15.06.2011 17:01

*Misssssko *:
Poptej se *runis*e, ten odhlučňoval sice Vengu, ale určitě Ti poradí - auto jako auto ;) . Nebo se mrkni do jeho příspěvků - je tomu věnováno celé téma :yes:
Když do pekla, tak na krásném koni!!!
Kmet Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Mazda 3 (2023)
15000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod runis » 15.06.2011 21:49

Ahoj.
No dělal jsem už nějaké auta. Nebylo jich moc. Doma mám Hondu Civic, ale ta je už rozhrkaná věkem a najetými kilometry. No a Vengu. O té píši v technické sekci. Název je DODO-tlumení podvozku. Co se týče tlumení předních podběhů, tak to už také brzy bude. Snad něco o tom i napíši. Ale až si to ověřím. Problém odlétajících kamínku moc nevyřešíš. Max. můžeš provést nástřik celého spodku a prahů. Já to udělal hned na novém autě. Možná to trochu pomohlo. Aby to bylo slyšitelné, musel by jsi nastříkat dost silnou vrstvu. Odhadem tak 2 a více mm. Což by znamenalo více vrstev. Jestli tak to normálně stříkni třeba Body a hlavně prahy udělej v silnější vrstvě. O ty, ty kamínky perou hlavně. Tlumit hluk se dá, ale stojí to nějaké penízky a trochu práce. Někteří to hodnotí, že se to nevyplatí. Otázka názoru. Já už jsem byl na svou Vengu zvyklý a začal jsem si říkat, zda to stálo za to. Dělal jsem jen podlahu, bez předních podběhů. No a po tom, co jsem v podstatě hned ze své Vengy sedl do Soula, který má stejný podvozek, tak musím říci, že je to poznat. Podvozek je lépe utlumen a nezní tak plechově. Samozřejmě je tu jiná aerodynamika, ale já jel jen do 80km/hod. Soul měl více najeto, kolem 35000km a já mám jen 18000km, takže zde se projeví i vůle na nápravách. Soul není hlučný, ale to tlumení trochu pomůže. Já hluk snížil cca. o 5 dBa. Pro představu, když máte zesilovač, který hraje při výkonu 100 W výkonu a hlasitost má 100 dBa a vy chcete, aby hrál dvakrát silněji, tak logicky dáte dvakrát více výkonu, tj. 200 W a ono to hraje dvakrát silněji. Jenže hodnota dBa se zvedne ze 100, jen na 103 dBa. Tak tolik jen pro zajímavost. :-)
Kia Venga 1,6 CRDi 94kW, Comfort plus, Obrázek
runis Muž
Fanda vozů Kia

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Pujo » 16.06.2011 09:23

Misssssko píše:Takze ako by sa dal mimimalizovat zvuk od kolies? kto to robil a kolko to stalo,pomohlo to? niekde som videl prispevok ako niekto odzvucnil kufor ale nemozem to najst...

Zdravim ja to mam rozrobene, kufor mam spraveny komplet, do podlahy som sa pustil no na moje prekvapenie ked som stiahol cely koberec dole som zistil, ze mi zateka do auta. koberec bol cely mokry a bolo vidno uz aj pociatky pliesne.... Pokracovat v zacatychpracach budem az ked mi v servise vyriesia to zatekanie, takze zatial jazdim v napol rozobratom aute....
zatial som na bitumenove platy STP dal cca 130eur, plus som kupil runo pod koberec naklady na 3m2 cca 10eur no zatial neviem este povedat vysledok, nakolko cakam na doriesenie v servise. Planujem riesit aj strop nakolko neviem ci sa to deje aj vam, ale mne to sem tam praska (pri prejazde nerovnosti)akoby z casti okolo tapacira strechy a tesnenia dveri, hlavne na strane spolujazdca.
Kia Cee'd 1,6 CVVT,FL 2010
Pujo Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2010)
11400 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod runis » 16.06.2011 10:12

Strecha je dobra na tlumeni. Na dalnici se udajne auto dost stisi. Osobne to jeste nemam overe, strop jsem nikdy nedelal. Na Venze o tom uvazuji. Ale az bude cas a penize. Ted mi to nevychazi. Pro ty, kteri se do toho chteji pustit, malinkata rada. Kdyz to budete delat po kouskach, jako ja, tak ten rozdil moc nepoznate. Ale kdyz to vse udelate naraz, tak budete prijemne prekvapeni. Coz je logicke, :-)
Kia Venga 1,6 CRDi 94kW, Comfort plus, Obrázek
runis Muž
Fanda vozů Kia

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Misssssko » 18.06.2011 13:26

Mate aj vy v aute hluk od kolies, ci by stacilo len vymenit pneu? ci ten hluk je naschval aby nebolo pocut vrganie int ? :eat: ak ma niekto skusenosti s odhlucnenim a co naozaj pomohlo tak prosim o rady ze co pomohlo ,co nie, foto dokumentaciu alebo o kolko sa zvuk minimalizoval, nechcem sa pustat do toho dokial nemam istotu ze to bude mat daky efekt... dakujem
Kia ceed SW 1.6 CRDI
Misssssko Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
86000 km @ 5.2 l/100km

Příspěvekod miroslav » 18.06.2011 18:44

Zdravím . Poradím ti , měl jsi si koupit auto asi tak za 550 - 750 000,- tam není nic slyšet . Je to jen a jen o ceně. KIA je ok ale zázraky se od toho čekat nemohou. Já jsem dal za SOULA 300 000,- a jsem spokojen . Má perfektní audio a kola neslyším .
miroslav Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod zulyk » 18.06.2011 18:46

tak tak, myslim ze je kazdemu jasne, ze korejci najviac setria na odhlucneni a kvalite materialov v interieri, z toho ta vysledna cena, zial je to tak ;)
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Příspěvekod Misssssko » 18.06.2011 19:17

asi do toho pojdem, len co dojdu peniaze na ucet...

http://www.autohificlub.cz/forum/9/943040-tlumeni+kufru+vibraflexem/0
Kia ceed SW 1.6 CRDI
Misssssko Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
86000 km @ 5.2 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed