1.6 crdi -150 tisíc km

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: 1.6 crdi -150 tisíc km

Příspěvekod luboš » 02.12.2010 20:20

ladlen píše:Ja mám najazdené za 3,5 roku 90 tisíc km, zatiaľ bez akýchkoľvek problémov. A to som v Nemecku raz na diaľnici Mníchov - Deggendorf prešiel celých 100km tachometrovou rýchlosťou 180-190 km/hod. Trvalo mi to 35 minút a našťastie potom boli semafory, na ktorých som pár minút postál. Lebo vtedy som ešte nevedel, že po takejto zaberačke treba nechať turbo vychladiť nejaký čas na voľnobehu. Inak, ceedy už budú mať v bud.roku povinne montované filtre pevných častíc a preto budú na Slovensku o 600 euro drahšie.

Bohužel filtry pevných částic se stanou nutností.Při euro 5 to prostě jinak nejde.Nebo možná jde,ale pak by Ceed v plný náloži s naftou nestál cca 500 tis. korun.Dobrá,nebo potěšující zpráva je,že živitnost dnešních filtrů už není takový problém jako býval a i velkorysá 7 letá záruka by to měla v pohodě pokýt.Brácha má FAP v Peugeotu 307 SW r.v. 2004 najeto cca 140 tis. km a zatím žádný problém.Takže otázkou zůstává,jaký způsob Kia použije.Jestli bude nutno dolívat aditiva do samostatné nádržky což dělají servisy,a nebo bude použit pátý vstřikovač,který v případě potřeby vstříkne potřebné množství paliva které se vznítí a vypálí saze ve filtru.
A ještě jsem si vzpoměl na jednu výhodu naftových motorů i :kia: má rozvodový řeťez a ne řemen,takže riziko prasknutí nebo přeskočení je minimální.
luboš Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod souk69 » 02.12.2010 20:31

;) ;) Nu já osobně nemohu říct, že bych byl chudej, přesto beru auto jen jako věc, která mě doveze kam potřebuji.Měl jsem už před Kiou několik aut. Jen jedno a to Š120 bylo nové, ostatní ojetiny.Vždy jsem se zbavoval auta až když dosloužily. Nemám potřebu měnít auta jak ponožky abych ukázal, že na to mám ;) Tím se samozřejmě nechci nikoho dotknout at si každý mění auta jak chce. Ale pokud slouží k mé spokojenosti, tak se ho prostě nezbavuji jen proto, že se mě začlo líbit jiné. A Kia Ceed sw se mě líbí dost . :kia: :yes: Jo a s těma holubama je to KEC,osobně myslím, že dnes je těch holubářů víc než před 89 rokem. :angry:
červená Kia Ceed sw 1,6 CRDI
souk69 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 02.12.2010 20:58

:thu:
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod luboš » 02.12.2010 21:27

Tak pěkně se tohle téma rozjelo a ejhle kam dojelo :( Ať si každej mění auta jak chce.Lidi nezáviďte si a nedloubejte se v takovejhle p......... 4ím víc se s h..... mažeš tím víc smrdí.Někdo rád auta a má na to si koupit ob rok nový,někdo staví barák,jinej zase každý půlrok modernizuje pc .......
Vraťme se k tématu :(
luboš Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Tony » 03.12.2010 09:59

luboš píše:Tak pěkně se tohle téma rozjelo a ejhle kam dojelo :( Ať si každej mění auta jak chce.Lidi nezáviďte si a nedloubejte se v takovejhle p......... 4ím víc se s h..... mažeš tím víc smrdí.Někdo rád auta a má na to si koupit ob rok nový,někdo staví barák,jinej zase každý půlrok modernizuje pc .......
Vraťme se k tématu :(

správně ať si každý dělá co chce a utrácí za co chce. pro představu neberu vůbec moc (momentálně ani ne průměrná plat), ale je mi také úplně jedno jak kdo se svými pěnězi nakládá a nemám potřebu nikomu závidět a nazývat ho nepotřebným manažerem apod. v dnešní době je každý svého štěstí strůjce a aby jste mě nepochopili špatně: s těmi holuby to bylo myšleno tak, že před 89 byli defacto všichni zaměstnání i uměle. např. průmyslové podniky v mém okolí měli i několik tisíc zaměstnanců a nyní to zvládá několik stovek. dnes člověk prostě musí něco umět, ať je to řemeslo nebo myšlení a pokud si koupí nové auto já osobně se na něj vždy rád podívám. nepatřím totiž k závistivcům co např. objíždějí auta klíčem protože na ně nemají apod. (to není flame ;) )

ale vratmě se zpět k tématu. nikdo z nás myslím ještě nedosáhl ani 100 000km jestli se nepletu, takže tvrdit že motor bude ok není tak úplně košér. nemáme zkušenosti jako např. majitelé tdíček kde tyto motory jezdí ve skoro nezměněné podobě :D již 10 let. uvidíme až časem. teoreticky z pohledu konkurence by měl být ok, ale víte jak to je, všude se šetří a u kie taky...
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod safi » 03.12.2010 13:28

priatelia , Nove motory CRDI su postavene na BOSCH technologii /vstreky , cerpadla, klapky, manazment/ Turbo je od Garret. Takze tieto motory maju stejnu technologiu ako motory koncernu VW. Predpokladam preto , ze budu mat aj podobnu zivotnost , resp. spolahlivost. Podla 3 odbornikov , s ktorymi som o tom hovoril, tieto motory su vraj lepsie navrhnute ako HDI od Peugeotu. No a zivotnost 150000km? ved vtedy konci zaruka /ak nema auto viac nez 7 rokov , samozrejme/. Takze z mojej strany kaine panic. Chce to dobry olej a dobru naftu.
prajem vsetkym vela rokov bez poruch.
KIA SOUL 1,6CRDI 94kW Obrázek
safi Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (3) Nejvzdálenější účastník srazu (1) Organizátor srazu (1)

Kia Soul (2009)
63600 km @ 6.05 l/100km

Příspěvekod Jirka N. » 03.12.2010 16:06

Myslím že ta informace o životnosti jen 150 tkm pochází od koncernu VW. Tam byly masívní problémy s praskáním hlav a spoustou dalších neduhů, hlavně u dvoulitrů. Takže se to nedá brát paušálně a při dobré péči a slušném zacházení musí dnešní motory vydtžet dlouho, teda pokud nemají konstrukční nebo technologickou vadu.
Jirka N. Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Aha » 26.01.2011 18:23

Prokeš píše:Tak čau ,včera v rádiu bylo téma přeplňované motory aj ten náš 1.6 crdi tam byl ,a bylo řečeno že vydrží tak 150 000 km a jde do kytek a když vydrží motor tak odejde stoprocentně turbo, tak co nato říkáte, a schválně kolik máte na naftě najeto bez poruch KM vy.. já zatím 13 000km a doufám že ještě hodně najedu... zatím čau... :drink:

To je snad špatný vtip nebo co :shock: !150 000 km a je motor v háji :? .Je ale fakt že ty turba nevydrží věčně to co si budem nalhávat ale motor by měl šlapat normálně.Když vydrží turbo těch 150 000 km tak budu rád ale zatím mám najeto málo. :tongue:
KIA -Kupujete Ideální Auto
Aha Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (7)
TOP sponzor (1)

Kia Sportage IV (2016)
57004 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod Kmet » 26.01.2011 18:52

Pro představu - v téhle chvíli leží moje turbo někde pod stolem v :kia: a čeká se (od pondělka) na schválení od importéra pro záruční výměnu :x . Závada: hvízdá, jako kdyby hořel Pražský Hrad :o Důvod: vyběhaná hřídel natáčení lopatek :( Příčinu si můžu jen domýšlet :?

:angry: Nemám rád MHD :angry:

;) ;) ;)
Když do pekla, tak na krásném koni!!!
Kmet Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Mazda 3 (2023)
15000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod vegas » 27.01.2011 12:30

Ptal jsem se servisáka v Kii, jakého nejstaršího ceeda servisovali a jaké s tím byli probblémy. Řekl, že tam měli ceeda co měl 180 tis. km a nebyl na něm nejmenší problém.
Známý má sorento 2007 CRDi - najel 170 tis. km a bez problémů.
Kia magentis benzín 2.5 litr 130 tis. km bez problémů.
Mercedes co má nalítáno přes 1 mil km! stále jezdí a známý s ním tahá auta ze zahraničí.

Pokud se k autu chováte tak jak se chovat má - stačí si pročíst uživatelskou příručku- a auto nemá konstrukční vady, tak vám vydrží pěkně dlouho.
vegas Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
25000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod vladislav » 27.01.2011 12:40

@Kmet

Mám kamaráda co mám taky problémy s turbem u Ceeda.. :(
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Korejcobijec » 27.01.2011 14:28

;) Dcera měla Golfa TDI.po 150 tis km se to sra.. imrvére.Bavím se o motoru.První odešlo turbo. -Dali repasované.Pak problémy s čerpadlem. následně trysky a a když se dověděla kolik by to stálo ,tak to raději dala na protiúčet a rychle se toho zbavila.Počítám ,že se k tomu dorve nějaký český vykutálenec a udělá z auta fajný kup.Stáhne km. Něco nalijou do oleje na ztišení .Takový malý český zázrak. CHudák nový majitel. Já si myslím ,že 150 tis. je krajní mez pro motory. Některý vydží víc , některý mín.Kdyby ty dýzly byla tak super. ,tak by klído mohli dát záruku 300tis nemyslíte?Ale to by asi vyměnili 80% motorů v záruce. :lol:
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod Kmet » 27.01.2011 17:02

Pro ty nespokojence s naftou a navíc s turbem:
kdo z vás ví, jak SPRÁVNĚ zacházet s turbomotorem??? :? Můj silně nadhodnocený soukromý odhad je tak slabá polovina majitelů těchto aut :no: . A obecné pravidlo je: holkám do ruky jen benzíňák - nafťák vždycky odrovnají (jsou samozřejmě i vyjímky) :yes:.
Jak píše *vegas* - při správném zacházení žádný problém :thu:
Když do pekla, tak na krásném koni!!!
Kmet Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Mazda 3 (2023)
15000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod Pavka » 27.01.2011 21:57

Zajímavá debata! Trochu taky přidám do soudku, měl jsem Sportage 2005 2.0 CRDi najel jsem na ni 170.000 km a nebyl jediný problém. Tahal jsem za ni dost často plně naložený přívěsný vozík ,co se týče rychlosti tak jsem ji moc nešetřil a motor i turbo v pohodě. Je ale taky pravda že auto mělo rodokmen KIA Soul.

Zaujímavá debata! Trochu taky pridám do súdka, mal som Sportage 2005 2.0 CRDi najazdil som na ňu 170.000 km a nebol jediný problém. Ťahal som za ňu dosť často plne naložený prívesný vozík, čo sa týka rýchlosti tak som ju moc nešetril a motor aj turbo v pohode. Je ale tiež pravda že auto malo rodokmeň KIA Soul.
Kia Magentis II 2.0 CRDi (2010)
Pavka Muž
Fanda vozů Kia

14. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2)

Kia Magentis/Optima II (2010)
115000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 27.01.2011 22:49

:lol: Ten rodokmen si myslím dělá strašně moc. :yes: Plány revanšistů zhatí naše Ceedy a Vengy fejslifťatí :lol:
Korejcobijec

km @ l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion