Přirezávající brzdové destičky k brzdovým kotoučům...

Tlumiče, odpružení, řízení, brzdy a vše kolem.

Příspěvekod Syr » 16.02.2009 15:30

jj .. presne .. mavli rukou nad licovanim karoserie a dveri ...
Syr Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
25000 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod ferino » 16.02.2009 15:38

Syr píše:jj .. presne .. mavli rukou nad licovanim karoserie a dveri ...

to chces povedat ze v servise nemali ani snahu to "dolicovat"? snad nie?
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod Syr » 16.02.2009 15:57

ferino píše:
Syr píše:jj .. presne .. mavli rukou nad licovanim karoserie a dveri ...

to chces povedat ze v servise nemali ani snahu to "dolicovat"? snad nie?

Hovoril som iba s prijimacim servisnym technikom ... ked som konzultoval aj dalsie nedostatky - napriklad aj zle stierace ... ale konkretne nad tymi dverami - jedna strana skoro licuje a druha je ujeta smerom dole ... mi bolo povedane ze to je normalne u tohto vyrobcu... a ze s tym nic nebudu robim .. presne ako som napisal uzatvoril to slovami "to je kia" .. aj ked som sa ako blb pytal ze ci nedochadza k skrucaniu tych dveri a ich trvalej deformacii ...
Jednoducho som to potom uz s nim neriesil ... kedze aj na tie blbe stierace mi bolo povedane ze musim to dat do dielni a potom sa na to pozru .. ze to moze byt aj zle cele rameno stieraca ... a ja teraz nedokazem byt bez auta ...
Okrem toho pre info to bolo u MotorCar - lamacska cesta ... tam to maju vsetko spojene s mercedesom ... je mi uplne jasne ze ked to budem riesit tak si zajdem az na panonsku do Motorcaru ... tam maju samostatnu predajnu aj servis iba pre kiu ... snad tam bude aj lepsi pristup :) a aspon sa s tym pokusia daco robit ....
Syr Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
25000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Stefi » 16.02.2009 20:33

Chlapi, asi jsem lempl, ale zatím jsem si toho nevšimnul, mám zvyk bezprostředně po rozjezdu, prověřit brzdy, prudším sešlapnuím, nakolik asi po 30 m rovinky, to mám s kopce,(jinak už to vlastně dělám při každém prvním denním rozjezdu, nějak automaticky...) a v zimě většínou i se skluzavkou a ústí to na hlavní mezi SRN a k nám..., a nerad bych skončil pod kamionem...,rez jsem si nevšimnul ani když jsem měl hliníkáče 17", zatím to brzdí v pohodě, nemá šanci tam ani zůstat, dole je vidět kolik mám nalítáno po 10 měsících... :scooter:
Stefi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod ferino » 16.02.2009 20:38

Syr píše:
Hovoril som iba s prijimacim servisnym technikom ... ked som konzultoval aj dalsie nedostatky - napriklad aj zle stierace ... ale konkretne nad tymi dverami - jedna strana skoro licuje a druha je ujeta smerom dole ... mi bolo povedane ze to je normalne u tohto vyrobcu... a ze s tym nic nebudu robim .. presne ako som napisal uzatvoril to slovami "to je kia" .. aj ked som sa ako blb pytal ze ci nedochadza k skrucaniu tych dveri a ich trvalej deformacii ...
Jednoducho som to potom uz s nim neriesil ... kedze aj na tie blbe stierace mi bolo povedane ze musim to dat do dielni a potom sa na to pozru .. ze to moze byt aj zle cele rameno stieraca ... a ja teraz nedokazem byt bez auta ...
Okrem toho pre info to bolo u MotorCar - lamacska cesta ... tam to maju vsetko spojene s mercedesom ... je mi uplne jasne ze ked to budem riesit tak si zajdem az na panonsku do Motorcaru ... tam maju samostatnu predajnu aj servis iba pre kiu ... snad tam bude aj lepsi pristup :) a aspon sa s tym pokusia daco robit ....

Hlavne ze som cital aky su oni kvalitny. Vid link. Mozes im napisat do casaku, papier vela znesie.

http://automagazin.sk/am2009_01/am_0r.php

Pozeram, ze to alebo bolo v inom casku, alebo je to skratena verzia.

Takze som si to nalistoval, je to z toho casku, ale iny clanok zo strany 84-85 zo sekcie servis.
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod vladislav » 16.03.2009 13:36

Zatím mohu k tomuto tématu uvést ,že výměna brzdových destiček nic neřeší.. :no: :no: Mě nepomohla...takže zkouším na svém autě dalši alternativu..pokud pomůže dám vědět.. ;-) ;-)
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod mbiron » 16.03.2009 14:44

Napadlo me reseni v podobre tunigovych kotoucu i s destickama, co takhle Brembo, ty snad budou ok ne? :shifty:
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Dajek » 16.03.2009 17:03

ok budou, ale zase ta cena asi nebude moc ok :-D
:kia: cee'd Sporty Wagon 1.6 CVVT Comfort Plus :love:
Dajek Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Happy » 16.03.2009 17:27

Mně to taky přirezává. Vždycky, když sednu do auta, pohoupu se na sedadle dopředu a dozadu - hodně - a udělá to lup, lup od předních. Od zadních ještě ne. Nevím proč. Jinak to pak opravdu dost drhne, stačí víc vytočit kola, když vyjíždím z garáže a drhne to samo i bez brždění. Všiml jsem si ale ještě jiné věci - když jezdím po esovitých cestách a zatáčím, začíná mi hučet od kol - od pravého předního víc, takové drobné drhnutí, jak vyrvonvám volat, je to pryč. Je možné, že by mi po 4 500 km začaly odcházet přední ložiska? Asi to půjde na zvedák a zkusím, to by mě nepotěšilo. A doufám, že když si nechám vyměnit přední brzdové kotouče a destičky na nějaké neoriginál - Brembo - že mi pak v servisu nebudou tvrsdit, že jsou vymlácená ložiska od toho. Asi se u nich nejdřív ujistím, věřím, že jsou schopni mi říct, že by se mi to stát mohlo.
Happy Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod mbiron » 16.03.2009 17:50

Tak to Brembo bylo nadnesene ale myslim si ze Ferodo desticky musi stacit, pokud ani to nepomuze tak vymenit kotouce stejne znacky, katalogove cislo bohuzel neznam ale na internetu se urcite alternativa originalnich kotoucu i desticek najde.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Happy » 16.03.2009 17:59

já to na jaro prubnu, jsem zvědav, jak moc se změní vlastnosti i při běžném provozu.
Happy Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod vladislav » 16.03.2009 20:09

Tak tohle mi připadá hodně přitažené za vlasy jak se říká..to auto jsem kupoval taky kvůli dlouhé záruce a nemíním to řešit koupí destiček nebo kotoučů jiné značky....at se páni konstruktéři :kia: snaží....pokud bych měl po záruce je to věc jiná..je jen zapotřebí ,aby ten komu to vadí navštívil servis a nechal si taky na tu reklamaci napsat potvrzení....pokud si budem stěžovat jen tady a psát tu jen silné slova tím se nic nevyřeší.. :no: :no:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod forrester » 16.03.2009 20:39

ja jsem s tym bol v servise, a mali dole kola a ze je nejaky povlak na destickach,asi ze od Prebrzdenia :-D co je kravina, a ze jim to robi i auta co stoja na showroome,a na garancke mi vymenia nove brzdy, ale ako to tu tak citam,tak to asi nepomoze,a do garancky mam necelych 8tisic km,tak tam asi pojdem este raz a oficialne a na papiere, zatnem reklamaciu,lebo mi to uz lezie na nervy,a zistil som ze pri brzdeni sa mi rozochveje trochu cele auto,tak som zvedavy ako pochodim ,budem informovat,len si na to musim najst cas
Ceed EX CRDi predane
CEED crdi 2014
forrester Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod vladislav » 16.03.2009 20:57

@forrester
Hlavně se nedej odbít...podle mého názoru je špatný materiál na kotoučích..u mě nové destičky nic nevyřešili...myslím,že toto přirezáváni destiček nebo ošoupávání kotoučů od rezu při delším stání se projevuje nebo projeví u drtivé většiny Ceedů ;) Většina lidí to přechází ,ale není to sranda.. :no: Pokud nechcete dopadnout jako já...doporučuji to řešit a nechat si na to sepsat potvrzení..(Reklamační protokol)...Po výměně brzdových destiček to na půl roku přestalo ..ale jakmile nastalo takzvané mokré období roku tak se to vrátilo... tohle opravdu není žádná malichernost... http://old.kia-club.org/viewtopic.php?t=104&postdays=0&postorder=asc&start=15

Obrázek
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Happy » 16.03.2009 21:32

vladislav píše:Tak tohle mi připadá hodně přitažené za vlasy jak se říká..to auto jsem kupoval taky kvůli dlouhé záruce a nemíním to řešit koupí destiček nebo kotoučů jiné značky....at se páni konstruktéři :kia: snaží....pokud bych měl po záruce je to věc jiná..je jen zapotřebí ,aby ten komu to vadí navštívil servis a nechal si taky na tu reklamaci napsat potvrzení....pokud si budem stěžovat jen tady a psát tu jen silné slova tím se nic nevyřeší.. :no: :no:

Přiznám se, že se mi to objevilo až v zimě a ještě jsem to s nimi neřešil, a po tom, co jsem tu od tebe četl, tak mě přechází chuť - tobě to vyměnili a stejně to dělá pořád. Jsem možná lump, ale já si počkám, až nějaké řešení zabere tobě a pak si o něj řeknu taky. Pokud nezabere, koupím si destičky sám. Potřebuju jezdit, ne se s nima tahat o destičky. Nebo jim navrhnu, ať tam adjí jinou značku, než originál a uvidíme, co to udělá.

Jinak jsem schválně na základě toho, jak jsi boural, zkusil hned po vyjetá z kopce garáže dupnout na brzdu. Je tam řekněme pár desítek metrů brždění mírně zhoršení, ale zase tak dramatické to není. Myslím, že bych ubrzdil cokoliv. Takže to u tebe muselo být ještě o dost horší.

forrester: jestli se ti auto při brždění chvěje, tak jsou podle mě nejspíš zvlněné kotouče a to je blbé.
Happy Neuvedeno
Přispěvatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy