KIA CEED po najetí 20000 Km (teď už skoro 60000 km)

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

KIA CEED po najetí 20000 Km (teď už skoro 60000 km)

Příspěvekod Paul Atreides » 28.04.2011 15:09

Tak mě čeká prohlídka po 20 000 Km a autu už (naštěstí) po počátečních peripetiích nemám moc co vytknout.Zde je seznam drobností, které chci v servisu zmínit (spíš kdyby s tím měli zkušenost a dokázali tyhle drobnosti rychle odstranit).

KIA CEED-servis
Špatně se otevírají 5. dveře při nižšich teplotách.
V mrazu 5. dveře vržou.
Plasty uvnitř se pravděpodobně rychle odřou - odřenina po pásu u spolujezdce? (+čím čistit palubní desku)?
Občasné povrzávání ve vyšších rychlostech pravděpodobně někde u okna řidiče - když stáhnu a znovu vytáhnu okno, povrzávání přestane?
Naposledy upravil Paul Atreides dne 04.03.2013 16:19, celkově upraveno 3
KIA ProCeed GT Line 1.5 T-GDI 7DCT r. v. 2022 červená Infra
KIA CEED SW 1.6 CVVT Comfort Plus r.v. 2010 Q8 beige (prodáno)
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: KIA CEED po najetí 20000 Km

Příspěvekod Nemo55 » 29.04.2011 06:44

Kolega v práci má Ochcávku :help: a těmto Tvým problémům by se jen zasmál :lol:
Škoda 1000MB, Škoda120L, Peugeot 605 2,0 TD, Hyundai Getz 1,1 3D, Kia cee'd SW 1.4 Comfort+(2010)
Každou jízdu si už 9 let užívám :-) je to bůh na tři písmena
Tohle nepotřebuje ani komentář http://www.youtube.com/watch?v=N8eCcSFcukA
Nemo55 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
55000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Paul Atreides » 29.04.2011 08:22

Tak sám píšu, že jsou to jen drobnosti;), ty předchozí závady, které nastaly po najetí 3 000 Km ale prkotiny většinou nebyly.

Na autě mí vadí více jen tyto záležitosti, i když chápu, že už s nimi nic neudělám:
1) (Ne)kvalita palubní desky (píšu v jiném vlákně).
2) Nekvalitní rádio - myslím FM příjem, MP3 z USB přehrává skvěle, takže třeba manželka je maximálně spokojena, protože rádio neposlouchá.

Věci, za které auto nemůže, ale které mají vliv na vnímání značky KIA.
1) Počáteční chování servisu.
2) Chování prodejce po převzetí zálohy.
3) Dlouhé čekací doby na některé náhradní díly.

Já vím, že ani Octavia není dokonalá a že i Škoda vyrábí páteční vozy, i když zrovna tohle mě v mých problémech s jinou značkou nikdy moc nedalo pocit zadostiučinění. Já stále srovnávám KIU s Hyundai Accent r.v.2004, který ani dnes, když má najeto hodně přes 100 000 Km, servis moc nezná.:)
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Paul Atreides » 05.05.2011 15:46

Tak mám po servisní prohlídce.
Dokonce jsme se s mechanikem zjistili, čím je způsobeno občasné "pískání-vrzání" u řidiče - bude se měnit sametka.
Takže jediné, co mi vadí je palubka. Teď jsem zjistil, že se do ní otiskl i "husí krk" držaku navigace, který v servisu asi při úklidu auta sundali. Nevíte, prosím, někdo, jak tyhle promáčkliny (otlačeniny) nenásilně odstranit?
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Beda » 05.05.2011 17:31

Dej tomu cas, melo by se to vratit samo zpet. Ja tam mel promackliny od uchytek na kabel a taky se to po case vratilo samo zpet ;)
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Paul Atreides » 05.05.2011 17:40

Díky, tak já budu doufat:)
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod LUK&s » 05.05.2011 19:06

No tedka po zime mi vznikla asi jedina vada, ktera se driv neobjevovala teda krome radia, ktere ma problemy s mp3. Kdyz byly tuhe mrazy tak zacala asi rezonovat vetraci mrizka pod prednim sklem nebo neco z te oblasti. Coz by slo pochopit ale bohuzel to pokracuje i ted kdyz bylo treba 18°C. Servisak rikal, ze se muzu stavit a dotahnou co bude potreba ale zacatkem cervna me ceka garancka tak to necham az na potom.
Takze nastesti zadne jine zavady. :kia: :thu:
sranda mosí byt :) cee´d eSWéé 1,4 5K Šedý KEMA activ +
LUK&s Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
32300 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod William » 05.05.2011 21:16

Já čekám na další výměnu palubky kvůli boulím,prý se to řeší a čeká na jiného (kvalitnějšího dodavatele palubek,nebo co) ale ted rezonuje při vyšších teplotách vlevo v rohu u okna,vrže to neskutečně,tak doufám,že tou další-již 3tí výměnou palubky odstraní a ještě k té větrací mřížce,vrzala mi také,vyndal jsem jí,podmáznul lehce dosedací plochu indulonou a bylo po vrzání,ale vyndavat opravdu opatrně,je uchycená na 3 místech,začít to chce zprava... musel jsem si to udělat tenkráte sám,jelikož se mi v servisu vysmály,že vržou i mnohem dražší auta... ale to už jsem jednou psal a vracel bych se zpět,holt nekteří vedoucí servisů nejsou na svých místech z kvalitativních důvodů...
KIA cee´d SW II JD 1,4 CVVT Exclusive+zatmavení zadních oken+kožené potahy
William Muž
Fanda vozů Kia

Bydliště: Severní čechy-okres Litoměřice  Czech Republic (cz)
2. místo (1)

Kia cee'd SW II (2012)
160000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod Paul Atreides » 11.05.2011 14:15

Sametka vyměněna a teď už je v autě docela ticho. Wow, já snad z toho auta budu mít větší radost po roce od koupě, než když jsem ho přebíral jako nové.:)
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod William » 12.05.2011 15:34

úpřimě gratuluji k radosti z vozu,já stále čekám jak se má věc vyřeší a kéž bych se radoval jako vy :drink: ale bohužel vidím značku :kia: a naskakuje mi husí kůže... palubka neskutečně provrzává vlevo v rohu u řidiče při jakémkoliv pohybu vozu a po přejetí nerovnostech se ozve i středový panel jako kdyby chtěl vyskočit,prostě takové pazvuky jsem opravdu nezažil ani u mého prvího auta Š120, v servisu čekají stále na vyjádření :kia: a to provrzávání prý je způsobeno tou častou demontáží... jako kdybych já za to mohl :? jinak mimochodem,co si představujete pod pojmem sametka :D omlouvám se,ale nevím oč jde.... zdravím :CZ:
William Muž
Fanda vozů Kia

2. místo (1)

Kia cee'd SW II (2012)
160000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod Paul Atreides » 12.05.2011 17:21

Také zdravím,
já jsme také nevěděl, co je sametka, ale mám to tak napsáno v servisním listu - laicky bych řekl, že jde o to gumové těsnění, do kterého zajíždí okénko řidiče. :)
Já jsem skutečně rád, že to vypadá, že budu mít chvíli pokoj. Mrzí mě, že u Vás ty problémy pokračují - podle toho, co jste psal předstím, bych řekl, že servis vám palubku vyměnil mizerně. Já jsem jim tam auto nechával s tím, že mi nevadí, když oprava bude trvat 2 dny (dali mi dobrovolně náhradní auto, protože uznali, že těch cest do servisu už jsem absolvoval moc), ale že chci aby opravené auto sami projeli, garantovali, že nikde nic nevrže, že nezapomněli nic připevnit a že když zjistím nějaké zásadní problémy ihned po převzetí, buď mi vrátí peníze/vymění auto, nebo se s nimi začne bavit právník (a šlo o říjen/listopad - tedy krátkou dobu po převzetí auta). Říkal jsme jim to slušně, ale i z mých předchozích kroků věděli, že si nedělám legraci.
Stále více jsem si jistý, že KIA vymyslela skvělé auto , takovou korejskou Corollu 2.0, bohužel výstupní kontrola v továrně KIA má asi občas slaší dny a z mých zkušeností plyne, že v autorizovaných servisech jsou v lepším případě schopní vyměňovači dílů, v tom horším o nic se nezajímající lemplové. Jediný autorizovaný servis, se kterám mám výborné zkušenosti, je autorizovaný servis Citroen, který máme za barákem, a i když jsme nikdy Citroen neměli, tak veškeré opravy na autě jiných značek provedli precizně a řekl bych, že i za přijatelnou cenu. I když francouzská auta moc nemusím, říkám si, že příště bych vzal klidně Citroen.
Už jen kvůli tomu, že jsem tam nikdy neměl pocit, že v přijímacích testech pro mechaniky ověřují, jestli se umí vůči zákazníkům chovat jako samolibí a arogantní burani.:/
Snad i u vás to auto nějak doladí.
Naposledy upravil Paul Atreides dne 12.05.2011 17:29, celkově upraveno 4
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Paul Atreides » 12.05.2011 17:22

A ještě tedy říct, že "provrzávání je způsobeno časou demontáží", tomu říkám drzost...
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod William » 14.06.2011 22:23

Zdravím,tak palubka kvůli boulím vyměněna,zatím vše vypadá OK,1.garančka také proběhla,auto září novotou :thu: nechci to zakřiknout,ale zatím super :drink:
William Muž
Fanda vozů Kia

2. místo (1)

Kia cee'd SW II (2012)
160000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod Paul Atreides » 03.07.2011 09:51

Tak to gratuluju a doufám, že spokojenost s autem vám vydrží. Já jsem teď s autem najel přes 3000 km po Evropě během 14 dnů a s autem nebyl žádný problém. V Chorvatsku mě pobavilo, že pumpař o ceedu říkal, že je to "first klasa" auto:) a odkazoval se na 7letou záruku. Tohle se marketingu Kia povedlo.;)
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod William » 04.07.2011 21:39

No jsem zvědav jak to bude se zárukou tak za 5 let :D ,nebo až najedeme více km (např.80000 a více) ,nějaká ta závadička,třeba co se týče podvozku se z těch našich silnic určitě projeví a pak uvidíme na co všechno je ta 7letá záruka .Zajímalo by mě,jestli už někde někoho Ceed nechal na holičkách,protože musím konstatovat,že autu věřím ... :thu:
William Muž
Fanda vozů Kia

2. místo (1)

Kia cee'd SW II (2012)
160000 km @ 6.7 l/100km

Další

Zpět na ceed SW