1.6 crdi -150 tisíc km

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: 1.6 crdi -150 tisíc km

Příspěvekod ladlen » 27.01.2011 23:17

@korejcobijec: s motormi je to rôzne, okrem ceeda 1,6 CRDI, ktorý má 92 tis.km mám ešte 10-ročnú Felíciu 1,3 MPI 50 kW. Zrovna jej nabehlo na tachometri magické číslo 400 000km. Mám ju od nova. S motorom ešte nebolo ani kývnuté, len sa menil kvalitný olej, Schell helix a Castrol. A čo ma najviac udivuje, ešte vôbec nežerie olej, vôbec nedolievam, len rozvodová reťaz už trochu hrkoce, ale ešte to nie je vôbec tragické. Takže sú motory, ktoré vydržia i viac, ako 150 tis.km.-:)))
ladlen Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Mexican » 28.01.2011 11:02

mam o pol generacie starsi motor (D4FA) a 110 000km.. spotreba konstatna, vykom a prejav uplne rovnaky. Vacsinou netankujem ziadnu spesl naftu. Davam aditiva, vyhybam sa extremne kratkym trasam (MHD v Brne je skvela), nepretazujem motor z studena (a to neznamena ked je podla pristrojov v optime, ale cca az po 15-20km), necham pojazde motor dobehnut (podla zatazenia), pravidelne menim olej a filter (kazdych 15 000km) a sem-tam vizualne skontrolujem motor. Ono tomu skutocne vela netreba aby mal clovek istotu a dobry pocit ze nastartuje a v pohode dojde tam kam chce
2021 Kia STonic 1.0T-GDi TOP a 2023 Hyundai Tucson HEV Style/Premium
http://pancuha.wordpress.com
Mexican Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (3)

Kia Stonic (2021)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 28.01.2011 15:04

Ladlen: Ano jsou ,ale bohužel jen vyjímky.Bavit se o 400-450 tisících je nasnadě. Tento nájezd snad mohly udělat staré poctivé motory bez turba tzv. ingoty. Zmenšeniny dýzlů z nákladáků.Točily max . 3 tisíce a né jak ty odlehčené , narvané výkonem. a vším možným. Takové dnešní motory vyjímečně vydrží to co píšeš.Ano ,jede dobře, táhne dobře,ale mnoho lidí to honí jak nadmuté kozy, nenechá schládnout turbo a lijou tam co se dá.Dokonce znám chytráky co míchají naftu s olejem z obchodu.Prá vě chování k motoru se odmění tím ,že nájezd je pak poměrně dosti velký. Ale něco za něco.Proto,když vidím ,jak tyto malobsahové dýzly honí po dálnicích 200 ,tak takový motor dříve nebo později zkolabuje. Je to jen otázka času.Dnešní složení oceli . slitin,ložisek zcela neodpovídá kvalitě tak před 20-30 léty. Furt se jen odlehčuje ,zvyšuje výkon.Přeji hodně najetých km všem dýzlákům. ;)
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod Aha » 28.01.2011 16:06

Ano máš ve všem co jsi napsal pravdu.Dnešní doba udělat co s nejnižšími náklady.Já mám taky diesla a nikdy mě nenapadlo jet 200km\h.Já jel max.160 protože nemám rád rychlou jízdu jako někdo jiný.Věřím tomu když budu jezdit normálně, tak 150 000km s turbem najedu.
KIA -Kupujete Ideální Auto
Aha Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (7)
TOP sponzor (1)

Kia Sportage IV (2016)
57004 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod hyper » 01.02.2011 12:29

Hm... toto je zaujímavá téma. Z môjho pohľadu určite. Na firme máme autá nasledovných výrobcov automobilov: Škoda, Opel, Chevrolet. Potrebovali sme nakúpiť nové 3 autá - parametre boli jasné - auto nižšej strednej triedy, priestranné, nízka spotreba. Podľa papierových parametrov (okrem iného deklarovaná priemerná spotreba 4,9 litra) sme sa rozhodli pre kúpu Kia Ceed SW 1,6 CRDi. Maximálna výbava TX, zaškrtnuté všetky "fajky" v cenníku plus Original Sport Paket. Maximum, čo sa dalo.

Kúpili sme 3ks. Kia Ceed, na ktorej jazdím ja, má najazdených cca 68000km. Zo servisu už máme plný jeden samostatný šanon. Servis vykonal niekoľko testovacích jázd, bola na testy aj v Žiline vo výrobnom závode. S autom je zaobchádzané ako v bavlnke, žiadne šprinty za studena, po jazde 1-2 minúty dobeh na mieste... Aj napriek tomu bolo v rámci záruky 4x menené turbo, palivové filtre (vzduch v palive), zvody, stabilizátory riadenia, samotné riadenie, brzdy ... Mysleli sme, že je to nevydarený kus. Až pokým sme sa nestretli s názormi ostatných majiteľov s rovnakými problémami či už osobne, alebo na fórach. Naše Ceedy majú problémy so štartovaním, so spotrebou (v papieroch 4,9... reálny priemer 7,2 - servis nameral pri testovacej jazde 7,26) a iné :D Doposiaľ bola na aute voči daňovému úradu evidovaná nadspotreba 1564 litrov nafty!!!!! Technici sa neskutočne vytrápili. Kia sa stavia voči prípadu ako mŕtvy chrobák... či skôr ako krkavčia mať - auto nevymenia ani za svet, pán Klacík z KMSS odkázal, že ich môžme dať na súd, my že fíha... :thd:

Podľa oficiálnej servisnej evidencie bolo na aute vymenených súčiastok v sume aktuálne prevyšujúcej 20000 Euro.
Neviem si predstaviť, v akom stave bude auto, keď bude mať 150000 km :P

Pre zaujímavosť - máme Octaviu, ktorá má najazdených cca 208000km. Aj napriek tomu, že má 3x viac najazdených km, ako Ceed, je v neporovnateľne lepšom stave. Takisto chodí pravidelne na servis. Apropo v papieroch má písanú spotrebu 6,2 - dlhodobý reálny priemer cca 6 litrov.
Zhrnutie Kia 115 koní, manuál, spotreba 7,2 litra versus Octavia 170koní, automat DSG, spotreba 6 litrov. Porovnávať komfort jazdy nemá ani zmysel písať...

Môj záver - predtým, než budete kupovať nové auto, ktoré stojí dosť peňazí, spýtajte sa na názor majiteľov - ale takých nezaujatých, ktorí jazdia na autách aktívne aspoň 10-20 rokov, poznajú viac značiek a správanie nielen ich predajcov, ale najmä servisu - lebo za tie roky som sa naučil značku áut posudzovať nie podľa toho, akú reklamu má na svoje autá, ale podľa toho, ako sa správa k zákazníkom, keď majú problémy.

Prajem Vám všetkým veľa šťastných a bezproblémových kilometrov :)
hyper Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod vladislav » 01.02.2011 13:07

Docela zajímavé čteni...
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod matysekul » 01.02.2011 13:20

Je to vcelku zajímavé.Já mám najeto cca 37000km.Dlouhodobá spotřeba 5,2 l.Provoz tak z 80% dálnice. V záruce měněno pár věcí,ale na motor se nešáhlo. Brzdy byly čištěny. Za 68000km měněny 4 turba,tak to mi hlava nebere. U nás na fóru je taky snad zatím jeden nepovedený kousek se 130000,ale turbo má stále původní.Akorát mu měnili palivové čerpadlo.... Jo a jezdím nějakých 15 let :lol: Poslední dobou už tolik ne,ale za ty leta už mám naježděno docela dost...
KIA Cee´d II SW 1,6 GDI Exclusiv 45000km
matysekul Muž
KIA Family

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW II (2015)
45000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Aha » 01.02.2011 13:39

Je to zajímavé čtení co napsal hyper ale mě se to celý nějak nezdá.Jde taky o to jak stím jezdili když byl v záběhu motor.No nevím nejsem odborník na motory ale je to fakt divný :(
KIA -Kupujete Ideální Auto
Aha Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (7)
TOP sponzor (1)

Kia Sportage IV (2016)
57004 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod hyper » 01.02.2011 15:08

matysekul
auto sa správa nevyrovnane... malo prvých 30.000km hviezdne momenty, kedy malo priemernú spotrebu 5,2-5,5 litra pri jazde prevažne po diaľnici Trenčín - Bratislava, Trenčín - Poprad a pod. Bohužiaľ to trvalo len niekoľko stoviek až tisícov km.
Správanie auta bolo nevypočítateľné - stačilo ubrať plyn, či vypnúť a zapnúť tempomat, auto zostalo hlučné a spotreba stúpla aj o 3 litre...

Aha
ak by sa mi toto nestalo osobne, nikdy by som neveril, že niečo takéto je vôbec možné.
Pri reklamáciach platí napríklad zásada 3x a dosť, ale Kia sa z toho iba smeje. Auto malo byť už dávno vymenené alebo vrátené peniaze.
Veď celkovo sme im za 3 autá zaplatili 2.160.000,- korún!!!

Ceed vykazuje veľké množstvo nadväzujúcich chýb. Jednou z prvých chýb bolo okamžite po kúpe v 2008/03 ohlásené "skackanie" auta pri nižších otáčkach (kto si pamätá staré škodovky, vie, čo myslím :D ). O 2 mesiace vydaný nový firmware a samozrejme sme boli so všetkými 3-mi autami na preprogramovaní riadiacej jednotky. Odvtedy bol menený firmware ešte 2x Chyba s vyššou hlučnosťou, čo súviselo s prvom výmenou turba, sa prejavila po prvých pár sto kilometroch. To čo si písal o zábehu - to bola prvá reakcia technika... Všetko samozrejme zdokumentované. Pre istotu. Prepískol to, pretože auto som zabiehal ja osobne, mám doposiaľ najazdené takmer 500-tisíc km a viem ako sa správať k autám a zvlášť k tým, čo majú turbo... Podotýkam, vo firme je viac áut a žiadne takéto problémy, ako má Ceed, nevykazuje.

Nespokojných majiteľov (a tým nemyslím štandardných hundrošov) je viac ako dosť a keď mi servisný technik v jednom nemenovanom servise zo súcitu ukázal zoznam ich servisných zásahov Kia za posledné 2 týždne, neveril som vlastným očiam. Na základe týchto problémov sa počas uplynulých 34 mesiacov vystriedalo niekoľko vedúcich servisu, ktorí nezvládli neochotu KMSS pri riešení množstva problémov.
hyper Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod ohen10 » 01.02.2011 15:32

Hyper, chápem tvoju nespokojnosť a priznám sa v takomto prípade by som bol na tom asi rovnako ako ty.
Ja teda musím zaklopať na drevo, zatiaľ s autom nemám problémy- len mi trochu vŕzga palubná doska, ale inak nič- aspoň čo sa týka motora, prevodovky a auta ako celého.
S prístupom v servisoch, niečo na tom bude ako píšeš. Tiež mám nie najlepšie skúsenosti, ale nemá to súvis s firmou, ale s ľuďmi, ale to je iná kapitola. Bol som v servise aj pri Prahe, aj v Nitre a obe poistné udalosti boli vyriešené na niekoľký pokus. V Nitre aspoň chlapík sklopil chvost a uši a priznal chybu, že si to mal on všimnúť a že mi to spravia kedy budem mať čas. V Prahe mi klampiar rozhadoval rukami a mal som chuť ho niekam poslať. A to nevravím, že v Prahe som čakal 5 týždňov, kým prišiel náhradný diel!!! ale toto som už niekde písal, tak stačilo...
Len ešte dodám, že mám spotrebu medzi 6-6,5 l/100km a to teda jazdím po diaľnici 150-160 a mám 1,6crdi 115 k fl.
Každopádne prajem ti šťastnejšiu ruku pri novej voľbe auta a veľa šťastných a bezproblémových km.
Akustické vlny, šíriace sa zo zdroja v ľudskom hrdle, sa odrazia od bariéry geologického pôvodu so silou adekvátnou k pôvodnému impulzu. (Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva.)
ohen10 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
152000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 01.02.2011 16:09

:kia:
vladislav píše:Docela zajímavé čteni...

:kia: Bohužel je tam 100%pravda o friťákových KIA motorech. Doufám ,že benzíny nebudou až takové šunty. :thd:Až tam dohnali odlehčování a neustálé zvyšování výkonu. Snad poslední dobrý dýzl byl od VW 1.9 TDI.Pak to šlo zkopce dolů. :thd:
Naposledy upravil Korejcobijec dne 01.02.2011 16:27, celkově upraveno 1
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod KamZehr » 01.02.2011 16:20

No hyper má bohužel špatnou zkušenost. Bylo by zajímavé, zda jsou poruchové všechny 3 kusy nebo jenom ten, s kterým jezdí hyper. Nikde jsem to tam nenašel nebo špatně čtu.
KIA Sportage III 1,6 GDi - 6/2011 - prodáno
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi - 09/2020
KamZehr Muž
Fanda vozů Kia

Hyundai Tucson (2020)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Kmet » 01.02.2011 18:27

Chtěl bych touto cestou uklidnit majitele CRDI, obzvlášť *prvňáčky* :D (a *poštekliť * benzíny ;) ) - špatný kus či série se podaří každé značce. Viz: svolávací akce, např. Toyoty, která patří ke špičce co do spolehlivost a kvality :yes: . Moje :kia: není první turbo v naftě, které mám a ..... dokud se benzínu nezvedne krouťák a nesníží spotřeba, tak *friťákům* (jak tomu *neznalci* říkají) zůstanu věrný :thu:

Přestože ještě pořád jezdím MHD, jelikož moje nové turbo stále nedorazilo z Německa - asi Indiáni zauzlovali koleje :lol:
Když do pekla, tak na krásném koni!!!
Kmet Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Mazda 3 (2023)
15000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 01.02.2011 19:02

myslím si o tom svoje, zvlášť když vím, že v práci máme taky služební auta (různých značek a i škodovky) a je to šrot vedle šrotu....proto jezdím na výjezdy svým Ceedem. Ostatní se s tím totiž nese...rou a řídí se heslem z cizího krev neteče. Tož asi tak. A spotřeba? Trápí ta vůbec někoho ve služebním? Asi ne.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod PetrLa » 01.02.2011 19:02

Korejcobijec píše::kia:
vladislav píše:Docela zajímavé čteni...

:kia: Bohužel je tam 100%pravda o friťákových KIA motorech. Doufám ,že benzíny nebudou až takové šunty. :thd:Až tam dohnali odlehčování a neustálé zvyšování výkonu. Snad poslední dobrý dýzl byl od VW 1.9 TDI.Pak to šlo zkopce dolů. :thd:

můžu dotaz? ty snad děláš v oboru? Nebo jsi řidič z povolání?
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion