od pooletr » 12.08.2010 13:29
Zdravim vsechny, tak i ja se pripojuji k nespokojensoti s kvalitou laku. Ceeda mam od kvetna, najeto mam asi 6000Km a malem mi vypadly oci z dulku, kdyz jsem zjistil ze mam na levych zadnich dverich odloupnuty lak asi 4x4mm az na PLECH! Porad nemuzu pochopit, jak muzou strikat takhle nove vozy? Ta vrstva laku je tlusta jak igelitova taska a to je mozna moc! Rukou kdyz pres to prejedu, tak ani necitim rozdil, zadny dulek, pac je to opravdu jak plech potahly sackem. Nikde ani stopa zakladove barvy, proste snad jen 1 vrtsva primo na plechu. Je to normalni? Ceed je me prvni nove, ale v celku 6 auto. A ze uz jsem skrabancu zazil, sam si je upravoval, zalestoval. Bydlim nas sidlisti, tak jsem si uz zvyknul, ze sem tam jsem mel na dverich lak od bezohleduplnych lidi, kteri otviraji dvere sveho vozu jak kdyby stali na parkovisti sami. Ale nikdy to nebylo na plech. Vzdy jen jejich vrstva laku, ktera zustala na tom mem. Stacilo vzdy rozlestit a byl klid. Ted si ani nejsem jisty, jestli tu DIRU mam od cizich dveri, pac nejde videt zadna znamka mechanickeho poskozeni, zadna ryha ani cizi lak. Proste jen dira na plech v metalize. No zajedu s tim na reklamaci a jsem zvedavej co mi reknou. Odbyt, ze je to cizi zavineni nebo mechanicke poskozeni, se urcite nenecham. Urcite existuji nejake normy strikani laku. Tady na foru jsem cetl ze ideal je 100-110 mikrometru a vse co je pod 80 je spatne. Necham si promerit vrstvu laku na vsech castech vozu a jsem zvedavej jak to dopadne. Bude to moje prvni reklamace a hned jim tam vyctu i kolisani volnobehu pri vyssim odberu napeti (klima, sterace, radio) a vrzani pravych zadnich dveri pri trosku hlasitejsi hudbe. Drzte palce. Verdikt zde urcite umistim i do sekce spokojensoti se servisy.
Kia Ceed SW, 1.4 CVVT, 66kW