Reklamace přístrojové desky

Výbava, autopotahy, koberečky atd.

Re: Reklamace přístrojové desky

Příspěvekod Paul Atreides » 12.09.2010 10:38

A po těch pár závadách jsem psal i emaily prodejci.
http://x0.cz/7n6
Pokud se ještě pár závad objeví a ta palubka mě začíná taky štvát, zatlačím na ně opravdu přes právníka - do 6 měsíců od koupi věci nás zákon chrání ještě více než během zbývající zákonné záruční doby. O kvalitě dodatečné záruky KIA nad rámec zákonné povinnosti si iluze raději nedělám a ani jsem si při koupi auta nedělal - těch jejich údajných 7 let u mě nehrálo žádnou roli.
KIA ProCeed GT Line 1.5 T-GDI 7DCT r. v. 2022 červená Infra
KIA CEED SW 1.6 CVVT Comfort Plus r.v. 2010 Q8 beige (prodáno)
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod titanus » 12.09.2010 10:46

Offtopic :
kamarat ma mesiac noveho focuca...uz trykrat ostal vysiet s autom, proste vsetko zhaslo a koniec...z 4 tyzdnoch mal auto v servise 2 tyzdne a pred troma dnami znova...myslim ze by mu hrcky na pristrojovke pripadali ako ozdoba oproti tomu co preziva...planoval ist na konci mesiaca do grecka autom, myslite ze sa odvazi?? netvrdim ze je ceed dokonale auto ale 90% chyb ktore odrazdaju terajsich ci potencionalnych majitelov su pre mna zanedbatelne, moja priorita je bezpecnost a spolahlivost a v tomto dokaze ceed konkurovat aj vyssim kategoriam...ono je to teraz uz len o stasti v danom kuse vozidla, ziadne specialne umenie do toho uz automobilka nedava...no a ked ja mam niekomu radit ci kupit to alebo hento tak, nech si kazdy kupi co sa mu paci, vyhovuje a nech sa modli za spravny kus viac uz dnes urobit nejde ;) no ak to zial vide na "kazovy" kus tak to treba riesit, je to otravne ale stava sa aj horsie :)

dufam ze vam pristrojovky vymenia, problem sa uz nezopakuje a budete si uzivat auticko tak ako treba :thu:

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod William » 12.09.2010 10:49

Je pravda,že s těmi díly to asi růžové nebude,jelikož na dodání té přístrojovky jsem čekal asi měsíc,ale byl to srpen a tak jsem se utěšoval nějakými odstávkami výroby apod o prázdninách.... ještě mám u řidiče na té vylní dveří takovou jakoby světlejší čáru asi od stroje co to vyráběl,říkal jsem si že to nechám být,ale ještě si to rozmyslím.... do toho kufru si budu muset asi vlézt a při jízdě to zkusit rozpoznat,ale prostě ta jízda s tímto autem po těchto závadách není vůbec potěšující,neřeknu kdybych to bylo třeba po 5ti letech,ale po 3 měsících... :( člověk se zadluží,koupí nové auto,aby byl bez starostí se servisem,aby byl tak nějak v klidu a jsou s tím ještě větší starosti :x
KIA cee´d SW II JD 1,4 CVVT Exclusive+zatmavení zadních oken+kožené potahy
William Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Bydliště: Severní čechy-okres Litoměřice  Czech Republic (cz)
2. místo (1)

Kia cee'd SW II (2012)
160000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod William » 12.09.2010 10:53

Děkuji Titanovi za povzbuzující slova,ale je to fakt frustrující,když čekáte na výměnu přístrojovky kvůli bouličkám,pak se dočkáte a je uprostřed nad rádiem boule ještě větší,to by fakt člověk vylít z kůže,ale snad to dobře dopadne a vše se obrátí k lepšímu...
William Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

Kia cee'd SW II (2012)
160000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod Paul Atreides » 12.09.2010 11:19

1) Já mám naštěstí auto ve svém vlastnictví (zaplatil jsem 70% ceny auta - maximum, co šlo, jen abych nemusel hned řešit povinné ručení, pojištění apod.) a pokud úvěr ihned doplatím, tak mohu na KIU tlačit ihned jako vlastník. Někdy mi přijde, že automobilky přímo kalkulují s tím, že leasing je nástroj, který zabrání uplatnit pronajímateli, ale de facto majiteli vozidla, svá zákonná práva, protože leasingovce jsou vaše peripetie se servisem ukradený.
2) Já chápu, že mohu mít smůlu na kus a že se najdou různé hororové zkazky i o Fordu, Renaultu, Škoddovce. Pro mě z toho plyne, že příště se nebudu ohlížet na nějaké statistiky spolehlivosti,počtu krádeží ani na názory majitelů aut a koupím si , co se mi líbí. Ta Škodovka mě mrzí proto, že kolegové mají zkušenost, že při oprávněné stížnosti zákazníka na postup servisu u výrobce se náhle vše rychle a zázračně v autorizovaném servisu vyřeší, protože někdo těm lemplovitým vyměňovačům náhradních dílů pořádně pohrozí. Výhoda domácí automobilky a snahy problémy řešit v zárodku, než se začnou šířit další mýty o nekvalitě, k čemuž má u mě KIA dobře nakročeno...
V hodnocení kvality má KIA stále co dohánět - na jejich webu NELZE zadat slovní hodnocení prodejce ani servisu, jen je možné vyplnit nedostatečný formulář s předpřipravenými odpověďmi. Nedávno mi z KIA Motors poslali dotazník, který je rozsáhlý jako dotazník při sčítání lidu a ptá se i na data o vozidle, které si mohou v KIA snadno dohledat v databázi. Vyplní ho asi jen fanatický příznivec značky s "nepátečním" kusem auta, nebo s autem prolezlým závadami, které ale sám před sebou omluví jako "normální", "lehké", takže si manažeři v :kia: budou mnout ruce, polejou další prachy do reklamy na "výjimečnou kvalitu za diskontní cenu" a my stávající vlastníci si budeme při každém reklamním bloku říkat, jak jsme nalítli.:)
Naposledy upravil Paul Atreides dne 16.09.2010 15:42, celkově upraveno 1
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod William » 12.09.2010 13:27

Možná to bude i tím,že jsme v čechách,známý si předloni koupili VW Passat kombi.Jsou z Chebu a tamní prodejce po ujetí asi 50km a nahlášení první závady na nefunkčnost ABS jen vymazal závadu v PC a toto se opakovalo a poté co jim došla trpělivost,tak pár km za hranicemi v D vše seriozně vyřešili ku spokojenosti všech jak je tomu u VW v Německu běžné....
William Muž
Fanda vozů Kia

2. místo (1)

Kia cee'd SW II (2012)
160000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod William » 16.09.2010 14:25

Zdravím,tak mě dnes informovali ze servisu :kia: ,že druhá reklamace přístrojovky byla kladně vyřízena :) Sice,že není skladem,ale je někde na lodi přepravována sem,takže má doměnka,že to vyrábí určitě v Číně,nebude daleko od pravdy.... :D
Naposledy upravil William dne 16.09.2010 21:07, celkově upraveno 1
William Muž
Fanda vozů Kia

2. místo (1)

Kia cee'd SW II (2012)
160000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod Paul Atreides » 16.09.2010 15:56

Také zdravím, tak to je aspoň dobrá zpráva, zbývá doufat, že bubliny jsou chyba, a ne vlastnost všech palubek.:)
Já jsem v servisu také telefonicky nahlásil problém s palubkou, prý se na to kouknou, až mi dorazí rádio. BTW: Na rádio čekám už cca 22 dní.
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod William » 16.09.2010 21:12

...tak to rádio bude fakt asi slabota,jelikož jsem zrovna dnes mluvil s jednou pani co má krátkého Cee´da a je tedy až na spotřebu moc spokojená a první věc co jí tedy měnili bylo rádio.... mě akorát otravuje to pípání když to přehrává MP3 a jakoby asi vyhledává skladby nebo nevím,ale když jsem celou noc jel do Itálie,měl to kvůli dětem potichu,tak to bylo otravné a tak si říkám jestli je to normální... když je to nahlas,tak to není slyšet...
William Muž
Fanda vozů Kia

2. místo (1)

Kia cee'd SW II (2012)
160000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod William » 22.09.2010 16:35

Zdravím,tak auto jsem dnes odvezl do :kia: servisu na druhou výměnu přístrojovky,tak jsem zvědav jak to dopadne a jsou to docela nervy :| ...jak já vám závidím vaše starosti s vynulováním prům.spotřeby po každém natankování (také tedy nechápu,který ing. to vymyslel) a podobnými "neduhami"...
William Muž
Fanda vozů Kia

2. místo (1)

Kia cee'd SW II (2012)
160000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod Paul Atreides » 23.09.2010 12:46

William: Držím palce, ať to klapne:
KIA mi dnes podruhé poslala svůj rozsáhlý dotazník - průzkum spokojenosti.
Tak jsem jim ho vyplnil a dodal průvodní dopis:

Vážená paní, vážený pane,
v příloze naleznete vyplněný dotazník „Váš nový automobil“, který jsem od Vás obdržel 2x. Když jsme dotazník obdržel poprvé, vyplňovat jsme jej ani nechtěl, protože moje 3 měsíce staré vozidlo mi svými závadami působí více starostí než radostí, opakované návštěvy servisu mě obírají o čas a nechtěl jsem věnovat zbytečně další čas vyplňování nějakých “pro forma” marketingových průzkumů. Pokud to ale KIA myslí s průzkumy a se spokojeností zákazníků vážně, a dokáže nejen poslat stejný dotazník 2x, ale reagovat i na stížnosti nespokojených zákazníků, v příloze naleznete mou komunikaci s prodejcem, která osvětlí lépe některé mé odpovědi v dotazníku a kterou doufám předáte odpovědným osobám ve společnosti KIA.
Ke skutečnostem uvedeným k dotazníku a v emailech chci dodat, že dodnes, t. j. do 23. 9. 2010:
1. Stále čekám na výměnu rádia. Rádio mělo dorazit za 3 týdny, již uběhly více než 4 týdny a servis (shodný s prodejcem vozidla) mě nekontaktoval a neinformoval o zpoždění.
2. Další závada - na palubní desce u spolujezdce se pod měkčenou vrstvou (?) pravděpodobně objevila vzduchová bublina.
Veškeré dotazy společnosti KIA rád (i takto neanonymně) zodpovím.
S pozdravem
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod William » 23.09.2010 18:55

Zdravím,tak já jsem dnes po výměně přístrojovky,konečně žádné bubliny,ale příště si to již po důkladném prozkoumání interiéru rozmyslím,jelikož ten látkový potah opravdu není žádná sláva,nedá se to ani vyleštit (příště už jedině koženka)aniž by nezůstali mapy-má někdo nějaký tip na dobrý přípravek ?
William Muž
Fanda vozů Kia

2. místo (1)

Kia cee'd SW II (2012)
160000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod Paul Atreides » 24.09.2010 09:06

Tak to je dobrá zpráva, že bublinky v palubce jsou závada a ne vlastnost všech palubek.:)
taky mě nenapadlo moc zkoumat palubku při koupi, palubka se mi líbila. Nostalgicky vzpomínám na palubku v OII v Eleganci a žena zase na palubku v Megane GrandTour. CEED byla racionální volba, ale jak to vidím, zas tak racionální ne...
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod William » 24.09.2010 15:02

Manželka chtěla Citroen C4,jelikož jsme na Citroeny,ale zvítězila ekonomická str. věci,sice C4 v plné výbavě stála o 40000,- méně než Ceed,ale přeplatilo by se tam asi o 100000 více za ty léta a ještě navíc SW je kombik a to bylo lákávé,ale ta kvalita zpracování C oproti :kia: je nesrovnatelně vyšší, takže si ted trošku drbem hlavu,jestli to bylo dobré rozhodnutí...... jo a ještě taková maličkost,při té 2hé výměně palubky jsem včera večer zjistil poškození na těch oválných záslepkách postraních airbagů nahoře na sloupcích u okna,prostě jak to šroubovákem vyloupli tak je to na obou stranách vidět (loupnutí šroubovákem) takže už jsem tam volal a záslepky jsou objednány :? ..až to budu někdy prodávat,tak by to byla taková nepříjemná kosmetická vada a mohl by si někdo myslet,že to je po bouračce a bůhví kdo tam co s airbagama dělal....
Jinak přeji kolegovi z BN aby rádio už konečně bylo,měsíc už je fakt dlouhá doba a jezdit bez rádia v autě by mě asi s.... a když se k tomu přidají i ostatní věci,tak se nedivím,že je člověk "rozladěn" a jakýkoliv kladný moment z auta je fuč...věřím,že palubku kvůli bublinám také vymění,ale ty zbytečné starosti opravdu nezávidím....
William Muž
Fanda vozů Kia

2. místo (1)

Kia cee'd SW II (2012)
160000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod Paul Atreides » 24.09.2010 15:52

Díky, ty drobnosti jsou otravný a i u vás je vidět, jací jsou v servisu lemplové. Místo aby bez jakýchkoli diskuzí vyměnili záslepky, tak počkají, až se sám ozvete.
Mně se CEED moc líbil, po FL se mi začal líbit i interiér a hlavně CEED před FL IMO příšerný displej a podsvícení, kdežto poFL verze vypadá pěkně.
O II jsem nejprve vyřadil, ale poté jsem zjistil, že o II v Eleganci s 1.2/1,4 TSI je úplně jiné auto než O II v nějaké holoverzi. Těsně předtím než jsem objednal CEEDa, jsme si skoro házel korunou - do limitu 450 000 bych se krásně vešel a ood Octavie mě odradily skutečně jen obavy z krádeže.
Megana GrandTour manželce neprošel, protože se mi nelíbil takový ten grafický displej a k Renaultům jsme neměl důvěru. Minulý čas používám, protože s Renaultem jsem nechtěl zažívat to, co teď s Kiou a příště se na předsudky vykašlu, v této třídě jsou asi veškerá auta podobné krámy, kde musíte mít štěstí na kus.
U nás by racionální volbou byla i30CW - prodejce mi ji nabídl za cca 350000 ve stejné výbavě jako mám Kiu a asi za 390000 jsme mohli mít diesel. i30 se ale ani jednomu z nás nelíbila.
Musím říct, že mě štve, že povaha prodejce se plne projevila už po zaplacení zálohy. Kdybych zálohu nezaplatil, objednal bych ten den raději Octavii.
Paní, která nám auto prodávala:
1) Byla skoro dotčená, že jsme auto chtěli objednat v sobotu.
2) Další sobotu při předání auta nebyla, protože má volno. Nemohla pochopit, že přes týden se k nim opravdu nedostanu. Zvláštní - když já předávám dílo za 400 0000+, čas na zákazníka si udělám kdykoli.
3) Při sepisování papírů si s někým hystericky povídala po telefonu - soukromý hovor. Když jsem ji upozornil, že klidně počkám, až si své věci dořeší a pak obchod dokončíme, řekla, že to je v pořádku.
4) Strašně se divila, že chci soukromé auto a nevyužiju odpočtu DPH. Ani po několikátém upozornění, že chci auto soukromé a mlela něco, že neví, jestli půjde zadat můj požadavek do systému AutoFinu. Už předtím bylo evidentní, že nezná takřka nic o nabízených finančních produktech.
5) Při sepisování smlouvy najednou začala zase ječet, že jí vychází jiná (dražší) pojistka, než tam byla původně a že s tím nic neudělá blablabla. Slevu ale nenabídla.
6) Systém Autofinu ji nepovoli zadání, protože pravděpdoobně dělali v autofinu upgrade systému. Její chování bylo zase hysterické a neprofesionální. Dokonce se i divila, že platím hned 70% apod.

Když to teď po sobě čtu, divím se, že jsem celou KIU neposlal už v této fázi do <autocenzura:)> i přes zaplacenou zálohu. Kdybych to auto nepotřeboval a nemyslel si, že CEED je slušné auto, určitě by to tento prodejce se svým skladovým vozem nevyhrál.
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na Interiér