ceed... a co potom?

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

ceed... a co potom?

Příspěvekod Berka » 28.11.2010 10:22

Vím že je zde téma "Koupili by jste si znovu ceeda ?" , ale to řeší zda někdo nelituje svého rozhodnutí a zda by si ceeda koupil pokud by věděl jaký je. Zde bych chtěl vědět něco jiného.
Ceed už nějaký rok na trhu je, a tak se stane že u části majitelů bude docházet k přirozené výměně auta. Otázka tedy zní: co si koupím místo něj? Znovu ceeda protože jsem byl spokojený, nebo ceeda už nechci protože ostatní jsou už cenou na podobné úrovni, nebo prostě jiná odpověď.
Přiznám se že ceeda bych měl mít ještě 2 roky. Tak dlouho ho totiž ještě budu splácet, ale v hlavě už se mi honí myšlenky co bude potom. Je celkem možné že za 2 roky už bude na trhu úplně nový ceed, nebo se jeho premiéra bude v brzké době alespoň očekávat. Nemůžu být věštec, ale obávám se že to žádný zázrak nebude. Když koukám na příchod nových modelů tak u ceeda neočekávám žádný velký skok kupředu. Jak jsem psal jinde, jsem se ceedem celkem spokojený, ale pokud se dvojkový ceed neposune trochu dál tak nemám důvod ho znovu kupovat. Proč bych měl utrácet peníze za auto které již doma mám a nepřináší nic nového mimo retuší designu.
Zatím je mým horkým favoritem BMW. Jo, uznávám je to trochu jiná kategorie, ale pokud bych koupil 2-3 roky starý model 320d tak bude určitě na lepší úrovni než aktuální ceed a hlavně, jízda s ním bude někde o pár světelných let dál. Prostě mi láká pohon zadních kol. Škoda že je tak málo výrobců kteří ho nabízejí.
Další variantou je, že ceeda si necháme jako auto pro rodinné potřeby a já si koupím starší Porsche Boxster. Proč? To je asi jasný.
Poslední variantou je že nový ceed mi natolik překvapí že se zapíšu do pořadníku. To ale bude muset pořádně máknout, protože u dalšího auta chci výkon v naftové verzi minimálně 110 kw ,trochu větší možnost dovybavení, ostřeji řešené tvary (pro_ceed byl například krásný) a lepší přilnavost přední nápravy.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: ceed... a co potom?

Příspěvekod rudolf.tomka » 28.11.2010 10:31

možno som trošku konzervatívny , ale na mojom SOULe by som chcel jazdiť min. najbližších 10 rokov :lol: :kia: :SK: / moja stará Felda má 15 rokov a slúži na :thu: /
KIA SOUL 1,6 CVVT tomato red
rudolf.tomka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (13) TOP sponzor (2)

Kia Soul (2009)
183000 km @ 7.50 l/100km

Příspěvekod Berka » 28.11.2010 10:40

Jéjej. Trochu se omlouvám že jsem téma věnoval ceedu, ale to je tím že ceeda považuji za nejstaršího z celé řady nových modelů. Samozřejmě mi zajímá názor i majitelů jiných modelů, jen jsem nečekal že by už někdo přemýšlel na výměnou.
Každý jsme jiný, já měl auto nejdéle 4 roky. Je mi 31 a ceed je moje šesté auto. Jsem holt trochu "promiskuitní".
Naposledy upravil Berka dne 28.11.2010 17:27, celkově upraveno 1
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod vladislav » 28.11.2010 11:34

Stál jsme před touto volbou přesně jak popisuješ....V posledních letech jsem kupoval vždy nové auto od jiné značky..Chtěl jsem v tom pokračovat...Přemýšlel jsem dokonce ,že bych si také koupil jednou auto domácí značky Škoda.......Mé zkušenosti se servisem všech značek nebyly dobré...Servis Kia je z mého pohledu nejlepší ,které jsem navštěvoval...Po zkušenosti kdy v dnešní době má dlouhá záruka a dobrý servis hodně velký vklad na misky vah při rozhodování o koupi nového auta....Proto znovu padla volba na auto značky Kia..Ceed už po zkušenostech,které jsem nasbíral nechci..A ani po FL se moc nepolepšil...Spíš jak člověk čte se dokonce pohoršil...A na Ceeda 2 čekat nechci...
Soul ani Venga mě nijak nepřesvědčili....Má volba padla na Sportage..Do téhle doby jsem kupoval auta nižší středni třidy....Po důkladném vyzkoušení Sportage jsem změnil na staré kolena názor...Je to o něčem jiném než jízda v Ceedu.....Každému kdo má možnost doporučuji si v tom autě svést...Nikdy jsem neměl naftu a proto i ted padla volba na benzín..Vím je to nový model...Vyskočí závady,které se objevují u každého nového modelu...Ale není důvod na co čekat..Například jsem měl Peugeot 307,kdy ty samé závady měli i majitelé aut za začátku výroby..A já to auto kupoval po 6 letech výroby toho modelu...
A proto tahle volba...Auto mi za slušný peníz vykoupí protiúčtem....Dostal jsem i slevu za koupi druhého auta stejné značky....V servisu jsou ochotni řeší všechny problémy ....Auto je objednané.. :thu:
Naposledy upravil vladislav dne 28.11.2010 11:53, celkově upraveno 2
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Marek_Km » 28.11.2010 11:46

Já zatím kromě tyček stabilizátorů nic neřešeil a jsem spokojený jak s prostorem, výkonem, spotřebou atd. Jen mě docela mrzí, že jsem s koupí nepočkal a auto se kupovalo rok před krizí za nejvyšší ceny. Od krize se karta hodně obrátila, aut se kupuje míň, přesto se jimi hemží přeplněné bazary a vůbec ceny jsou už úplně někde jinde. Proto si auto nechám jak to co nejdéle půjde a pak se uvidí. Ale pochybuju, že si příště koupím nové auto vzhledem k pádu hodnoty atd, přestože je to krásné, mít něco nového. Uvidíme.
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Tomi_san » 28.11.2010 12:27

Ako tu už odznelo, tak ja mám 25rokov a tretie auto. S každým som bol spokojný, vždy sa len zvýšil nárok na novšie.
Elantru plánujem používať asi najviac, ale keď raz príde čas, tak budem chcieť niečo s pohonom všetkých kolies a obrovským výkonom.
Či to bude opäť sedan, alebo SUV to ešte neviem. Ale zostanem podľa všetkého pri značkách z ďalekého východu. :thu:
HYUNDAI ELANTRA XD 1.6i GLS
:twisted: ELA - RED DEVIL
Obrázek
Tomi_san Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
3. místo (1) Sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (1) Organizátor srazu (1)

Hyundai Elantra III (2002)
200000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Berka » 28.11.2010 12:51

Vladislave, já jsem asi spal nebo byl na jiné planetě že jsem si nevšiml že máš novou Sportage. Tak to moc gratuluji, je to asi to nejlepší z dnešní nabídky co kia nabízí. Výměnu auta jsi vyřešil správně. :thu:
Berka Muž
KIA Family

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod snike » 28.11.2010 13:54

Jak už jsem tady několikrát psal ve svých příspěvcích, mne čeká obměna auta ... když to vše půjde dobře ... nejdříve za 2,5 roku, kdy doplatíme Vengu. Díky velmi vstřícnému jednání v Dolnisu, jsem rozhodnut na 95% opět koupit vůz :kia: :thu: Dle informací KMC by druhá gebnerace Cee´da měly vyjet v roce 2012 ... takže jsem zvědav jak bude vypadat a jaké budou jeho ceny? Jelikož budu mít daný rozpočet na nové autíčko nějakých 500 tis., tak by v úvahu připadala i nová Sportage 1,6 GDi Comfort Plus :yes: Díky Vladislavovi jsem se s ní projel a jako auto se mi moc líbila a dokázal bych si ji představit doma na dvorku. Jediná věc, která mne ale od ní odrazuje ... je proti Cee´du SW mnohem menší kufr, což u mne hraje v současné době při výběru auta velikou roli. No uvidíme co bude, jak to vše půjde a jestli do hledáčku přibude i nějaký další jiné autíčko.
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Venda » 28.11.2010 19:59

Ceed je naše první nové auto a zatim jsem spokojen.Jakmile jsem uviděl novou Sportage a po přečtení Vladislavova příspěvků, mě to začlo nahlodávat ;) .Ceeda budem splácet ještě 3 roky, tak uvidíme jak to bude dál.Počkám na 2-Ceeda nebo Sportage nebo třeba úplně jiná značka.Jinak jsem spokojen s autem i servisem :kia: .
KIA CEED SWII. 1.6GDi Ex. 9S
Venda Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2012)
18000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod ladlen » 28.11.2010 20:47

Ja má Ceed 1,6 CRDI 3,5 roka a zatiaľ mi výmena nehrozí, napokon ani nie je dôvod, má 90 tis.km a funguje úplne bezvadne. Ale, mal som možnosť sa previezť v novom Sportage 2,0 CRDI. Musím povedať, že za cenu môjho ceeda z r.2007 by som teraz kúpil Sportage a to je fakt iné vozenie. Lepší, komfortnejší a značne tichší podvozok, výborný , tichý motor a výborný posed. A nový ceed musí byť o triedu lepší a cenovo konkurenčnejší, ako teraz. 7-ročná záruka všetko pri predaji nezachráni.
ladlen Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod vegas » 28.11.2010 21:07

Do budoucna Passat CC 2.0 Tdi Cr 125 kW
vegas Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
25000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod Korejcobijec » 28.11.2010 21:32

:thu: Při našem nájezdu 7-8 tis. ročně počítám ,že si ho nechám 10-15 let. :kia: :drink:
Korejcobijec

km @ l/100km

Příspěvekod Berka » 28.11.2010 22:20

vegas píše:Do budoucna Passat CC 2.0 Tdi Cr 125 kW

Poruchovější motor nenajdeš? :shock:
Berka Muž
KIA Family

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod lebka75 » 29.11.2010 00:02

tak u mě jako nástupce ceeda zatím jednoznačně vede MITSUBISHI ASX 1.8 DI-D, 85 kW, 6 MT, 2WD http://www.tipcars.com/magazin-mitsubis ... -4643.html :thu:
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Tony » 29.11.2010 09:59

@Marek_km

jsem úplně stejný případ jako ty. auto jsem kupoval 0,5 roku před vypuknutím krize (nejlepší věc z pohledu spotřebitele za posledních 10let...) takže za stejné peníze bych dnes měl totálně jiné auto. zřejmě liftbacka (mondeo, 6stka,...) střední třídy 1-2 roky starého. v té době i takhle jeté byly za 600tisíc a více (to např. i octavia 2 rooky stará :lol: ). jinak co za nové auto dnes? změnil jsem názor a moc se mi líbí SUV. to ASX je docela dobré, tak samo nová Sportage ale já bych chtěl něco většího. chtěl bych to tak že (až si polepším v robotě, takže výhled cca 3-4 roky) ceed zůstane jako druhé auto do rodiny (zřejmě ho dostane přítelkyně) nebo se prodá za nějaké směšné prachy a půjde se do SUV 1-2 roky starého (velikosti sorenta), problém je že v té době budu stavět takže to je všechno jen teorie :D
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Další

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion