Koroze na dveřích

Trápí Vás něco na voze?

Příspěvekod vladislav » 01.03.2009 18:19

@Tony
Tím křídlem to není v žádném případě :no: :no: Já ho na autě mám od začátku i na autě co mám ted od KII rezervní je také....obě auta najeto 30 000Km...a žádný rez na dveřích nikde není..
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Berka » 01.03.2009 18:44

Já bych vliv křídla na reznutí dveří nepodceňoval. Za jízdy se výrazným způsobem mění proudění vzduchu za vozidlem, a ten obsahuje i drobné abrazivní částice které mohou poškodit vrchní strukturu laku a může dojít k reznutí. Zejména to je dobře vidět nad označením motorizace, kde bych vliv křídla přímo označil za hlavního viníka koroze.
Prosím, ten kdo tomu věřil nebo nad tím jen chvilku přemýšlel ať se jde proběhnout. Takové blbosti snad nejde uvěřit :-D
Zřejmě se jedná o chybu ve výrobním procesu. Plech ze kterého vyrobili dveře mohl být napaden povrchovou korozí už během výroby a lakování tu rez jen zpomalilo. Žádné křídlo to nemohlo ovlivnit. Chyba výroby, nic víc. Dveře by měl servis vyměnit, staré poslat ke zkoumání do žiliny aby věděli kde nastala chyba a příště se neopakovala.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod ferino » 01.03.2009 20:19

Pridavam sa k nazoru, ze pojde o "par" kusov s chybou z urcitej serie.
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod max » 01.03.2009 21:10

Můj názor je jednoznačný: V dnešní době, kdy se vyrábí auta s 10ti a vyšší zárukou byse koroze neměla již vyskytovat. Je to prostě nepřípustné v takové konkurenci jaká dneska je. Pokud se chyba vloudí, tak ji prodejce-výrobce musí řešit a né hledat jisté skuliny v záruce, mlžit atd.

Prostě a jasně, přijedu s korozí dveří k prodejci a ten byse mi za to měl ještě omluvit že musím řešit takový problém a né "lišácky" chodit kolem horké kaše.
MAX
max Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod ferino » 01.03.2009 21:12

U nas parkuje aj Mazda 6. To auto nema viac ako 4 roky, ale lemy na vodicovej strane ma tak zhnite, ako favorit. A to je auto o triedu vyssie, drahsie a japonske.

Osobne si myslim, ze pri tom pocte vyrobenych kusov, skor ci neskor k nejakej "chybe na linke" dojst musi. Gausova krivka nepusti. Otazne je, coho sa ta chyba bude tykat.
ferino Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod Tony » 01.03.2009 21:21

ferino píše:U nas parkuje aj Mazda 6. To auto nema viac ako 4 roky, ale lemy na vodicovej strane ma tak zhnite, ako favorit. A to je auto o triedu vyssie, drahsie a japonske.

Osobne si myslim, ze pri tom pocte vyrobenych kusov, skor ci neskor k nejakej "chybe na linke" dojst musi. Gausova krivka nepusti. Otazne je, coho sa ta chyba bude tykat.

to je stará věc u 6tek. servisy to hned mění za nové
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Blackdeath.p » 01.03.2009 21:21

MAX píše:Můj názor je jednoznačný: V dnešní době, kdy se vyrábí auta s 10ti a vyšší zárukou byse koroze neměla již vyskytovat. Je to prostě nepřípustné v takové konkurenci jaká dneska je. Pokud se chyba vloudí, tak ji prodejce-výrobce musí řešit a né hledat jisté skuliny v záruce, mlžit atd.

Prostě a jasně, přijedu s korozí dveří k prodejci a ten byse mi za to měl ještě omluvit že musím řešit takový problém a né "lišácky" chodit kolem horké kaše.

Sdílím tůj názor Maxíku. :wink: :wink: :wink:

Samozřejmě že se chyba může vloudit i u auta např. za 1,5 melouna stejně jako u auta za 0,5 melouna. Což je náš případ ale servis - prodejce by se měl zachovat vždy stejně automobilka v dnešní konurenci by si neměla dovolit to aby jejich auta po roce provozu vykazovali známky reznutí kasle! A pokud se něco takového nedejbože stane servis by se měl zachovat ke spokojenosti zakazníka převzít zakazníkovo auta zapůjčit mu náhradní! Vyměnit díl který rezne poslat ho na expertýzu aby se zjistilo kde se chyba vyskytla.
Blackdeath.p Muž
Moderátor

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
205000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod ferino » 01.03.2009 21:23

Tony píše:
ferino píše:U nas parkuje aj Mazda 6. To auto nema viac ako 4 roky, ale lemy na vodicovej strane ma tak zhnite, ako favorit. A to je auto o triedu vyssie, drahsie a japonske.

to je stará věc u 6tek. servisy to hned mění za nové

No neviem, ale radsej menit kufor ako lemy nad kolesami. ;) Aj ked ani jedno nepotesi to je fakt. :(
ferino Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod Dajek » 01.03.2009 21:29

taky souhlasím, nějaké sepíšeme to, pošleme na KMCZ a pak se uvidí, co s tím budeme dělat, to mi příjde vzhledem k záruce přinejmenším podivný :idea:
:kia: cee'd Sporty Wagon 1.6 CVVT Comfort Plus :love:
Dajek Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Marek_Km » 02.03.2009 10:41

MAX píše:Můj názor je jednoznačný: V dnešní době, kdy se vyrábí auta s 10ti a vyšší zárukou byse koroze neměla již vyskytovat. Je to prostě nepřípustné v takové konkurenci jaká dneska je. Pokud se chyba vloudí, tak ji prodejce-výrobce musí řešit a né hledat jisté skuliny v záruce, mlžit atd.

Hlasuj: Toto je kvalitní názor. :yes:
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Jakub » 02.03.2009 14:28

Tak jsem umyl auto a vše je u mě v pořádku. Jelikož mám auto taky z května 2007 tak jsem měl trochu pochyby. Dobře funguje i ochranná folie na zadních dveřích co mám od Vladislava.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod luboss » 06.03.2009 23:56

@ snike

ahoj, tak som preluskal skoro cele toto vlakno a dost ma zarazilo ze u teba sa korozia prejavila uz po 3 mesiacoch pouzivania auta, sice si pisal ze ti to nejak prebrusili, ale mna by celkom zaujimalo ako sa to vyvijalo dalej, ci sa ti korozia nevratila pripadne ci nemas problem s tou listou nad SPZ, aky mas na to nazor :?:
luboss Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. místo (1)

Kia cee'd SW (2013)
121000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Aifell » 07.03.2009 00:30

Tak jsem dnes umýval auto a doslova jsem trnul co najdu ... Speciálně jsem se zaměřil na brzdové světlo na zadních dveřích. A popravdě něco jako rez jsem tam zahlédl, ale když jsem do toho začal "štourat" nechtíkem tak to šlo dolů, jakoby to bylo něco co už tu popisoval Blackdeath.P že to objevil na laku na plastovém nárazníku :help: . Stejný problém jsem totiž měl i já na předním nárazníku a také to šlo dolů nehtem ... Nevím co to sakra je :-(
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

3. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 07.03.2009 15:10

aifell heh no tak mám úplně stejný problém, dneska jsem při obhlídce auta zjistil, že mám na různých místech kapoty i na plastových náraznících takové podivné tečky (větší i menší), které vypadají úplně jako rez... Byl jsem z toho, respektive jsem z toho stále, hodně konsternován, ale zjistil jsem že to prostě jde dolů, když se člověk trochu snaží, nejlépe nehtem...
Můžete mi někdo říct co je to sakra za věc a jak se toho zbavit?
Takhle to vypadá:
Toto je na spolujezdcových dveřích u předního kola.
Obrázek
A tohle je prostor vedle RZ vzadu.
Obrázek
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod matej » 07.03.2009 15:17

to ako keby niekto zvaral pri tvojom aute
matej

km @ l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady