Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Hlučnost při jízdě

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

Re: Hlučnost při jízdě

Příspěvekod titanus » 18.11.2010 15:47

hlucnost je subjektivna, mne osobne pride ceed naprosto tichy bez vacsieho rozdielu od napr. laguny a jedina rada je previest sa v nej...to co vadi jednemu druhemu nemusi...

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Čambrla » 18.11.2010 16:18

vasatkoj píše:Uvažuji o koupi Ceeda SW a tato věc mě nějak odrazuje. Jaký je hluk ve srovnání s .....

Měl jsem možnost řídit nebo se svézt ve spoutě aut a jsem přesvědčený o tom, že hlučností cee´da nijak nevybočuje od ostaních aut nahoru. Spíše naopak. Já osobně charakterizuji cee´da za velice tiché auto. Ano, má své mouchy, ale to má každé auto nějaké. Občas zavrže palubka, ale to bych spíš viděl jako důsledek rozdílů teploty v kabině a na palubce kolem ofuků (i když důvodů může být kupa). Jestli sem někdo píše nějakou závadu, nedostatek, je třeba to brát tak, že se to může stát samozřejmě u nějakého auta, ale v porovnání s ostatními prodanými vozy..... Kdyby to byl rozšířený nedostatek, tak to sem bude psát daleko více lidí. Takovým nedostatkem bylo třeba přirezávání destiček, ale po FL sem tento nedostatek snad už nikdo neuvání. Podobné to bylo se svítivostí (dnes taky vyřešeno jinou parabolou). Cee´d je nový model, a co se vyrábí těch několik málo let, tak ty mouchy se snad už vychytaly. Aspoň ty podstatné určitě. Nenech se odradit. Cee´d je ve své třídě a navíc v porovnání s cenou velice povedené auto. Uvidíš, že budeš spokojený. :thu:
cambrla@centrum.cz
Čambrla Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (17)

Kia cee'd GT II (2013)
123456 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod rehmen » 19.11.2010 00:14

S tou hlučností je to těžký - mě vrže schránka u spolujezdce, ale nestojí mi to za to, abych s tím teď šel do servisu.

Hluk od kamínků je skutečně velký, ale srovnávat s feldou to prostě nejde - tam motor a vše okolo dělalo takový hluk, že nejde přímo porovnávat se ceedem.
Nicméně porovnání třeba s Focusem (myslím II ???)- tam je motor hlučnější, ale kamínky nejsou zdaleka tak slyšet. Mě osobně ty kamínky děsí poměrně dost. A jsem zvědavej jak to bude znít, až se bude v zimě štěrkovat - asi budu rychle shánět gumoasfaltový sprej na podběhy.
Bílá po FL s ochranýma lištama vypadá fakt DOBŘE.
rehmen Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod roman mikus » 19.11.2010 13:51

mne tiez vrzga schranka spolujazdca...dost priserny zvuk...leze mi na nervy:D
roman mikus Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2008)
32 km @ 5.0 l/100km

Příspěvekod tomasisko » 19.11.2010 14:17

na VW polo tiez pocut v zime kazdy kamienok
  KIA Venga LX 1.4cvvt Caramel Gold
...jazdim ako hrusinsky, kocham sa zivotom...
tomasisko Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
30000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod zulyk » 19.11.2010 22:23

skoda, ze nie su KIE komplet oplastovane v priestore blatnikov, ten hluk by bol urcite mensi, aspon co sa tyka tych kamienkov ;)

inac, aj mne nieco vrze z piatych dveri od kufra :)
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Příspěvekod ladlen » 19.11.2010 22:35

Ceed je zle odhlučnený v priestore zadných blatníkov. Tí, čo sedia vzadu, sú na tom horšie, ako vpredu. to je taká jedna z mála necností ceeda. Búchanie vzadu môže byť uchytenie plynových vzper na 5-te dvere, mne to menili pred pol rokom.
ladlen Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod zulyk » 19.11.2010 22:56

rio na tom nieje o nic lepsie a pocut rovnako kazdy kamienok, ked niekto videl, ako vyzera zospodu komplet oplastovana napr. fabia I, tak takto nejako si predstavujem ochranu a odhlucnenie podvozka, stare zlate casy, ked sa este nesetrilo na takych dolezitych veciach :(
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Příspěvekod vasatkoj » 22.11.2010 10:55

Ty kamínky by asi tak nevadily, zase se jich neválí tolik, spíš jestli hluk od pneumatik a aerodinamicky hluk není výrazně vyšší než u konkurentů (Astra, Focus, Megane...). To že se šetří je daň za ceny, které jsou úpřémně řečeno krásne oproti třeba před 5-10 lety
Johny

Kia Sportage 1.6 MHEV DCT Exclusive 4x2
Kia Ceed SW 1.6 CVVT Comfort Plus MY 2010, 12/2010
vasatkoj Muž
Přispěvatel fóra

Kia Sportage V (2023)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Mikalo » 25.11.2010 13:06

Při jízdě přes nerovnosti bouchání pravá zadní část. Při zavírání pravých zadních dveří stejné bouchnutí (zvuk nad zadním pravým světlem) jako při jízdě. Tak jsem otevřel páté dveře zav. prostoru a při opětovném zavření pravých zadních dveří není slyšet žádný zvuk. Tak ještě otestuji jízdu s otevřeným kufrem, jestli bude slyšet nějaké bouchnutí.
Když už nevíš kudy kam, tak si zakřič: Nejsem sám!
Mikalo Muž
Přispěvatel fóra

Kia Sportage IV (2019)
33000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod Čambrla » 25.11.2010 14:42

I když já osobně nic takového nepozoroval, tak je pravdou, že po první garančce mi říkali v servisu, že přitahovali zámek pátých dveří.
cambrla@centrum.cz
Čambrla Muž
KIA Family

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (17)

Kia cee'd GT II (2013)
123456 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod vasatkoj » 14.12.2010 11:37

Tak už mám také Ceeda (SW 1.6) a první dojem je, že auto fakt hodně tiché, nejenom motor, ale celkově, hlavně proti mé 10 let stáré Thalii. Taky mi cinknul nějaký kamínek, ale nepřijde mi že je podběhama, normálně pneumatiky nejsou slyšet (a to mám zimáky), spíš mi přijde, že to bouchlo do něčeho kovového (náprava, sloupek řízení...?), co je přímo propojeno do interiéru a tím, že je to auto tiché, tak to překvapí.
Johny

vasatkoj Muž
Přispěvatel fóra

Kia Sportage V (2023)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 16.12.2010 11:29

To mas predpokladam uz ten sestikvalt ne? jaka je s tim jizda na dalnici pri 130? Diky...
Já neumírám, já takhle žiji...

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod vasatkoj » 16.12.2010 18:21

Nemám, pětikvalt, koupil jsem model 2010 ve výprodeji. Prozatím se ujel tak 60 km, zatím max. rychlost 70 km/h :( okresky-sníh, takže nevím, budu vědět po Vánocích. Ale to ESP, resp. protiprokluz je fakt super, krásně se rozjíždí i na ledě.
Johny

vasatkoj Muž
Přispěvatel fóra

Kia Sportage V (2023)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod urbino » 10.01.2011 17:28

Dneska bylo trochu méně práce,tak jsem se dal do nástřiku podběhú na CEEDU.Použil jsem PROTECT SUPER od DINITROLU.Spotřeba byla 4l.Jestli to pomůže v odhlučnění to ještě nevím.Musím to nechat proschnout a potom budu informovat.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
urbino Muž
KIA Family

9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1)
24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (6) TOP sponzor (1)

Kia XCeed (2022)
29032 km @ 5.8 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed