Přehryzaný kabel od kuny

Trápí Vás něco na voze?

Přehryzaný kabel od kuny

Příspěvekod Tomceed » 02.08.2010 20:47

Zdravím majitele vozů Kia. Stala se mi taková nemilá věc, nejspíše nebudu sám... Dnes jsem otevřel víko motoru (cca po 14 dnech) a našel nahryzaný kabel k lamda sondě(nejspíše od kuny) - viz foto. Sorry, možná to není lambda, tak mě opravte. Našel jsem tam 2 podobné konektory se senzory. Setkal jste se s tím někdo? Auto jede v pořádku, necuká, nedusí se. Je vidět, že ze 4 vodičů je jeden přerušen a jeden témeř přehryzaný. Řešil jste někdo opravu v autorizovaném servisu? Případně jaká je účinná ochrana - spray, el. plašič? Jaké máte zkušenosti?
IMAG0438a.jpg

Ještě jedna věc, v motorovém prostoru, u horního uložení tlumiče jsem našel plastovou záslepku. V servisu Kia mi potvrdili, že není z Kia Ceed. Ale zas jak by se tam dostala...
IMAG0326a.jpg

IMAG0327a.jpg

Díky předem všem za užitečné podněty.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Kia Ceed SW 1.4
Tomceed Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Přehryzaný kabel od kuny

Příspěvekod mbiron » 02.08.2010 21:58

tak me napada ty kabely protahnout odolnou kovovou chranickou, v praci je pouzivame na ochranu kabelu pred teplem, jsou to pletene dute trubicky, tak to by snad ta kuna nedala, nebo myslite ze i to neni pro ni problem? :help:
mbiron Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Mirek28 » 03.08.2010 00:13

Tak tady ti doporučuji přečíst si ve "Všeobecném pokecu" vlákno "Kuny a jiný škůdci". Je to čtení na dlouhé zimní večery. Myslím, že tam najdeš to co hledáš a snad ti to i pomůže. Já taky bojuji a zatím je to nerozhodně :x
KIA CEED SW 1.4 CVVT (8Q)
Hlavně mít kola dole, anténu nahoře a gumové patníky !
Mirek28 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
46000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod Nemo55 » 03.08.2010 06:26

Já zatím našel v motoru suché pečivo :o a jednou kousek párku :shock: ale byl už po záruce :cry:
Škoda 1000MB, Škoda120L, Peugeot 605 2,0 TD, Hyundai Getz 1,1 3D, Kia cee'd SW 1.4 Comfort+(2010)
Každou jízdu si už 9 let užívám :-) je to bůh na tři písmena
Tohle nepotřebuje ani komentář http://www.youtube.com/watch?v=N8eCcSFcukA
Nemo55 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
55000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Tomceed » 03.08.2010 09:02

Mirek28 píše:Tak tady ti doporučuji přečíst si ve "Všeobecném pokecu" vlákno "Kuny a jiný škůdci". Je to čtení na dlouhé zimní večery. Myslím, že tam najdeš to co hledáš a snad ti to i pomůže. Já taky bojuji a zatím je to nerozhodně :x

Díky Mirku. Projdu to. Každopádně zítra jedu do Kia servisu. Dle dotazu tohle už několikrát řešili a ne ve všech případech je nutné vyměnit celou lambdu. Tohle by bylo pro schopnějšího autoelektrikáře hračka. Jen to potom dobře utěsnit a hlavně učinit další opatření do budoucna. Začínám sprejem a vlasy (případně zkusím sehnat chlupy z vlčáka :D ). Mrknu také na el. plašičku.

Přeji všem hodně šťastných kilometrů nejen s vozy :kia:
Kia Ceed SW 1.4
Tomceed Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod mbiron » 03.08.2010 09:55

jeste me napadla jedna moznost, co tam soupnout extra pohybove cidlo a aby to tu kunu vypiskalo? :?:
mbiron Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod jirmal » 11.08.2010 15:18

Mě zase chodí spát do motorového prostoru cizí kočky. Musím po nich občas uklízet, protože si nečistí nohy a občas si tam něco přitáhnou.
Loni v létě jsem měl vedle baterie dva mrtvé ptáky ulovené kočkou. Ještě, že jsem na to přišel včas, jinak by tam pěkně zasmrádly.
Na kuny tam mám elektrickou plašičku.
Docela mě nebaví před každou jízdou, pokud déle parkuji, dělat "technickou prohlídku" a zjišťovat, co ty potvory zase spáchaly.
jirmal Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2008)
7200 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod Tomceed » 14.08.2010 14:40

Zdravím všechny, oprava kabelů k lambda sondě + kontrola přes diagnostiku nějakých 1200,-(Kia servis). Zároveň nastříkali na kabely nějaký sprej proti kunám.
Potom jsem si ještě objednal a namontoval plašičku od firmy Deramax. http://www.deramax.cz/ultrazvukovy-odpu ... 487-c-908/
5 dnů od namontování je zatím klid, tak doufám, že to zafungovalo. :thu:
Po delším testování dám vědět. Doufejme, že se tam nikomu už nebude chtít lézt.
"Nevýhoda" u Ceedu je ta, že zespoda je hodně snadný přístup a hodně prostoru kolem výfuku. Nahoře navíc bohatě místa pod haubnou a na baterce nebo pojistkové skříni ideální přístřeší.

Tak hodně zdaru všem :D
Kia Ceed SW 1.4
Tomceed Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod Axel » 18.08.2010 11:06

Cože ??? 1200 tak to bych rád věděl kam jezdíš já za opravu sondy dal necelých 4800 a to jsem měl tu dražší ta druhá je levnější a vyšlo by to asi na 3000...Ale nevim jestli nemáš diesla a tam je možná levnější...jinak lidi plašička je na nic, ta svině si tak po 3 měsících zvykne a leze tam dál, jedině co fakt mohlo fungovat je plašička co mění pokaždé frekvenci a ještě k tomu jsou ty výbojové placky co se nalepí v místech vstupu a když tam někdo vleze tak dostane pecku...jinak teď budu zkoušet jinou metodu dávat pod motor otrávené vejce...
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod savoy » 18.08.2010 16:12

podobny pripad sa mi stal nedavno...
Servis v Bratislave ...novy kabel 217eur+robota :cry:

...odporucili mi rusicku.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
savoy Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Tomceed » 23.08.2010 17:23

Axel píše:Cože ??? 1200 tak to bych rád věděl kam jezdíš já za opravu sondy dal necelých 4800 a to jsem měl tu dražší ta druhá je levnější a vyšlo by to asi na 3000...Ale nevim jestli nemáš diesla a tam je možná levnější...jinak lidi plašička je na nic, ta svině si tak po 3 měsících zvykne a leze tam dál, jedině co fakt mohlo fungovat je plašička co mění pokaždé frekvenci a ještě k tomu jsou ty výbojové placky co se nalepí v místech vstupu a když tam někdo vleze tak dostane pecku...jinak teď budu zkoušet jinou metodu dávat pod motor otrávené vejce...

Byl jsem s tím v Kia servisu v Příbrami. Pokud by se měnila celá lambda, tak je to určitě přes 3tis. Mám benzína 1.4.
Jsou to sv.ně malý. :x
Pokud by se tato rušička neosvědčila, tak sáhnu po silnější variantě se zmiňovanými výbojovými placičkami.
Kia Ceed SW 1.4
Tomceed Neuvedeno
Nováček

Zpět na Závady