Náhradne vozidlo

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Náhradne vozidlo

Příspěvekod srobik2000 » 30.01.2011 00:04

Nedámi prečo mi neponúknu náhradne vozidlo, keď opeť čo reklamujem závady budem týždeň bez auta. Je to len v MOTOR KAR NITRA ?
:? Je pravda že som to nežiadal. Kolega ma PEGUETA a keď prišiel do servisu v TT, tak mu automaticky zapožičiali auto len za cenu paliva! Čomu sa prekvapene potešil.

Edit BEDA: tema presunuto
KIA Venga 1.4 CVVT 66kW EX Steel Gray
srobik2000 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
14000 km @ 6.8 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Náhradne vozidlo

Příspěvekod rehmen » 30.01.2011 10:49

To není věc značky, ale věc servisu. V Dolnis Mukařov mi při prodeji řekli, že těm co koupili auto u nich, poskytují zdarma náhradní auto po dobu servisu. Samozřejmně to chce objednat se dopředu, aby měli náhradní auto k dispozici.

Teď jsem objednán na opravu a řekli, že mi buď dají náhradní auto nebo mě někdo od nich odveze po odevzdání auta do práce (je to od servisu cca 8 km) :)
Bílá po FL s ochranýma lištama vypadá fakt DOBŘE.
rehmen Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod vladislav » 30.01.2011 12:57

Přesně tak je to o servisu...Já jsem vždy pokud jsem chtěl v případě servisu anebo při reklamaci auta,tak jsem náhradní auto dostal, jen jsem platil pohonné hmoty....A zase vím ,že kolegové ho dostali, ale museli platit za půjčovné..Právě možná i takové maličkosti se pak projeví na hodnocení servisu viz zde... viewtopic.php?f=177&t=2526
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Balki » 31.01.2011 07:54

moja skúsenosť: záručná oprava ktorá mala podľa dohody trvať 1 týždeň trvala nakoniec 2,5 týždňa z viny servisu a auto som nedostal a to som si ho chcel aj zaplatiť!!!!!!!! to je jeden z dôvodov, prečo už nie som majiteľom ani jedného vozidla KIA a to som mal dve........kto chce kam.....
Balki Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Soul (2009)
12500 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod rudolf.tomka » 31.01.2011 09:38

@Balki , nechce sa mi veriť , že kvôli náhradnému vozítku si sa "zbavil" KIA SOULa :? , asi ti to vozidlo nesadlo, alebo ... :?:
KIA SOUL 1,6 CVVT tomato red
rudolf.tomka Muž
KIA Family

Sponzor (13) TOP sponzor (2)

Kia Soul (2009)
183000 km @ 7.50 l/100km

Příspěvekod Balki » 31.01.2011 10:02

nielen Soul-u ale aj Pro-ceed-a, ako som povedal vyssie, nahradne vozidlo bolo jeden z dovodov, bol to celkovy pristup a spravanie sa servisu, a strasne mi vadili take tie ( pre niekoho ) drobnosti-vrzganie, buchkanie ( ktore neboli schopny ani na piatu navstevu najst a odstranit ), povolene tretie brzdove svetlo????!!!! atd..., .....ked som kupoval ( a neboli to moje prve vozidla Kia, predtym som mal Rio ) vtedy to bol iny pristup......za tie peniaze co som tam nechal ocakavam viac....vies, ja to beriem tak, ze auto ma sluzit mne nie ja jemu a mal by mat clovek z neho radost, ale to sa vytratilo.....a prisiel pocit sklamania z pristupu a nakoniec aj znacky ako takej...takze tak
Balki Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Soul (2009)
12500 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod srobik2000 » 31.01.2011 19:54

Balki píše:nielen Soul-u ale aj Pro-ceed-a, ako som povedal vyssie, nahradne vozidlo bolo jeden z dovodov, bol to celkovy pristup a spravanie sa servisu, a strasne mi vadili take tie ( pre niekoho ) drobnosti-vrzganie, buchkanie ( ktore neboli schopny ani na piatu navstevu najst a odstranit ), povolene tretie brzdove svetlo????!!!! atd..., .....ked som kupoval ( a neboli to moje prve vozidla Kia, predtym som mal Rio ) vtedy to bol iny pristup......za tie peniaze co som tam nechal ocakavam viac....vies, ja to beriem tak, ze auto ma sluzit mne nie ja jemu a mal by mat clovek z neho radost, ale to sa vytratilo.....a prisiel pocit sklamania z pristupu a nakoniec aj znacky ako takej...takze tak

