voda do ostrekovacov

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: voda do ostrekovacov

Příspěvekod matysekul » 18.12.2010 11:37

Mám ten pocit,že to je sheron,ale nepamatuji do kolika je.A já furt přemýšlel,po čem to voní :lol:
KIA Cee´d II SW 1,6 GDI Exclusiv 45000km
matysekul Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW II (2015)
45000 km @ 6.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Berka » 19.12.2010 19:38

Tak se jedná o výrobek Velvana GLACIDET ICE FREE
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod lebka75 » 19.12.2010 19:59

Berka píše:Tak se jedná o výrobek Velvana GLACIDET ICE FREE

a jak si s ní spokojený :?: Já koupil právě tu v tom Lidlu a je pravda, že nezamrzá, ale sklo od ní mám tak akorát ušmudlaný. Dnes jsem koukal na Sheron a Cinol, ty používám přes léto a naprostá spokojenost, vedle měli i ten GLACIDET, ale s tím nemám zkušenost
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Berka » 19.12.2010 22:43

Ani nevím, mám už v autě mix od různých výrobců. Někdy nadávám že to na skle zamrzá, někdy že ostřikovače nedostříknou ani do půlky skla a někdy to je v pořádku. Tento výrobek mi jen zaujal hned po otevření svojí vůní. Vím jen to že se výrobcům nedá moc věřit. Měl jsem kapalinu která byla údajně do -40 a stejně na skle tvořila zmrzlé šmouhy už při -6 :(
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod lebka75 » 19.12.2010 23:39

tak to s tebou souhlasím, zkoušel jsem změřit jednu nemrznoucí směs , která měla být do - 40, pomocí refraktometru a měla rovných - 30 :!: . Takže výrobcům se opravdu věřit nedá :no:
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Tony » 20.12.2010 10:26

Berka píše:Ani nevím, mám už v autě mix od různých výrobců. Někdy nadávám že to na skle zamrzá, někdy že ostřikovače nedostříknou ani do půlky skla a někdy to je v pořádku. Tento výrobek mi jen zaujal hned po otevření svojí vůní. Vím jen to že se výrobcům nedá moc věřit. Měl jsem kapalinu která byla údajně do -40 a stejně na skle tvořila zmrzlé šmouhy už při -6 :(

jj mrzne to všechno už těsně pod 0. jsou to šmejdy... mám do -30 neředěné a stejně to na okně mrzne. bych chtěl vidět co by to opravdu udělalo při těch -30, by asi popraskaly všechny hadičky :thd:
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 20.12.2010 13:57

jj jsou to šmejdy....kdyby to opravdu nemělo zamrzat, tak by to muselo být stejné jak rozmrazovač skel, který jsem nedávno koupil. To může být kolik chce pod nulou a prostě je to furt tekuté....i když to pak rozlíčím stěračema.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod Korejcobijec » 20.12.2010 14:19

:scooter: Když koupíte takový nějaký nejistý sajrajt ,tak ho doma vražte do mrazáku. Akdyž zamrzne ,tak ho druhý den omlaťte prodejci o hlavu.V mrazáku bývá od -16až-20.Druhý den po vytažení by měl být v poho tekutý ,pokud deklarují -30 :drink:
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod titanus » 20.12.2010 14:32

ono na aute vobec podla mna nezamrza samotna zmes do ostrekovacov - tu zotru stierace dole, ale vyzrazana voda z vyhriateho predneho skla...v zime je velka vlhkosta ak nebodaj aj snezi tak para/sneh sa okamzite na zohriatom okne premiena na kvapky vody a tie nasledne zamrzaju...tak isto tato voda po stiahnuti stieracmi zamrza pod stieracmi a hoci aj striekam nemrznucu zmes, zmiesat sa resp. rozpustit lad na skle, nema kedy kedze ju stierace okamzite zotru...podla mna staci neprekurovat zbytocne auto (v zime sa aj tak snazim ofukovat predne sklo minimalne, kvoli rozdielnym teplotam a krehkosti skla, kamienky su svine :| ) a mat kvalitne gumicky, ktore treba pravidelne umyt handrou alebo servitkou...

EDIT:po nastudovani fyziky zakladnej skoly upravene :oops: cestou do prace som zistil ze dana voda sa na sklo dostava od ostatnych aut :lol: hold chybicka se vloudila :)

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod kofejn » 20.12.2010 19:44

Čéče titanus, když máš sklo vyhřátý tak na něm nemá co kondenzovat, je to přesně naopak. V zimě je i vzdušná vlhkost mnohem nižší díky mrazu, kdy vodní páry kondenzují padají ve formě vloček (vydechuješ stejně vlhký vzduch v létě i v zimě, avšak v chladu už vidíš kondenzaci par). Jiná věc je, že na vyhřátém skle pěkně taje sníh a následně po vymrznutí skla tvoří ledovou krustu.
Edit: Já si většinou kupuju denaturák, do kterého přidávám saponát. To co se dnes prodává jako "nemrznoucí" směs je pěkná zlodějina.
kofejn Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Carens III (2007)
0 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod Kmet » 20.12.2010 20:09

*kofejn* :thu:
Fyzika 7.třída ZŠ! :yes:
Čím teplejší přední sklo, tím menší námraza - jednoduché, jak facka. ;)
Proto ZÁSADNĚ nestříkám ráno na promrzlé čelní sklo - stěrače vytvoří na skle tenký film (samozřejmě vody - líh setřely), který okamžitě zamrzá. :no:
Nejlepší čistič námrazy je - škrabka. Nezanechává šmouhy, přes které pak není vidět. :lol:
Když do pekla, tak na krásném koni!!!
Kmet Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Mazda 3 (2023)
15000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod Tony » 21.12.2010 09:19

jasně taky to ráno nepoužívám ale jak najedu na dálnici a sklo ještě není teplé a někdo mě obhodí (protože všichni jezdí bez zástěrek) tak to už stěrače samotné nezvládnou a když to ne ně chrstnu tak to zmrzne...
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod micronimus » 21.12.2010 15:07

Kmet píše:*kofejn* :thu:
Fyzika 7.třída ZŠ! :yes:
Čím teplejší přední sklo, tím menší námraza - jednoduché, jak facka. ;)
Proto ZÁSADNĚ nestříkám ráno na promrzlé čelní sklo - stěrače vytvoří na skle tenký film (samozřejmě vody - líh setřely), který okamžitě zamrzá. :no:
Nejlepší čistič námrazy je - škrabka. Nezanechává šmouhy, přes které pak není vidět. :lol:

omyl ... škrabka plastová a naše kvalitní přední sklo je smrtelná kombinace ... nechává takové šmouhy a tak hluboko ve skle , že se obávám že přes přední sklo uvidím ještě tak možná 2 zimy a pak si z něj můžu udělat tak maximálně průsvinej avšak neprůhlednej skleník na rajčata :D
Cee´d SW 1,6 CVVT 95kW EX+
najeto: 75000 km
micronimus Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
62000 km @ 8.5 l/100km

Příspěvekod Tomík » 21.12.2010 15:18

Tak nevím,
v práci mi dal garážmistr (asi si chtěl šplhnout) nemrzku na -20°C a při - 12°C docela v pohodě. Tak se musím kouknout :yes: :yes:
Tomík
Venga 1,6 CRDi, 94kW, stav 67 000km, 5,8l/100
K čertu s tímhle středním věkem!Důchod mi nedají,protože jsem příliš mladý a ženy mi nedají,protože jsem příliš starý..
Tomík Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Kia Venga (2010)
22400 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod Beda » 22.12.2010 10:16

@micronimus
muzu potvrdit z vlastni zkusenosti, ze predni sklo stalo za prd, mozna jsem byl jediny, ale sklo jsem mel poskrabany docela dost :thd: a tak jsem byl rad, ze mi ho trefil kamen a mohl ho nechat vymenit na pojistku :yes:
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion