Sedačka řidiče

Trápí Vás něco na voze?

Sedačka řidiče

Příspěvekod Raddimek » 22.03.2011 08:16

Ahoj všem, před dvěma měsíci jsme si pořídili naše první fungl nové auto.
Bohužel včera jsem byl nucen reklamovat vrzající sedačku řidiče.
Bylo to v rámci reklamace, servis tvrdil, že promazal nějaké plastové díly.
Ale doma jsem zjistil, že sedačka vrže dál :( Je to v té první třetině sedáku směrem od volantu.
Nemáte někdo s tímto problémem zkušenost ??
Díky.
KIA CEE´D SW 1.6 MY11
Raddimek Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2011)
1900 km @ 7.8 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Sedačka řidiče

Příspěvekod jano » 22.03.2011 15:26

Mal som podobny problem asi rok po kupe auta. Vodicova sedacka vrzgala, najma vtedy ked som sa oprel do operadla. Pri reklamacii si servis nevedel rady. Servsny technik len premazal mechanizmus polohovania operadla. Samozrejme ze to nepomoholo. Doma v garazi som sa na to pozrel poriadne. Chvilu mi trvalo kym som zistil ze svuk vychadza z prednych kotviacich skrutiek, kde je sedacka pripevnena k podlahe. Poriadne som ich dotiahol a odvtedy je klud.
Obrázek
jano Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
110000 km @ 8 l/100km

Příspěvekod Aha » 22.03.2011 16:09

Oni v tom servisu jsou taky se vším hned hotový :x .Promazat a pryč!Proč někdy se nekouknou doopravdy čím to je že vrže sedačka?Přijde druhý.Promazat a pryč!A tak to jde v servisu asi pořád.Pak jak kolega psal, že si to na konec opravil sám.Proč je potom ta záruka když servis ti udělá benevoletní opravu!
KIA -Kupujete Ideální Auto
Aha Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (7)
TOP sponzor (1)

Kia Sportage IV (2016)
57004 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod vasatkoj » 22.03.2011 16:42

to je jednoduché, v servisech již nepracují opraváři, který by skutečně opravovali a přemýšleli nad tím ale mechanici, kteří dostali školení a pokyny, ve které je napsáno - vrže sedačka -> promazat. A v žádném případě nedělat nic mimo pokyny. Takto to běžně funguje i v jiných oborech.
Johny

Kia Sportage 1.6 MHEV DCT Exclusive 4x2
Kia Ceed SW 1.6 CVVT Comfort Plus MY 2010, 12/2010
vasatkoj Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage V (2023)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod akstra » 22.03.2011 16:45

vasatkoj píše:to je jednoduché, v servisech již nepracují opraváři, který by skutečně opravovali a přemýšleli nad tím ale mechanici, kteří dostali školení a pokyny, ve které je napsáno - vrže sedačka -> promazat. A v žádném případě nedělat nic mimo pokyny. Takto to běžně funguje i v jiných oborech.

Tiež mám taký dojem, že mechanici stratili rozum a schopnosť uvažovať, konajú schematicky a v tom to je. :no:
akstra Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

10. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (5) TOP sponzor (1)

Kia cee'd (2011)
23300 km @ 5.1 l/100km

Příspěvekod KamZehr » 22.03.2011 16:52

Hoši, mluvíte mi z duše. Jde pouze o lidský přístup a selský rozum. A to platí bohužel nejen v autoservisech. Po koupi Ceeda mi taky něco vrzalo v motorovém prostoru, na 1.garančce mi bylo sděleno, co chci, vždyť mám auto jenom za pár set tisíc Kč a tam něco musí vrzat. Tak jsem dotáhl všechny šrouby na kapotě a bylo po pproblémech. :shock:
KIA Sportage III 1,6 GDi - 6/2011 - prodáno
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi - 09/2020
KamZehr Muž
Fanda vozů Kia

Hyundai Tucson (2020)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod tonyp » 22.03.2011 17:13

celkom mi to pripomina doktorov, tiez len predpisat standardne lieky na priznaky, neliecit pricinu a hned dalsi pacient.

To je proste dnesna doba....

Pri tom vrzani sa aj hybe aspon trochu, ci pohyb necitis iba to vydava zvuk ?
Kia CEED SW 1,6 CRDI 85kW 2009, najazdene 245000 km
Kia Sportage NQ5 1,6 1.6 T-GDI benzin, 2024 MY25
tonyp Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
127000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod Raddimek » 22.03.2011 17:28

Přesně jak píšete, nikdo se dneska v servisech už nad ničím nezamýšlí, vezmou je příručku a jedou podle ní. A pokud daný problém v příručce nenajdou, tak podle mně to zkončí tím, že jako něco udělaj, ale vpodsatě si spíš myslí, že zákazník si vymýšlí...
Moje reklamace byla vyřízena za hodinu a půl...ještě jsem reklamoval vylézající čidla parkovacího asistenta vzadu.
Při přebrání v servise se tvářili, že se o to někdo opravdu zajímal. Předávací technik mi ale nebyl schopen říct, proč sedačka vrže a
když jsem chtěl vědět, co s tím teda udělali, tak trochu drmolil a nakonec z něj vypadlo, že tam jsou nějaký plastový cosi a to že promazali :(

Právě, že ta sedačka vrže, jenom, když se dlaní opřu o přední třetinu sedáku. Když sedím, tak to nevrže, protože sedím na zadních dvou třetinách.
Celá sedačka se nijak nepohybuje, nekýve. V podstatě to asi ani žádná kdovíjaká závada není, asi jen vržou pružiny uvnitř molitanové výplně.
Ale šlo mi hlavně o to, že u mého předchozího auta (Škoda Felicia) sedačka nevzala ani po 12 letech. A tady už po 2 měsících.
A to cenová relace obou aut při koupi byla takřka stejná :)
KIA CEE´D SW 1.6 MY11
Raddimek Muž
Nováček

Kia cee'd SW (2011)
1900 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod zulyk » 22.03.2011 18:42

tak ja neviem, co ma KIA s tymi sedackami, ale na mojom RIU si sem tam tiez vrzne vodicova sedacka, pricina neznama. tiez to vychadza niekde od sedaka, premazanie nepomohlo. skrutky o podlahu su dotiahnute na fest. do servisu s tym ani nejdem, strata casu :x
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Příspěvekod radek1910 » 12.06.2011 14:08

mne zase vŕzgajú sedadlá u vodiča a aj u spolujazdca ... dotiahnuté mám všetky skrutky všade kde sa dalo ( pohybovalo ) som dal vazelínu na premazanie a nepomohlo to ... a keď som pošiel do servisu tak mi povedali ,že s tým nespravia NIČ :no: :no: :no: lebo mám BEDROVÉ OPIERKY,VYHRIEVANÉ SEDADLÁ , AKTÍVNE OPIERKY HLAVY ,VÝŠKOVO NASTAVITEĽNÉ PREDNÉ SEDADLÁ ... A TAM JE TOHO NAHÁDZANÉ ,ŽE ANI VÝROBCA SI NEVIE S VŔZGANÍM PORADIŤ.... A MAJÚ PRAVDU -lebo sused má :kia: CEED základnú výbavu bez tých somarín vyššie popísaných a NIČ MU NEVŔZGA :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: tak teraz neviem či má šťastie na dobré sedadlá alebo má pravdu servis .... :? :? :?
radek1910 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2009)
150000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod zulyk » 12.06.2011 17:01

je len usmevne, ked servis povie, ze s tym nic nespravia, lebo nemaju ani sajnu co s tym, kde sme sa to dostali ;)

inac moj problem so sedackou je odstraneny, sedacka bola komplet premazana silikonovym olejom, vsade kde som sa dostal, samozrejme som si to spravil sam :thu:
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Příspěvekod ombreluk » 13.06.2011 12:51

zulyk píše:je len usmevne, ked servis povie, ze s tym nic nespravia, lebo nemaju ani sajnu co s tym, kde sme sa to dostali ;)

inac moj problem so sedackou je odstraneny, sedacka bola komplet premazana silikonovym olejom, vsade kde som sa dostal, samozrejme som si to spravil sam :thu:

Taky budu muset promazat sedacku taky vrze ale jenom nekdy :o muzu se zeptat jak jses tam dostal? a co jsi vsechno promazal? (kdyby jsi hodil fotky bylo by to super ;) ) Je tam docela malo prostoru :cry:
Kia rio, orange , koupil 14.12.2008, teď najeto cca 17 000km =)
ombreluk Muž
Uživatel fóra

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Rio II (2008)
30000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod zulyk » 13.06.2011 15:21

fotky pre tvoj model su napr. tu:

http://www.kia-club.net/viewtopic.php?f ... 0&start=60

klasicky podotahuj vsetky spoje kam sa dostanes, namaz kolajnicky, drziaky pasov, klbove spoje a malo by to pomoct
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Zpět na Závady