samočinné vynulování průměrné spotřeby

Trápí Vás něco na voze?

Re: samočinné vynulování průměrné spotřeby

Příspěvekod snowko » 17.01.2011 00:06

presne tak! Ked sa to deje, tak len pri startovani a naslednom pohnuti sa. Aj ked natankujem a nastartujem, ale ostanem stat, tak PP ostava na hodnote ako pred tym..ale len sa pohnem, teda stlacim plyn..a uz sa to zmeni. Inak Viac sa mi to nuluje pri plnej nadrzi..ked uz ostava tak dve tretiny a menej, tak sa to stava zriedka, mozno poslednych par nadrzi vobec. Len na zaciatku. Ale to je zase jedna teoria, ktoru hocikto z majitelov Vengy vyvrati :-)

branor píše:nastartujes predjdes 20m a potom --.-
tak som to myslel, mozes ist aj 5km/h jemne bez toho aby doslo k nejakemu velkemu kolisaniu hladiny v nadrzi... a vynuluje sa...
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod branor » 20.01.2011 11:24

No tak som cerstvo po vymene, technik ma "ocenil" za najlepsieho testovaca... Moj PP vraj nie je klasicky PP z vyroby, ale vraj je zatial jediny - naprogramovany specialne vo fabrike s ohladom na moj popis zavady. PP sa zatial sprava idealne, ziadne nulovanie som zatial nezaznamenal a neresetol sa ani znamym u mna na 100% funkcnym postupom (po jazde nechat klucik v zapalovani, nechat hrat radio asi cca 3 min, potom nastartovat a cca 10m a znulovalo sa)

Uz mi svieti kontrolka tankovania, takze uvidim co to spravi po natankovani.

Nechcem sirit famu, takze nekricim ze to funguje, ale zatial testujem a vyzera to dobre... :eat:
KIA Venga 1,4 CRDI 66kw + panoramatická strecha...
branor Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
199999 km @ 5.75 l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 20.01.2011 13:33

:lol: :lol: Tak ty jsi pokusný branor? :lol:
Naposledy upravil titanus dne 22.01.2011 09:46, celkově upraveno 1
Důvod: Zbytocna citacia
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod vladislav » 20.01.2011 13:47

Branor držím palce-- :thu:
Já jsem na tohle zvědav u Sportage..Co jsem měl půjčené auto na víkend a nájezd 500 km.Tak jsem to nezaznamenal a to jsem to dost sledoval.. Ani u žádného testů tohoto auta nikde o tom zmínka není..
.Ale vím ,že u Hundai IX35 už lidi taky docela nadávají..A servisy dělají jako by to byla pro ně novinka.. :lol:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Korejcobijec » 20.01.2011 13:51

;) :kia: :kia: Mě se nuluje jen při natankování. a to mi vyhovuje. Ted mám průměrnou 7.1 LZkoušel jsem natankovat s nastartovaným motorem a když se rozjedete tak se to vyčárkuje. Takže plovák je signál pro PP. :kia: :kia:
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod vladislav » 20.01.2011 13:54

Pokud bych to tak měl také, tak bych neměl absolutně nic proti ...Ta spotřeba by měla jít dolů.Já na delší trasy jezdím ted v zimě okolo 6,2-6,4..Ale ten motor je už zajetý..
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Korejcobijec » 20.01.2011 13:57

:) S tím počítám . na nájezdu na dálnici roztočím krátkodebě na 4 000ot na 4 rychl. stupeň a pak jen 5 a max 120.Je ještě brzo na nějaké relííííí :lol: Ale táhne o poznání líp ,než když jsem ho bral jako nové.
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod milan79 » 20.01.2011 14:46

Korejcobijec píše:;) :kia: :kia: Mě se nuluje jen při natankování. a to mi vyhovuje. Ted mám průměrnou 7.1 LZkoušel jsem natankovat s nastartovaným motorem a když se rozjedete tak se to vyčárkuje. Takže plovák je signál pro PP. :kia: :kia:

Ty si ako zaseknuta platna v starom gramofone. Toto si tu uz napisal aspon treti krat. Pochop uz konecne , ze na Vengach je ten PP posahany a nuluje sa samocinne aj vtedy ked sa nema a funguje to takto kazdemu z nas a nam to NEVYHOVUJE. :thd:
Venga 1,6CRDi 85kW, výbava TX (exclusive) solid white predané prešiel som ku konkurencii VW
milan79 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
63000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod KamZehr » 20.01.2011 14:50

@milan79
Máš naprostou pravdu, nám ceedařum PP funguje troch jinak :( .
KIA Sportage III 1,6 GDi - 6/2011 - prodáno
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi - 09/2020
KamZehr Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Hyundai Tucson (2020)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod milan79 » 20.01.2011 15:22

Ved jasne, keby to aj nam fungovalo ako na ceedoch , tak sme spokojni aj my, aj ked ja osobne by som privital aj moznost sledovat na PP aj dlhodobu spotrebu.
Venga 1,6CRDi 85kW, výbava TX (exclusive) solid white predané prešiel som ku konkurencii VW
milan79 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
63000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod ms45 » 20.01.2011 18:56

Já Vás s tím PP lituji.

Pro povzbuzení Vašeho úsilí při reklamaci : :sleep:

v ix20 funguje i po ujetí 1600 km bez problému. Nuluje se jen ukazatel spotřeby po dotankovaní. Je tam ještě ukazatel průměrné, který si nuluji podle své potřeby a okamžitý ukazatel. Vedle toho ještě 2 denní počítadla A, B, dojezd,průměrná rychlost a uplynulá doba. Pokud to nesresetuji , tak se to nevynuluje. Spotřeba za posledních 800 km (všechny jízdy do 15 km) 7.1 l/100 km (nevytáčím nad 4000 ot), Podle spotřeby skutečné od koupi sdělím až natakuji a propočítám po 5 natankování. :eat:

Když to funguje v ix20, tak to snad musí fungovat i ve Venze :drink:

Hodně úspěchů při reklamaci :kia:
ms45 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod branor » 20.01.2011 22:46

Po natankovani vynulovalo ale inak zatial bez inych nulovani, necham ho oddychnut v garazi a rano sa bude pokracovat :-) Skoda ze mi nenamontovali ten PP z ix20 :-D
KIA Venga 1,4 CRDI 66kw + panoramatická strecha...
branor Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
199999 km @ 5.75 l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 20.01.2011 23:30

milan79 píše:
Korejcobijec píše:;) :kia: :kia: Mě se nuluje jen při natankování. a to mi vyhovuje. Ted mám průměrnou 7.1 LZkoušel jsem natankovat s nastartovaným motorem a když se rozjedete tak se to vyčárkuje. Takže plovák je signál pro PP. :kia: :kia:

Ty si ako zaseknuta platna v starom gramofone. Toto si tu uz napisal aspon treti krat. Pochop uz konecne , ze na Vengach je ten PP posahany a nuluje sa samocinne aj vtedy ked sa nema a funguje to takto kazdemu z nas a nam to NEVYHOVUJE. :thd:

:kia: Já už vím co s tím máte vy Vengáči------Máte to volajaké dotrtkané :lol: :lol: :lol:
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod snowko » 21.01.2011 09:06

Tajne som dufal, ze ti tam daju PP z ix20...no skoda, ale aspon ze to funguje ...teda ze nuluje len po dotankovani, aj to je pokrok :-)

branor píše:Po natankovani vynulovalo ale inak zatial bez inych nulovani, necham ho oddychnut v garazi a rano sa bude pokracovat :-) Skoda ze mi nenamontovali ten PP z ix20 :-D
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod tomasisko » 21.01.2011 12:32

ja som uz rezignoval, mam tam nastaveny dojazd pripadne okamzitu spotrebu, tu si hlavne prepinam a vychutnavam ked idem cez sturec alebo donovaly a akcelerujem na 3ke do kopca
  KIA Venga LX 1.4cvvt Caramel Gold
...jazdim ako hrusinsky, kocham sa zivotom...
tomasisko Muž
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
30000 km @ 7 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady