cawte mam Kia ceed 2007 Crdi 66kw/90 ps
mam problem s startovanim a cukanim prri cca 1900-2000ot/min najcastejsie sa mi to stava pri 4st. ale stalo sa to uz aj na 5st.
za studena ale par krat aj za tepleho motora mam problem na prvy krat nastartovat je to asi kazdy 10/15 start.. stalo sa mi to aj ked bolo
auto uz teple (startovanie).. neviem cim to bude bol som v servise tam mi vymenili palivovy aj olejovy filter palivovy som mal ze vraj zaneseny zrejme od tej Tesco nafty mozno ze to je tym alebo mozno tym nemeckym palivom kedze chodim do nemecka sam na aute a tangujem na Esso pumpach a niekedy aj za tepleho motora sa mi stane ze mi auto citelne cuklo ako keby nemalo vzduch abo palivo a po cca 1-2 sec normalne pokracuje akokeby sa nic nestalo....a bezne pokracuje bez nijakej zmeny sily alebo dalsieho cukania..........................
ale preco rano neehce nastartovat ... stava sa to aj ked auto dlhsie stoji
zhavice mi zmerali v servise a su ok aj spravili kontrolu komplet auta ze vsetko OK a aj bolo prvu 1000km co som isiel do nemecka..
tu auto stalo pred hotelom 3 dni nakolko ho nepotrebujem... startujem zhavenie zhasne pockam 2-3 sec startujem a nic na 1x nechytlo ... startujem druhykrat hned startne uplne v pohode... ja uz fakt neviem v lete som problem zo startovanim ani pri tych cca 1900-2000 ot nemal to cukanie (stane sa aj ked je motor zohriaty v chladnejsom pocasi) a nieje to tym zeby som netlacil na plyn tlacim na neho rovnomerne..
uz som tu vydel podobny prispevok ale na chybu tiez neprisiel kto vie nech odpise diky

Uz som nato prisiel super

Oprava Cukanie pri 2000 ot .... 4 stupen vecsinou , a studene Startovanie, iba v pripade ze v Original Kia servise vzdy vravia ze je vsetko OK a ze pocitac nic nikdy neukazuje
uz viem ako to cukanie odstranit mal som tie iste problemy nahodné cukanie auta vecsinou tesne pred dovrsenim 90 stupnov ale stavalo sa to aj ked bol uz motor zahriaty...
mal som tiez problem s startovanim...
v servise som bol viac krat a viac krat mi merali Zhavice furt vsetko v poriadku napajali na pocitac vsetko OK menili olejovz filter..a palivovy..
zas som prisiel do servisu ze furt to robi.... medzitim som mal aj problemi s startovanim cca kazdy 10 start som nenastartoval na prvy šup.. az na druhy bolo jedno ci som dlho drzal kluc otoceny starter tocil no proste na prvy sup nechytlo bolo to cca kazdy 10 start..
cukanie cca 2000ot najcastejsie v 4 prevodovom stupni
v servise nevedeli ako to opravit vzdy vraveli vsetko OK ked sa isli s autom previest nikdy sa chyba neukazala vzdy som nastartoval na prvy sup pred nimi bezproblemovo..
rozmislal som nad vymenou baterky kedze uz ma svoje roky ale baterkou to nebude..
v servise viac krat opakovali ze je viac pripadov s tymto problemom a neda sa to opravit je to vraj tou NAFTOU
a odkedy tankujem Slovnaft OMW a ziadena Teskonafta.. a pridavam do nadrzy zmes na precistenie....
stoji 19,99Eur predali mi ju v original kia ceed odvtedy problemy zmizli jak zo studenymi startami tak aj s Cukanim auta pri 2000ot.
davkovanie jedna odmerka na 20L natankovaneho paliva