Úplne s Vami súhlasím. Prvé auto som si kúpil v roku 1998 a to 4-ročného FAVORITA 136 so striekačkou BOSH. Dodnes mi na 100% aj ked ma 130000. Len má jednu vadu, už je porálne zastaralí..... Tak sme si s manželkou kúpili nove VENGA. Náš Macko zostal v garáži u rodičov a manželka si teraz robí šoferák a už sa teší že sa na ňom povozí. Na začiatok kým sa oko tak zacvičí. Je neskutočné ako to dnes vyrábaju.... kvantita. Celé tie roky čo ho máme som sa akurad starál o benzín , výmena vzduchového, olejového filtra a oleja. Nakoľko mám nafúkane kolesa dusíkom,tak pri výmene kolies zimných a letných dofukanie, vyvaženie a jazdilo sa. :thu:
To bolo všetko. Za 1800SK som mal spravenú údržbu.
KIA Venga 1.4 CVVT 66kW EX Steel Gray
srobik2000 Muž
Uživatel fóra

Kia Venga (2010)
14000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod imro-magi » 01.02.2011 16:53

??????
......m. Prvé auto som si kúpil v roku 1998 a to 4-ročného FAVORITA 136 so striekačkou BOSH. Dodnes mi na 100% aj ked ma 130000. Len má jednu vadu, už je porálne zastaralí..... Tak sme si s manželkou kúpili nove VENGA. Náš Macko zostal v garáži u rodičov a manželka si teraz robí šoferák a už sa teší že sa na ňom povozí. Na začiatok kým sa oko tak zacvičí. Je neskutočné ako to dnes vyrábaju.... kvantita. Celé tie roky čo ho máme som sa akurad starál o benzín , výmena vzduchového, olejového filtra a oleja. Nakoľko mám nafúkane kolesa dusíkom,tak pri výmene kolies zimných a letných dofukanie, vyvaženie a jazdilo sa. :thu:
To bolo všetko. Za 1800SK som mal spravenú údržbu.[/quote]

Tak predajte nové auto a nechajte si starú šunku, mimo iného nebezpečnú už len z princípu.
Čo sa týka náhradného vozidla, nieje povinnosťou servisu poskytnúť náhradné vozidlo, zvlášť nie pri búračke a verím, že keby ste oň požiadali tak vám ho poskytnú. Okrem toho ste si mohli auto požičať v požičovni, pokiaľ máte uzavretú dobrú poistku, tak takéto náklady poisťovňa rieši.
Celkove táto téma ako tu je prezentovaná sa skôr hodí do sekcie ...něco pro zasmáti....
Život je pes .... a my - sme jeho pätník !!!
imro-magi Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Kmet » 01.02.2011 17:49

*imro-magi*:
:thu: sám bych to neřekl lépe :thu:
*srobik2000*:
za 1800sk Ti tam měnili obyč filtry za zlaté nebo jaké :( ? Měl jsem Favorita, ale tolik korunek mě NIKDY nestál za běžnou servisní údržbu :no:. Navíc - Favorit po 10-ti letech je i při sebelepším zacházení životu nebezpečný (zkus si pod něj lehnout), i kdyby jen *stál na dvorku* :thd: . Ale svoji službu udělal = za málo peněz - hodně muziky :yes:
Když do pekla, tak na krásném koni!!!
Kmet Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Mazda 3 (2023)
15000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod rehmen » 04.02.2011 07:32

Zpět k tématu: včera ráno jsem předal auto do servisu, dostal jsem klíčky od náhradní Vengy pouze s pokynem, ať doplním do nádrže co projedu a hotovo. Odpoledne jsem odevzdal, pobavili jsme se o tom jak se mi s Vegnou jezdilo a ani jsem nebyl kontrolován, jestli jsem ten benzín vzal.

Takže skutečně záleží jen a jen na konkrétním servisu.
Bílá po FL s ochranýma lištama vypadá fakt DOBŘE.
rehmen Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion