Garanční prohlídky

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: Garanční prohlídky

Příspěvekod Tomík » 28.11.2010 11:19

Ok,dík za info.
:thu:
Tomík
Venga 1,6 CRDi, 94kW, stav 67 000km, 5,8l/100
K čertu s tímhle středním věkem!Důchod mi nedají,protože jsem příliš mladý a ženy mi nedají,protože jsem příliš starý..
Tomík Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Kia Venga (2010)
22400 km @ 5.8 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod centralnifido » 28.11.2010 11:38

Nazdárek chlapy , Dlouho jsem tu nebyl ale jinak bych rád reagoval na toto téma . Pokud si koupím NOVÉ auto a pak nemám na servis a materiál v něm tak bych se asi cítil jako když bych šel do lepší restaurace a vytáhnul si svoji svačinu ke které bych si aby se neřeklo koupil jen neperlivou vodu z kohoutku . Přestně tak se na Vás taky budou dívat . Vím že někdo si řekne že ušetří ale proboha uvědomte si že pokud se Vám pak cokoli pokaká na motoru , tak od Vás IHNED dá servis i kdokoliv jiný ruce pryč a pak bzdete akorát v riti . Toto je důležité si taky domyslet - šetřit se dá ale ne za každou cenu , to si radši odpustím různé blbosti na auto viz. alu kola , plasty a jiné matýskoviny ale budu mít na servis který je doost důležity . Jo a taky na fakturu alespoň v Liberci dávají i garanční prohlídky s týdenní splatností . Čusíík Fido
centralnifido Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
17600 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod Berka » 28.11.2010 13:15

Jenda píše:@lubopower
Pokud Ti to pomůže, v příloze jsou specifikace motorových olejů pro Kia.
KIA-mot. olej.jpg

Konečně je povoleno i 5W-40. Je možné že se pletu, ale dříve chtěli jen 5W-30, budu se muset podívat do návodu. Osobně jsem nebyl s 5W-30 nadšený. Je dražší a navíc jsem měl i vyšší spotřebu oleje. Na 15 tis. km cca. 0,8L oleje. Když jsem měl 5W-40 tak jsem potřeboval asi 0,3L na 15 tis. km
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Tomík » 28.11.2010 15:24

čus Fido,
souhlasím s Tebou. Jednalo se spíše o info. Nemám ani čas lítat a shánět kde je olej levnější. Nehledě na to, že v případě že se něco stane (nechci přivolávat), tak může servis :kia: říct "Váš olej byl špatný".
zdar
Tomík
Venga 1,6 CRDi, 94kW, stav 67 000km, 5,8l/100
K čertu s tímhle středním věkem!Důchod mi nedají,protože jsem příliš mladý a ženy mi nedají,protože jsem příliš starý..
Tomík Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Kia Venga (2010)
22400 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod rehmen » 28.11.2010 15:34

centralnifido píše:Nazdárek chlapy , Dlouho jsem tu nebyl ale jinak bych rád reagoval na toto téma . Pokud si koupím NOVÉ auto a pak nemám na servis a materiál v něm tak bych se asi cítil jako když bych šel do lepší restaurace a vytáhnul si svoji svačinu ke které bych si aby se neřeklo koupil jen neperlivou vodu z kohoutku . Přestně tak se na Vás taky budou dívat . Vím že někdo si řekne že ušetří ale proboha uvědomte si že pokud se Vám pak cokoli pokaká na motoru , tak od Vás IHNED dá servis i kdokoliv jiný ruce pryč a pak bzdete akorát v riti . Toto je důležité si taky domyslet - šetřit se dá ale ne za každou cenu , to si radši odpustím různé blbosti na auto viz. alu kola , plasty a jiné matýskoviny ale budu mít na servis který je doost důležity . Jo a taky na fakturu alespoň v Liberci dávají i garanční prohlídky s týdenní splatností . Čusíík Fido

Jedna drobnost - když servis nehorázně předraží třeba olej (podle příspěvků zde i o 100 %), tak proč to akceptovat? Podobně bych to viděl i s náhradními díly - nějaká přirážka je samozřejmá, ale když je příliš velká, tak proč??? Servisu přeci platím za práci.
Bílá po FL s ochranýma lištama vypadá fakt DOBŘE.
rehmen Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 28.11.2010 16:08

3. garanční prohlídka - Araver UH - benzín 1.4, najeto cca 41000 cena 4824 Kč.
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 11.12.2010 18:10

Na první prohlídce budu chtít jen vyměnit olej a filtr.Dodám Mobil -1 5-40W 4L. Jezdím 7-8 tis ročně ,takže nechci žádné výměny kabinového nebo vzduchového filtru. Pokud to nebudou akceptovat,poděkuji a zeptám se jinde. :thu:
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod miroslav » 11.12.2010 21:54

Zdravím, Já to budu chtít taky takhle. V pátek jdu na první garančku naj.8500 km Soul 1.6 benzín. Objednal jsem se v Novém Boru protože se tam změnila společnost i lidi. Při osobním jednání jsem byl velice překvapen s jednáním technika i vedoucího. moho si donést svůj olej( samozřejmě kvalitní :thu: )U předchozího majitele a technika p. M...,jsem odmítl navštěvovat a i zakoupit vůz ,za jejich hrozný až arogantní přístup. Nyní doufám ,že nový majitel půjde jinou cestou ale chyby, které předchozí udělali mu dá hodně práce natáhnou zpět zákaznici..Uvidím a po garančce napíšu jak jsem dopadl.
miroslav Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Prokeš » 12.12.2010 10:32

Tak čau, co tady píšete že při poruše motoru dají od vás ruče pryč je blbost , před 1 garanční prohlídkou jsem se ptal jestli padá záruka když si přinesu olej svůj (dávají tam OMF 5w-40) že se mi jejich olej nepáčí(mám 1.6 CRDI)Olej jsem dodal 5w-30 Mobil ESP Formula 1 ,tak mi řekli abych si přines svůj že je jim to jedno, a sami od sebe vyměnily jen kabinový a olejový filtr a měl jsem najeto 12 tisíc takže záleží hodně na servisu tak kde vám tohle řeknou je třeba jit jinam a je to , čau :drink:
Prokeš Muž
KIA Family

10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Soul (2009)
80000 km @ 5.5l l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 12.12.2010 10:48

V servisní knize je napsáno ,co se má při garančkách měnit . Při jakých km. Ale stane se ,že auto jezdí v jiných podmínkách a je třeba díl měnit dřív.Já mám na mysli běžný provoz a proto si myslím ,že při8 tis .km není důvod měnit některé věci automaticky. Už jen výměna tak drahého oleje je proti zdravému rozumu.Proto chci dát levnější svůj olej ,když ho stejně vylijí po roce.Nemám nic proti výměně filtru dle dispozic 30 tis. km ,ale měnit ho po čtvrtině je debilita.Díly si označím a pokud mi je nedají zpátky natož jiné ,tak je z***u až do bezvědomí a protáhnu je diskusema po celém světě.Nechápu proč chtějí za bezproblémové auto na první garančce 5 litrů- Já se ptám za co?????????????? :no:
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod lada » 12.12.2010 14:20

Ja si donesl svuj olej a nenechal jsem si menit kabinovej filtr a chteli 1700kc.Olej jsem mohl mit 5w-40 jen chteli,aby byl orig. uzavren.Tez najezdim do 8000km.Ale je to vec nazoru uz se to tu resilo. Tazke kazdy sam za sebe.
lada Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod miroslav » 17.12.2010 18:56

Zdravím. :D Tak jsem byl dnes na 1 garanční prohlídce se Soulem 1.6 benzín u SAN Plus Nový Bor.
Olej jsem měl vlastní Shel 5W-40 HX8 naj.8300 km.
Vyměněn olej.filtr + kontrola za 2 hod. jsem odjížděl a platil jsem 1352,- kč. Což si myslím je super.
Příjemné prostředí a lidi, výborná káva .
Mohu všem ze severních čech tento servis doporučit . :thu: :thu: :thu:
miroslav Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod jan2406 » 18.12.2010 21:03

ja som bol tento tyzden na gar.prehliadku pri 20000km,stala ma 170eura,vymena oleja,olejoveho filtra,pel.filtra a kontrola dalsich veci.,mam kia cee"d
jan2406 Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
18000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod vegas » 19.12.2010 03:27

2. garančka - 7000 Kč.

Olej: shell helix ultra extra
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
vegas Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
25000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 22.12.2010 19:15

:kia: Lze provést garančku v cizině? Má někdo s tímto nějakou zkušenost? :yes:
Korejcobijec

km @ l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion