1.6 crdi -150 tisíc km

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

1.6 crdi -150 tisíc km

Příspěvekod Prokeš » 30.11.2010 12:46

Tak čau ,včera v rádiu bylo téma přeplňované motory aj ten náš 1.6 crdi tam byl ,a bylo řečeno že vydrží tak 150 000 km a jde do kytek a když vydrží motor tak odejde stoprocentně turbo, tak co nato říkáte, a schválně kolik máte na naftě najeto bez poruch KM vy.. já zatím 13 000km a doufám že ještě hodně najedu... zatím čau... :drink:
Prokeš Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Soul (2009)
80000 km @ 5.5l l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: 1.6 crdi -150 tisíc km

Příspěvekod kaduz » 30.11.2010 12:50

je to blbost, to jak dlouho ti vyydrží motor záleží jen na majiteli. Záleží to na pravidelné údržbě a zacházení. Vím že u nás v práci jsou auta (diesel), který mají najeto přes 300 tis a pořád vesele fungujou bez vážných závad. :D
Kia Ceed SW 1.6 GDI TOP
kaduz Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2015)
86000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod Stefi » 30.11.2010 12:53

Jsou na tom některé typy i hůř, aspoň je vidět, že to kryje garanci.. :twisted: (není těch 150 000 km vycucáno z prstu, ale podloženo :evil: )
Stefi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod JonnY » 30.11.2010 13:42

podobne to generalizovat je hlupost.
po dialnici clovek najazdi 150tisic aj za dva roky a pre auto to ziadne negativne nasledka mat nebude.
v meste to trva rokov 8 a motor moze byt naozaj na odpis...

nehovoriac ze dost zasadne zalezi od udrzby, prevadzky ci kvality nafty.
JonnY Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod stanix » 30.11.2010 14:47

Prokeš píše:Tak čau ,včera v rádiu bylo téma přeplňované motory aj ten náš 1.6 crdi tam byl ,a bylo řečeno že vydrží tak 150 000 km a jde do kytek a když vydrží motor tak odejde stoprocentně turbo, tak co nato říkáte, a schválně kolik máte na naftě najeto bez poruch KM vy.. já zatím 13 000km a doufám že ještě hodně najedu... zatím čau... :drink:

Asi stejně by se dalo říct " Člověk se dožije 60 let " :lol: Záleží na údržbě, provozu atd.

>> K.I.A. Cee´d SW 1.4 CVVT MY11 <<

" Když chcete něco udělat, udělejte to raději hned. Zítřek nemusí přijít. " S.Š.
stanix Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2011)
101000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod MartinP » 30.11.2010 16:37

Viděl jsem test motoru 1,6 CRDI na 100 000 km a bez známek opotřebení.A z naftovýma motorama mám hodně naježdíno a jsou OK, u posledního to bylo 220 000 km.Ted s timto autem jezdí ségra a motor je tichej a tahá dobře. :kia:
MartinP Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
193000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod Tony » 30.11.2010 16:57

je trochu nebezpečí protože je to maloobjemový motor s malým turbem které je více namáháno. to ale ukáže až čas :D
já už mám např. turbo měněné. hvízdalo jak pominuté tak šlo na garanci. ted mám skoro 60tisíc
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod MartinP » 30.11.2010 17:36

Ja mám najeto 50 000 Km a zatim dobrý. :thu:
MartinP Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
193000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod Berka » 30.11.2010 19:52

150 tis a konec :D
Jako vtip dobrý. Není vůbec žádný důvod očekávat životnost kolem 150 tis km. Že někomu odejde turbo, to se může stát. Je to snad nejvíc namáhavá součástka, ale jinak vidím životnost motoru někde kolem 250 -300 tis. km. Určitě najede víc, ale na méně jak 250 tis. km určitě stavěný není.
Podobný motor od Peugeotu (1.6HDi) má očekávanou životnost bez větších závad 240tis. km, nevidím důvod aby to zde bylo jinak. Navíc u našeho CRDi test na 100 tis. km v AutoBildu ukázal téměř nulové opotřebení.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod luboš » 30.11.2010 21:53

Tak to musel být nějaký odborník a nebo lobista za benzíny.Naopak nafta u :kia: má minimálně dvě velké výhody které slibují za optimálních podmínek bezproblémový provoz.Nemá dvouhmotový setrvačník a nemá filtr pevných částic.A jak známo co v autě není nemůže se rozbít :D .Ještě kdyby bylo turbo chlazený vodou a je to úplně super.Někomu vydrží turbo 15 tis. někomu třeba 100 tis. ... životnost u turba samořejmě ovlivnit jde způsobem jízdy,takže nehonit studený,nezahřívat na místě ale pomalou jízdou a když pomalu zahříváme tak taky musíme pomalu chladit.Takže když ho budete na dálnici bodat do slabin a pak se zastavíte na benzíně natankovat,tak ne přijet ke stojanu a zdechnout to,ale zastavit na kraji parkoviště a nechat ho tak půl minutky až minutku běžet na volnoběh aby se ochladilo a pak dojet ke stojanu.A další důležitá věc je vzduchový filtr.Takže se nebojte ho měnit s každou výměnou oleje.Těch pár korun navíc vás nevytrhne a může vám ušetřit starosti.A co se týče vstřikování tak určitě víte že kvalita nafty je móóóóóc důležitá,takže tankovat u prémiových stanic a nebojte se dodatečné aditivace.Obvzlášť v zimě.
luboš Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Tony » 01.12.2010 09:47

jj to je jasné ale když natrefíš na ... kus tak s tím nic nenaděláš. jinak řešit životnost motoru je u sokromého využití dosti zbytečné. na rovinu: kdo z vás při najezdu řekněme průměrně 20 000km ročně bude mít ještě ceeda když bude mít na tachometru 200 000km (tedy cca 10 let staré auto)? 1% prvních majitelů? takže to je zbytečná diskuse.
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 01.12.2010 17:55

to Tony:

možná se ti to bude zdát k neuvěření, ale jsou i takoví lidi, co si vezmou hypotéku a další auto nepřipadá v úvahu.....to pak to auto prostě musí vydržet.
Takže diskuze mi nepřijde zbytečná.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod Tony » 02.12.2010 13:04

PetrLa píše:to Tony:

možná se ti to bude zdát k neuvěření, ale jsou i takoví lidi, co si vezmou hypotéku a další auto nepřipadá v úvahu.....to pak to auto prostě musí vydržet.
Takže diskuze mi nepřijde zbytečná.

no to si pak musíš propočítat co kdy jak na jak dlouho atd. když se ale podíváš tady na fóru tak spousta lidí už vyměnilo (i zakladatelů) takže na tom něco bude. nejsme sice ještě na úrovni západu kdy se auta mění jakmile jim skončí leasing ale 10 let už to taky není.
jinak k neuvěření se mi to nezdá ;) např. oba bráchové mají baráky na hypotéky, oba mají po dvou autech a oba mají 2 děti a obě jejich manželky jsou doma na mateřských a nežijou si špatně. a já se taky špatně nemám a dovedl bych si představit za nějakých 4-5 let nějakou změnu. člověk se hold musí otáčet no. pěčení holubi do huby už 20 let nepadají...
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod ladlen » 02.12.2010 19:25

Ja mám najazdené za 3,5 roku 90 tisíc km, zatiaľ bez akýchkoľvek problémov. A to som v Nemecku raz na diaľnici Mníchov - Deggendorf prešiel celých 100km tachometrovou rýchlosťou 180-190 km/hod. Trvalo mi to 35 minút a našťastie potom boli semafory, na ktorých som pár minút postál. Lebo vtedy som ešte nevedel, že po takejto zaberačke treba nechať turbo vychladiť nejaký čas na voľnobehu. Inak, ceedy už budú mať v bud.roku povinne montované filtre pevných častíc a preto budú na Slovensku o 600 euro drahšie.
ladlen Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 02.12.2010 19:36

no nevím kolik bereš a jaké jsou vaše poměry v rodině a po pravdě mi do toho nic není, že jo. Neútočil jsem na tebe a ty doufám na mě taky ne. Jelikož jsem dříve narozený než ty, tak myslím, že toho pamatuju z té doby, kdy měli ti pečení holubi lítat do huby, víc jak ty. I když jsem byl taky děcko. Žádných pečených holubů jsem si ovšem nevšiml. To jsou jen kecy ....nic takového nebylo. Pár lidí u koryta se mělo dobře a to se nezměnilo.

Ale k tématu. Spousta starých členů fóra měnilo auto, ale když se podíváš (a tím se nechci nikoho dotknout), tak jsou to většinou starší lidi (spíš už bez závazků) a nebo naopak mladí lidé, co ty závazky ještě nemají. Nemyslím si, že rodina, která má v dnešní době příjem 35 000 (oba manželé například), patří zrovna k těm chudým...spíš si myslím, že k lepšímu průměru. Ale nevím jak si třeba při hypotéce 2,5 mil. (což činí splátku od 12 do 15 tis. Kč měsíčně) představuješ koupi nového auta za zhruba půl milionu korun. To už není zrovna moc lehce realizovatelné, zvlášť pokud ta rodina má děti.

Myslím si, že spousta lidí se otáčí dostatečně, ale hold všichni nemůžou sedět v kanceláři, nebo dělat ředitele a někdo prostě musí dělat i tu méně placenou práci, protože když to vezmeš do důsledků, tak bez těchto lidí, by nebylo ani ředitelů ani úředníků a nikoho. Pošli bychom tu hlady. Pro mě má třeba takový pekař nebo řezník daleko větší váhu jak nějaký ředitel. A to pekař i řezník vydělává podstatně míň než já. Ten systém je malinko zvrácený, ale to se časem narovná, až lidi zjistí, že studentů "manažerů" je jak hub po dešti, kdežto sehnat dobrého instalatéra nebo zedníka je problém.

Ano každý může zkusit živnost, ale poslední dobou jsou tu ty podmínky pro živnostníky čím dál tím horší (to taková spol. s r. o. to má proti němu těžce na háku).
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Další

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion