Topení - klimatizace

Trápí Vás něco na voze?

Topení - klimatizace

Příspěvekod Willicars » 04.12.2010 12:17

Málo topí.
Carens II, 1,8, digitální ovládání topení. Pls. Motor je ohřátý včas a dobře, ale i při nastavení max. teploty topení (32) jde z ofuků vlažný vzduch. V současné době zamrzají i přední boční okénka za jízdy zevnitř. Nenašel jsem nikde žádné "odvzdušnění" topení nebo něco podobného. Táhla topení od pohledu fungují. Běhají v celém rozsahu.
Nevíte někdo kde a co hledat, nebo jak to udělat aby to topilo pořád a naplno. Aspoň teď na zimu :D . Díky
Willicars Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Topení - klimatizace

Příspěvekod kofejn » 04.12.2010 14:17

V první řadě zkontroluj(kup nový) filtr jestli není moc zanesený.
kofejn Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Carens III (2007)
0 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod Willicars » 05.12.2010 11:34

Stalo se. Tyhle "normální" věci jsem prolezl jako první. Tzn. filtr, jestli běží táhla, a pod.
Willicars Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod jarlen62 » 05.12.2010 19:39

Mám ten samý problém,zřejmě konstrukční ndostatek.
jarlen62 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Carens II (2004)
130000 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod čerťák » 06.12.2010 14:11

Čauky :D mám ten samej problem.Topí to dobře ale na okno nic moc. Mam klimu manu a atomaticky to přepínám na tu předposlední polohu s klimou.Jak máš mokrý boty trochu sněhu prostě vlhko tak je to hrozný. :( .Myslim že je to problem více aut ne jenom našich.Kolega má alhambru a má to to samí.Hlavně vydržať. :thu: čauky :twisted: čerťák
čerťák Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Willicars » 11.12.2010 11:50

Tak jsem se k tomu nějak propracoval. Samozřejmě v první řadě kabinovej filtr. Ale jak jsem psal, ten jsem měnil. Jednoduše a rychle jak to poznat jestli to je jím je to , že se prostě vyndaj a zkusí se to bez nich. Ne vždycky je průchozí i když je od pohledu čistý.
Ale k mojí "závadě". Nevím jak to u digi ovládání přesně funguje. Ale když jsem věděl, že voda je v pořádku, klapky taky, tak už zůstávalo jen něco, co si s tou teplotou hraje. Je tam čidlo. Ze zadní strany pod palubovkou, kousek od klíčku. Vyndal jsem ho. Chvíli na něj blbě čuměl, vyfoukal vzduchem, očistil štětečkem a vrazil zpátky. Sláva. Topí to. Ale opravdu nevím. Mohli být jen špatné kontakty (tím že jsem to vyndal a nandal) , a nebo opravdu zaneřáděné čidlo. Čistě teoreticky si myslím, že by se to dalo objevit na diagnostice ( nezkoušel jsem), a také, že pokud se to odpojí tak to prostě topí pořád.
Z toho co jsem vypozoroval.
17 stupňů (min) - klapka uzavřena
17,5 - klapka se otevře úplně. Tzn. zbytek regulace už je na tom čidle. Kde jsem teda moc nepochopil s čím a jek hýbe.

Tak snad to někomu pomůže.
Willicars Neuvedeno
Nováček

Zpět na Závady