Vím že je zde téma "Koupili by jste si znovu ceeda ?" , ale to řeší zda někdo nelituje svého rozhodnutí a zda by si ceeda koupil pokud by věděl jaký je. Zde bych chtěl vědět něco jiného.
Ceed už nějaký rok na trhu je, a tak se stane že u části majitelů bude docházet k přirozené výměně auta. Otázka tedy zní: co si koupím místo něj? Znovu ceeda protože jsem byl spokojený, nebo ceeda už nechci protože ostatní jsou už cenou na podobné úrovni, nebo prostě jiná odpověď.
Přiznám se že ceeda bych měl mít ještě 2 roky. Tak dlouho ho totiž ještě budu splácet, ale v hlavě už se mi honí myšlenky co bude potom. Je celkem možné že za 2 roky už bude na trhu úplně nový ceed, nebo se jeho premiéra bude v brzké době alespoň očekávat. Nemůžu být věštec, ale obávám se že to žádný zázrak nebude. Když koukám na příchod nových modelů tak u ceeda neočekávám žádný velký skok kupředu. Jak jsem psal jinde, jsem se ceedem celkem spokojený, ale pokud se dvojkový ceed neposune trochu dál tak nemám důvod ho znovu kupovat. Proč bych měl utrácet peníze za auto které již doma mám a nepřináší nic nového mimo retuší designu.
Zatím je mým horkým favoritem BMW. Jo, uznávám je to trochu jiná kategorie, ale pokud bych koupil 2-3 roky starý model 320d tak bude určitě na lepší úrovni než aktuální ceed a hlavně, jízda s ním bude někde o pár světelných let dál. Prostě mi láká pohon zadních kol. Škoda že je tak málo výrobců kteří ho nabízejí.
Další variantou je, že ceeda si necháme jako auto pro rodinné potřeby a já si koupím starší Porsche Boxster. Proč? To je asi jasný.
Poslední variantou je že nový ceed mi natolik překvapí že se zapíšu do pořadníku. To ale bude muset pořádně máknout, protože u dalšího auta chci výkon v naftové verzi minimálně 110 kw ,trochu větší možnost dovybavení, ostřeji řešené tvary (pro_ceed byl například krásný) a lepší přilnavost přední nápravy.