od PetrLa » 02.12.2010 19:36
no nevím kolik bereš a jaké jsou vaše poměry v rodině a po pravdě mi do toho nic není, že jo. Neútočil jsem na tebe a ty doufám na mě taky ne. Jelikož jsem dříve narozený než ty, tak myslím, že toho pamatuju z té doby, kdy měli ti pečení holubi lítat do huby, víc jak ty. I když jsem byl taky děcko. Žádných pečených holubů jsem si ovšem nevšiml. To jsou jen kecy ....nic takového nebylo. Pár lidí u koryta se mělo dobře a to se nezměnilo.
Ale k tématu. Spousta starých členů fóra měnilo auto, ale když se podíváš (a tím se nechci nikoho dotknout), tak jsou to většinou starší lidi (spíš už bez závazků) a nebo naopak mladí lidé, co ty závazky ještě nemají. Nemyslím si, že rodina, která má v dnešní době příjem 35 000 (oba manželé například), patří zrovna k těm chudým...spíš si myslím, že k lepšímu průměru. Ale nevím jak si třeba při hypotéce 2,5 mil. (což činí splátku od 12 do 15 tis. Kč měsíčně) představuješ koupi nového auta za zhruba půl milionu korun. To už není zrovna moc lehce realizovatelné, zvlášť pokud ta rodina má děti.
Myslím si, že spousta lidí se otáčí dostatečně, ale hold všichni nemůžou sedět v kanceláři, nebo dělat ředitele a někdo prostě musí dělat i tu méně placenou práci, protože když to vezmeš do důsledků, tak bez těchto lidí, by nebylo ani ředitelů ani úředníků a nikoho. Pošli bychom tu hlady. Pro mě má třeba takový pekař nebo řezník daleko větší váhu jak nějaký ředitel. A to pekař i řezník vydělává podstatně míň než já. Ten systém je malinko zvrácený, ale to se časem narovná, až lidi zjistí, že studentů "manažerů" je jak hub po dešti, kdežto sehnat dobrého instalatéra nebo zedníka je problém.
Ano každý může zkusit živnost, ale poslední dobou jsou tu ty podmínky pro živnostníky čím dál tím horší (to taková spol. s r. o. to má proti němu těžce na háku).