mike73 píše:Tak ze panove , asi pred mesicem jsem se vratil z cest po svete (odjizdel jsem kdyz jeste bylo metr snehu a vratil se do techto veder ) a auto jezdi naprosto bez problemu - vypadky vykonu jsou pryc. Zacinam verit tomu ze to bylo naftou. Od prvnoho vyskytu vypadku vykonu jsem vyjel par nadrzi ale nelepsilo se to, ted ale v poradku. Snad nejaky vysrazeny parafin nekde v ceste paliva do motoru. Jen tak pro zajimavost, poprve se problem objevil kdyz jsem bral naftu na ARALu v Nemecku. Cemu uz ma clovek dneska verit?...
Kazdopadne dekuji vsem za prispevky a snad nebudu muset toto tema v zime znovu otevrit.
PetrLa píše:No já jsem se svým 1.6 CRDi motorem naopak velmi velmi spokojený ...80% jezdím po městě, ale na cestě do práce mám i kousek dálnice. Moje kombinovaná spotřeba nyní v létě je krásných 5.2 litru a v zimě jsem se nikdy nedostal nad 6.5 litru. V zimě je to bohužel způsobeno pozdějším zahřátím naftového motoru než je tomu u benzínového a proto se jede déle "se sytičem".
Když jsem byl minulý rok na Slovensku podívat se do Demänovských jeskyní, tak jsem ujel dokonce celou cestu za průměrných 4.3 litru. Já nemůžu mít proti motoru snad jedinou výtku (krom reklamace cukání, která ovšem byla v rámci záruky opravena). Jsem spokojený a neměnil bych.
PS: ne nejezdím jak čepičář
mike73 píše:Prave jsem ujel 1100km s jednou prestavkou dalnicniho provozu, spotreba 8,6, snazil jsem se jet okolo 160 , sem tam to bylo 180 ale dost dlouho jsem jel jenom kolen 110 - 120, vetsinou zarazena 5 (6 nemam) , mam 17 kola a tacho ukazuje presne jako GPS.
Kdyz ctu jak to nekomu jede za 6 litru pri rychlosti 160, zacinam pochybovat jestli opravdu nejezdim jako ***. Zdraham se tomu ale uverit jelikoz na predchozim aute jsem menil brzdove desticky za 180 tkm jen jednou, tak bych nerekl ze jezdim brzda/plyn.
A nebo s tou spotrebou ci rychlosti kecate.
mike73 píše:mam 1.6 CRDI, 85kW - viz podpis pod radkem, najeto 22tkm, spotrebu jsem jednou kontroloval podle natankovani a jelikoz vysla uplne presne jako na pocitaci tak uz dal nebadam a odecitam jenom co mi to ukazuje. Tacho mi ukazuje taky ulne presne a to v celem rozsahu (podle GPS i varovnych radaru). Kola mam 17" , na zimnich 15" ukazuje tacho trochu vic nez jedu.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé