od KamZehr » 19.11.2010 14:46
Od roku 2007 jsem majitelem vozu Kia Ceed 1,6 benzin a jsem naprosto spokojený. Za skvělou cenu perfektní auto s dobrou výbavou a cenou. Vždy byl můj sen mít SUV, ale nechtělo se mi za auto dávat víc jak 500 tis. Kč. Když přišlo Mitsubishi se svým ASX, měl jsem na něj chuť, ale dělají benzin jen v obsahu 1,6, výkon 117 k, což se mi zdá hodně málo, což potvrdily i testy. Následně jsem měl možnost obhlídnout novou Sportage a byl jsem rozhodnut. Měl jsem možnost vyzkoušet diesel, dobrej motor, ale já najezdím max. ročně 10 tis.km a cena byla taky trochu jiná, tak byla jasná volba pro benzin. Jízda po městě s motorem 1,6 o.k., ale neměl jsem možnost ho vyzkoušet na dálnici. Dealer mi doporučil motor 1,6, ale pořád jsem se bál, že na tak těžký vůz je to málo. Ale všechny recenze zde i na jiných stránkách mě uklidnily. Nejsem žádný závodník, ale zase např. při předjíždění nemám rád líný motor. Se Ceedem jsem neměl nikdy problémy. Zimu ještě dojezdím se Ceedem, ale na jaře si půjdu objenat Sportage 1,6, Comfort plus, barva Silver Sirius. Dle sdělení dealera je dací lhůta 6 - 8 týdnů. Tak se moc těším.
KIA Sportage III 1,6 GDi - 6/2011 - prodáno
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi - 09/2020