Ceed cerstvy majitel

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

Ceed cerstvy majitel

Příspěvekod Flammer » 03.11.2010 19:41

Ahojte som novy, clen teda aj majitel ( cca 3 - 4 tyzdne ) novej Kii Ceed 1.4 ( predvadzacka ) ta po facelifte s motorm 77 kw .
S autom som velmi spokojny len nasiel som par nedostatkov o ktorych by som sa rad podedlil resp. radu nato ako sa daju odstranit .

Prvy a najhlavnejsi problem je v plynovom pedale ktory je tzv. ultra citlivy - chcem sa rozbehnut ale len malokedy sa mi to podari tak aby mi motor nezahucal ( doteraz sa mi to na ziadnom aute nestavalo ) tym ,,hucanim myslim cca 2,5 tisic otacok niekedy aj viac. Jednoducho robim co mozem, skusam vselico ale jednoducho sa mi nedari a potom ked ,,majstrujem na sidliskovom parkovisku ( jednotka , spiatocka a dookola ) tak zacinam citit taky smrad tipujem ze je to spojka ( ale niesom si isty totiz neviem ako ma taka spojka smrdiet :wink: ) citit to tak za gumou alebo neviem presne ale prijemne to vobec nieje , tie otacky sa samozrejme aj odrazaju na vyssej spotrebe a predpokladam ze ani spojke to neprospieva, takze nejake rady ako to napravit ? resp. ci sa to da ta citlivost v autorizovanom servise ,,nastavit´´

Druhy problem som nasiel len tento vikend ked som bol v rucnej umyvarke a wapku umyval auto , ze sa mi spodna cast predneho praveho svetla zarosila ! - predpokladam ze stavat by sa to nemalo a budem musiet navstivit servis . Dufam ze to v ramci zaruky poriesia .

Chcel by som sa popripade aj informovat ako spravne zabehnut motor kedze som ho kupoval ako predvadzacku a mal uz najazdenych cca 5 tisic km .

Dakujem vsetkym za Vase postrehy a prajem pekny zvysok vecera .
Flammer Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Ceed cerstvy majitel

Příspěvekod Nalim2 » 03.11.2010 20:07

Kia Cee'd II (2015)
Nalim2 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)
15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1)
23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1)

Kia XCeed (2025)
628 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod JonnY » 03.11.2010 21:04

plyn citlivy je a ja som si na to (po presadnuti z dieslu) musel pomerne dlho zvykat. momentalne (po viac nez roku) je to uplne bez problemu.
spojka zo zaciatku smrdela, ale mam pocit ze uz ju to preslo :)
JonnY Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Beda » 04.11.2010 08:30

Pokavad si dobre pamatuju jeden dokument o zamlzovani svetel, tak s reklamaci nepochodis, je to normalni stav, kdyz ohrate svetlo od zarovky zchladis studenou vodou z wapky, tak je normalni, ze se ti zevnitr orosi.

Info o mlzeni svetel je zde viewtopic.php?f=22&t=861
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Mikalo » 04.11.2010 12:22

Flammer píše:Ahojte som novy, clen teda aj majitel ( cca 3 - 4 tyzdne ) novej Kii Ceed 1.4 ( predvadzacka ) ta po facelifte s motorm 77 kw .
S autom som velmi spokojny len nasiel som par nedostatkov o ktorych by som sa rad podedlil resp. radu nato ako sa daju odstranit .

Prvy a najhlavnejsi problem je v plynovom pedale ktory je tzv. ultra citlivy - chcem sa rozbehnut ale len malokedy sa mi to podari tak aby mi motor nezahucal ( doteraz sa mi to na ziadnom aute nestavalo ) tym ,,hucanim myslim cca 2,5 tisic otacok niekedy aj viac. Jednoducho robim co mozem, skusam vselico ale jednoducho sa mi nedari a potom ked ,,majstrujem na sidliskovom parkovisku ( jednotka , spiatocka a dookola ) tak zacinam citit taky smrad tipujem ze je to spojka ( ale niesom si isty totiz neviem ako ma taka spojka smrdiet :wink: ) citit to tak za gumou alebo neviem presne ale prijemne to vobec nieje , tie otacky sa samozrejme aj odrazaju na vyssej spotrebe a predpokladam ze ani spojke to neprospieva, takze nejake rady ako to napravit ? resp. ci sa to da ta citlivost v autorizovanom servise ,,nastavit´´

Druhy problem som nasiel len tento vikend ked som bol v rucnej umyvarke a wapku umyval auto , ze sa mi spodna cast predneho praveho svetla zarosila ! - predpokladam ze stavat by sa to nemalo a budem musiet navstivit servis . Dufam ze to v ramci zaruky poriesia .

Chcel by som sa popripade aj informovat ako spravne zabehnut motor kedze som ho kupoval ako predvadzacku a mal uz najazdenych cca 5 tisic km .

Dakujem vsetkym za Vase postrehy a prajem pekny zvysok vecera .

Ahoj Flammer.
Seeda jsem kupoval v únoru a hned se zarosilo PP světlo a později i to druhé. Při jízdě se to začalo odmlžovat, takže než jsem dojel do servisu to reklamovat tak to bylo jen min. orosené. Ofotili a výměnu určitě uznají, ale pak se to už neoběvilo, tak jsem tu výměnu pozastavil a do dneška po zamlžení ani památka a taky umývám jen wapkou. Jinak vlhko ve světlech určitě :no: :!: . Působení vlhka ve vnitřní časti světla určitě negativně ovlivňuje svítivost a působení vlhka na materiál. :kia: :thu:
Když už nevíš kudy kam, tak si zakřič: Nejsem sám!
Mikalo Muž
Přispěvatel fóra

Kia Sportage IV (2019)
33000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod Flammer » 04.11.2010 19:10

dakujem vsetkym za reakcie a linky heh na vecer mam aspon co citat :P
Flammer Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod marhalu » 06.11.2010 10:05

Ještě něco je tady mezi uznanými závady http://www.kia-club.org/viewtopic.php?f=24&t=...
Příští týden jedu na garančku tak to tam na ně vybalím. Taky se mi mlží a do rozmezí se vejdu.
prepared to sucCEED ;)
KIA Cee'd SW FL 1.6 CRDi Comfort Plus + něco navíc
marhalu Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

Příspěvekod PETR » 10.11.2010 23:35

Mám ceea od 11/2009 po fl, na garančce jsem mj. reklamoval zamlžené světlomety. Koukali ma mě divně, pý ať to nafotím a uvidí. Spojka taky smrděla, už nesmrdí ( 20 tis km). a řazení nic moc - nepřesné a dost volná šaltrpáka - prý nic neobjevili. Nejsem kverulant, ale asi změním servis, nebo po 7 mi letech značku a vrátím se k oktávii. Jo a když zatroubím, tak se leknu . To KIA měla asi nadbytek motocyklových mečítek. Auto ale dobře sedí při divočejších maévrech - asi to bude multilinkem. Tak se mějte, všichni síďáci a přesnou a lehkou nohu při rozjezdu. Dost dlouho mi to trvalo, než jsem se s tím naučil rozjíždet. Holanďani, co jezdí ve dřevákách pře půl Evropy by se asi nerozjeli. Řekl bych , že je to auto stavěný na dámskou nožku č.4
PETR Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod Flammer » 15.11.2010 18:17

chlapi dik za prispevky, este by ma zaujimalo ci sa ta citlivost da nejako softwarovo upravit .........ked nie tak si asi fakt budem musiet zacat pomaly zvykat :(
Flammer Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Nymburák » 15.11.2010 19:45

Ahoj! Nyní čekám na Sorento, ale na Octávii na které ještě jezdím plyn na rozjezd vůbec není potřeba. Teda pokud zrovna nechci vést dříví na chalupu to pak plynem musím pomoct. K orosení: kamarád si koupil Forda Fusion a bez problémů mu to měnili 2x než namontovali bezproblémové.
Mějte se úžasně!
Sorento 2,2 145 kW, 6M, 45,000 km
Nymburák Muž
Uživatel fóra

Kia Sorento II (2010)
45000 km @ 7.70 l/100km

Příspěvekod fastrace » 19.11.2010 19:37

Ked som ho mal ja noveho tak mi to robilo presne to iste, nedokazal som sa rozbehnut bez toho aby som normalne troska pridal plyn a hned som ho vytocil cca na 3 tis. a za 2-3 mesiace som si nato tak zvykol ze kebyze to tu necitam tak nato aj zabudnem, to je vsetko sila zvyku, a s tou spojkou tak isto, ked som len normalne zacuval hned som ju citil a teraz sa mi to stane ozaj malokedy, len ked ho tlacim na parkovisku asi na 10 krat medzi dve auta v kopci... podla mna ona jak je nova tak sa musi troska opotrebovat a potom to prestane, tiez my to bolo divne lebo na ocovej oktavii to nerobilo ze hned srdela....
takze podla mna vsetko to chce klud, pokoj a rozvahu....:)
fastrace Neuvedeno
Nováček

Kia cee'd (2010)
30000 km @ 8.0 l/100km

Příspěvekod Nalim2 » 19.11.2010 22:44

PETR píše:..... Tak se mějte, všichni síďáci a přesnou a lehkou nohu při rozjezdu. Dost dlouho mi to trvalo, než jsem se s tím naučil rozjíždet. Holanďani, co jezdí ve dřevákách přes půl Evropy by se asi nerozjeli. Řekl bych , že je to auto stavěný na dámskou nožku č.4

Asi tak... :thu: ale je to jen na tom, zvyknout si na to... Dnes už to nepřijde divné... :thu:
Kia Cee'd II (2015)
Nalim2 Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)
15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1)
23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1)

Kia XCeed (2025)
628 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Flammer » 20.11.2010 00:38

diki chalani za prispevky pomaly si zvykam auto ma cca mesiac aj nieco a zatial musim poklopat ( tuk tuk tuk tuk ) ide ako hodinky
Flammer Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Faja » 03.12.2010 17:38

jojo totéž, nová Ceed zakoupen 10/2010 doposud najeto 10000km. Umývám pouze v myčce a ručně, nicméně jakmile příjde déšť tak obě světla zamlženy, s**e mě to takže to pjdu reklamovat ikdyž je to služebák. Dále mě s**e že mi něco drnčí u spolujezdce, podle mne je to v bezp. pásu u polohování do výšky. Smrad ze spojky byl prvních pár km. Plyn OK.
NEJHORŠÍ PROBLÉM JE ŽE PŘI TEPLOTÁCH POD NULOU A SNĚŽENÍ NAMRZÁ TA BŘEČKA POD STĚRAČI A STĚRAČE PŘIMRZNOU K OKNU, NO ČISTÝ HNUS!!!!!!! NEMÁM SLOV! A POCHYBUJI ZE KIA BUDE MÍT PRO TOTO ODPOVĚĎ!!!! JESTLI BUDE JEŠTĚ PÁR DNÍ SNĚŽIT TAK TO PRODÁVÁM A VŠEM TO ZNECHUTÍM!
KIA Ceed Cool
Faja Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2011)
82600 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 03.12.2010 19:02

a co jsi měl předtím, že to tak skvěle fungovalo? proč jsi teda nezůstal tam, kde jsi byl spokojen?
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Další

Zpět na ceed