Motor 1,7 Crdi

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Motor 1,7 Crdi

Příspěvekod Stefi » 26.02.2011 01:27

I když recenze není zrovna o :kia: , ale motůrek je stejný, možná to těm, kteří se rozhodují trochu pomůže, že si vyberou i tuto motorizaci Obrázek :twisted:
Stefi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Motor 1,7 Crdi

Příspěvekod slava » 26.02.2011 11:56

Tá děvčica to napsala velmi pěkně a hlavně trefně. Ty nafťáky snad mají uloženy klikovky v platině. Jen tak uvažuji. Spotřeba je jasně o dost nižší a mají lepší krouťák. Ale to je tak vše. Cena se srovná zhruba někde kolem 50 000 až, dejme 150 000 km, náklady na garančky už důvodu většího obsahu oleje větší, nedej bože pokazené turbo, nebo trysky, nebo žhavení, nevím co stojí vysokotlaké potrubí(ale to se snad nekazí), jakýsi filtr na pevné částice, zamrzlá nafta-sice levnější, ale to by bylo, aby to aditiva skoro nesrovnala, těžší motor(tendence na nedotáčivý smyk) taky nebude moc svědčit tlumičům a těm nešťastným tyčkám stabilizátoru. Navíc je nafta mastná a smrdí a pak to chrochtá. Zato, pánové a dámy, ta nádherná vůně benzínu a šepot květin benzínového motoru-ani nemůžu napsat čemu se to snad vyrovná!

P. S. Už se těším na reakce :tongue: !
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod KamZehr » 26.02.2011 12:20

Myslím, že je to objektivní ohodnocení. Motor to asi nebude špatný, ale rozdíl v ceně je dost značný (to je prakticky stejné i u Sportage). Trošku mě překvapila dynamika motoru, asi to bude tím krouťákem. Ale kolegové, kteří jezdili delší dobu s 1,6 (např. vladislav), si na dynamiku tohoto motoru nestěžovali. Já jsem se rozhodl pro 1,6, neboť najezdím ročně max. 10 tis. km a i z důvodů, které již uvedl slava.
KIA Sportage III 1,6 GDi - 6/2011 - prodáno
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi - 09/2020
KamZehr Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Hyundai Tucson (2020)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Kmet » 26.02.2011 13:00

*slava*:
No moc se na reakce "netěš" - v tomhle případě Ti dám za pravdu :tongue:. Cena za naftový motor je přehnaná, takže do něj půjdou jen totální nadšenci - ale prodá se :yes: . Ovšem co se týká poruchovosti a následných nákladů, tak tady by to byla opět nekonečná diskuze - do ní já nejdu, nejsem blázen ;). Všichni přece víme, že jak "nafta" tak "benzin" mají svoje "skalní", kteří se dokáží spojit jen v případě obhajoby společné značky :drink: ....... nebo modelu :twisted:
Když do pekla, tak na krásném koni!!!
Kmet Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Mazda 3 (2023)
15000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod slava » 26.02.2011 13:22

Nechci rozpoutávat vášně, berte mně s rezervou. Kdo ňa zná, ví co su za ftáka!
slava Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod Stefi » 26.02.2011 13:59

:twisted: nečekal jsem, že pomoc pro potencionální zájemce vzbudí diskuzi, já již vyzkoušel oba druhy pohonů, teď mne dráždí něco nadupanějšího a přitom pohodlného, co bych užíval aspoň po dalších 7 a více let, SUV to zrovna asi nebude spíš nějaké nabuzené MPV anebo 3008, zatím lovím ve vodách nabídek, mám ještě dost času, ale pro_cee´d to asi nebude, až nabídne KIA to turbo 2GDI, tak se na něj těším, nakolik můj km proběh se stále zmenšuje a už je v průměru něco přes 20000 km/rok :roll: , jinak se přikláním k Slávovi, ale to chce aspoň šestiválec, no ty co KIA nabízí potřebují inovaci, ale pach nafty taky ujde :lol: :lol:
Stefi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod vladislav » 26.02.2011 15:58

KamZehr píše:Myslím, že je to objektivní ohodnocení. Motor to asi nebude špatný, ale rozdíl v ceně je dost značný (to je prakticky stejné i u Sportage). Trošku mě překvapila dynamika motoru, asi to bude tím krouťákem. Ale kolegové, kteří jezdili delší dobu s 1,6 (např. vladislav), si na dynamiku tohoto motoru nestěžovali. Já jsem se rozhodl pro 1,6, neboť najezdím ročně max. 10 tis. km a i z důvodů, které již uvedl slava.

Nemusíš se obávat..V tom testu jak píše o dynamických vlastnostech tak netuším jaké pokládá za dostatečné.. :lol: Ten motor s tím autem bude hýbat minimálně stejně jako 1,6 co máš v Ceedu..Sportage neni typem auta na nějaké závodění,ale ten motor má síly dost..Je na stovce za 11 vteřin....Už jsem četl poměrně hodně testů..Ale zase to testují jen lidé...Pokud s tím benzínem jezdili jak s tím naftákem tak jim to asi nejelo.. :lol: :lol: Ten motor potřebuje trochu přidat plyn ,to samé u Ceeda...Do toho naftáku bych nešel ..85 000kč je opravdu hodně a hodně nadnesené.Ale je to jen můj názor...A prodejce zatím myslím staví na tom,že je poměrně lehce dostupný..
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod PetrLa » 26.02.2011 17:27

To slava:
- filtr pevných částic nemám
- cena se srovná, co jsem si počítal podle ceny paliva, někde u 40 tis. (což je nyní...hlavní přičinění měl rok kdy byl benzín drahý jak prase)
- garančka byla všehovšudy o 1000 Kč dražší (takže jsem zatím utratil navíc 3000 Kč za 3 roky)
- auto díky těžšímu motoru líp sedí
- na jednu nádrž ujedu 900-1000 km
- auto ve 130 km/h (cca 3000 ot./min.) neřve tolik co benzín v té samé rychlosti....je to šepot květin
- krouťák je krásný (rozjíždím se bez plynu)
- pojistku mám za tu samou cenu co naši na benzínovém Ceratu (myslím, že dnes to není o motoru ale o tom kolik si dokážeš uhádat)
- nafta mi voní víc jak benzín :)

..je to jen bledá závist :-D....a včil mluv :-P
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod slava » 26.02.2011 17:52

Na to je jen jedna odpověď, a to že KMET měl pravdu. Pěkně tak, jak v Čechách. KAŽDÝ SVÝ :!: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 26.02.2011 21:03

Slava: :drink: :kia: :drink:
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod ceedleguán » 26.02.2011 21:06

I já přidám do mlýnice-jsem pro benzín.Ale je to věc názoru.Ty ceny naftových motorů jsou někdy zarážející. Opravdu je někdy takový rozdíl ,že některé komponenty musí být z platiny nebo zlata. Ale je to tam spíš o přesnosti čerpadla. trysek.větších tlaků,turba.Přeji všem příznivcům nafty jen samé dobré tankování a nenatrefení na LTO.
ceedleguán

km @ l/100km

Příspěvekod PetrLa » 26.02.2011 21:19

upozorňuji, že v tomto příspěvku se nekloním ani na jednu stranu, jen chci říct, co chci říct....

Naftový motor musí být dražší (záměrně netvrdím spolehlivější ale ani opak), jen je náročnější na výrobu.
- Z principu musí vydržet větší tlaky a proto je zesílený a tím pádem těžší.
- Všechny komponenty jsou náchylnější na přesnost, protože nafta se musí "samovznítit" což je zde žádaný jev, kdežto u benzínu směs prostě zapálí svíčka a ten tlak není tak velký a až zas tak důležitý (nehleďme teď na emise).
- Benzínové motory nasávají směs přímo, kdežto u nafty je do stlačeného vzduchu vstřikována nafta, což je taky jiný systém než u benzínových motorů (ano již se vyrábí i benzínové na tomto principu...GDI, FSI ...).

Osobně si ale myslím, že maximální hranice rozdílu v cenách motorů o stejném objemu (navta vs. benzín) je únosná do 30 tis. Kč. Pak už je to fakt předražené.
Jediný motor, za který bych dal víc, je Subaru Boxer Diesel, který je fakt úžasný a kdo se v něm svezl asi chápe.

sorry za offtopic, ale nedalo mi to.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod Mexican » 26.02.2011 21:24

aj ked mi v podstate uplne unika dovod preco si niekto kupuje SUV krabicu s nahonom na prednu napravu, obranou pri dost drahom CRDi a myslim ze vyraznym faktiorom preco to kupit je vyrazne lepsia moznost tahat napr karavan a podobne.

2 deci navyse a 4kW navyse.. a 25Nm navyse... mno, hovorte si co chcete, ale 1,5 CRDi mi stale vychadza ako rozumnejsia volba. Jedine plus tej 1,7 je norma Euro 5 (aj ked ktovie za akych kompromisov - DPF, ...)
2021 Kia STonic 1.0T-GDi TOP a 2023 Hyundai Tucson HEV Style/Premium
http://pancuha.wordpress.com
Mexican Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (3)

Kia Stonic (2021)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod vladislav » 26.02.2011 21:28

V případě Sportage je volba jasná..Myslím mezi motory 1,6 GDI a 1,7CRDi...Těch 85tis..je opravdu moc...Když naftu ve Sportagi tak už bych šel do 2.0 CRDi...Ta cenová politika nastavená KMCZ je hodně divná v tomto případě...Na Slovensku je to myslím poloviční rozdíl..35tis.. :)
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod PetrLa » 26.02.2011 21:30

tak nezbývá než nakupovat na Slovensku :)
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Další

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion