1.6 CRDi vypadky vykonu

Trápí Vás něco na voze?

Re: 1.6 CRDi 85kW vypadky vykonu

Příspěvekod joyseph » 15.03.2010 13:12

počuj ak to máš v záruke a nevedia to opravit... Sťažuj sa priamo u Kia, nech ti dajú iné auto alebo nech ti vrátia peniaze. :eat:
Pro_Ceed 1.6 CRDI 5,8l/100Km
joyseph Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod jirka.zc » 27.03.2010 17:03

Zdravím Ceedaky, ja man z mojí novou VENGOU 1,4 CRDI 66kW naj.600 km podobný problém, prostě je to někdy jako bez turba ještě ve 2200 ot. a když jsem to včera říkal v servisu (byl jsem tam montovat DRL světla) tak mi technik řekl, že dnes na to nemají čas abych to sledoval dál a když by se to nezměnilo tak se objednat do servisu. Řekl jsem to i prodavači, který mi auto předával a ten říkal, že měli podobný problém právě u Ceeda a nakonec přišli na to, že je na ovládání klapky přívodu vzduchu do turba moc vaselíny a klapka jde ztuha nebo se špatně vracela , že jí pružiny neutáhly nebo něco takového, již si to úplně přesně nepamatoval. Tak jestli to není třeba obdobný problém u vašich miláčků. :shock: Třeba vám to pomůže a já se budu těšit na příští týden až se objednám co udělají s mojí Vengou. :roll: Podle mého pocitu by to mohl být obdobný problém i u mojí 1,4. :kia: :CZ:
jirka.zc Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
46000 km @ 5.4 l/100km

Příspěvekod mike73 » 22.07.2010 23:03

Tak ze panove , asi pred mesicem jsem se vratil z cest po svete (odjizdel jsem kdyz jeste bylo metr snehu a vratil se do techto veder ) a auto jezdi naprosto bez problemu - vypadky vykonu jsou pryc. Zacinam verit tomu ze to bylo naftou. Od prvnoho vyskytu vypadku vykonu jsem vyjel par nadrzi ale nelepsilo se to, ted ale v poradku. Snad nejaky vysrazeny parafin nekde v ceste paliva do motoru. Jen tak pro zajimavost, poprve se problem objevil kdyz jsem bral naftu na ARALu v Nemecku. Cemu uz ma clovek dneska verit?...
Kazdopadne dekuji vsem za prispevky a snad nebudu muset toto tema v zime znovu otevrit.
SW 1.6 CRDi 85kW , cerveny, rv. 2008
mike73 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod pazurj » 24.07.2010 17:49

mike73 píše:Tak ze panove , asi pred mesicem jsem se vratil z cest po svete (odjizdel jsem kdyz jeste bylo metr snehu a vratil se do techto veder ) a auto jezdi naprosto bez problemu - vypadky vykonu jsou pryc. Zacinam verit tomu ze to bylo naftou. Od prvnoho vyskytu vypadku vykonu jsem vyjel par nadrzi ale nelepsilo se to, ted ale v poradku. Snad nejaky vysrazeny parafin nekde v ceste paliva do motoru. Jen tak pro zajimavost, poprve se problem objevil kdyz jsem bral naftu na ARALu v Nemecku. Cemu uz ma clovek dneska verit?...
Kazdopadne dekuji vsem za prispevky a snad nebudu muset toto tema v zime znovu otevrit.

Obávám se, že toto téma ani nebudeš muste uzavírat, protože se problém brzo opět objeví. Sám má ceeda CRDi 1,6 85 kW od května 2009. Absolvoval jsem několik návštěv v servise s problémem velice podobným /ne - li stejným/ jako popisuješ Ty.

Hned první měsíc cca po 800 km náhlý, krátky pokles výkonu při 2400 ot. při akceleraci. Nejvíc se to projevilo při pomalé akceleraci./ Je to jakobych při akceleraci současně na malinký moment přibrzdil levou nohou.
Zajímavé bylo , že se to projevilo jenom někdy. Nikdy jsem nezjistil žádnou souvislost. Snad jenom to, že při návštěvě v servise se závada nikdy neprojevila. Resp. to servismani nikdy nepřiznali.
Další projevy, které jsem vypozoroval : auto do cca 2000 ot jakoby ani dobře netáhlo, ale najednou při 2000 ot. nastal náhlý / až nečekaný/nárůst výkonu, až se mi několikrát stalo, že zapískala kola na křižovatce / což je taky zajímavé, protože auto má ESP a priprokluz. PS: V zimě když jsem protiprokluz zkoušel tak sníh od předních kol lítal na 10 metrů..../
Dál jsem si stežoval na brzdu. Brzdový pedál jakoby nebyl pořád stejně "natlakovaný". Někdy stačí na účinné brždění jenom položit nohu na pedál a někdy /a to většinou/ je brzda jakoby málo natlakovaná a já musím zmáčknout brzdu více. Brzdový pedál se pak jeví jakoby byl uvolněný a při jeho sešlápnutí v něm někdy i cvakne.
Jak sem již psal byl jsem v různých servisech již nejméně 10x.
Jenom stručně :Výměna softwaru - nic
odvrzdušnění brzd - nic
výměna EGR ventilu - nic
další návštěvy - nic protože diagnostika jako při každé návštěvě neukázala žádnou závadu - tj. pro servis vše OK
Auto bylo i u dovozce v Praze-nic
Pak jsem jel do dalšího servisu, kde jsem se konečně dočkal nějaké aktivity: Výměna turba - bohužel nic i když první dny jsem měl pocit, že je to OK/ vysvětlím dále/
Dál výměna váhy vzduchu- opět první dny velice dobrý pocit,výrazný zátah od nižších otáček, pokles spotřeby, ale dál bohužel opět vše po staru
Dál výměna elektromagnetického ventilu což opět v prvních dnech euforie jak auto šlape. Po pár dnech se závada vrátila....
Abych nezapoměl. spotřeba auta se od deklarovaných hodnot liší ne o 10% ale někdy i o 25%. dlouhodobá průměrná spotřeba je 6,4 litru a to jsem se první rok skutečně snažil jezdit na spotřebu, protože jsem vzhledem k výše uvedenému furt bádal jaká že ta spotřeba je / a je nahov./
Jsem přesvědčený , že auto má nějakou závadu v elektice, resp. spíše v řídíci jednotce, či nějakém čidle.
je zajímavé , že teď v létě při vyšších teplotách se projev zmírnil a dál je zajímavé i to, že po každé návštěvě v servise jsem měl několik dní klid a auto jelo krásně včetně spotřeby/ dle palubáku/. myslím si, že to nějak souvisí s tím , že se auto napojí na diagnostiku, nebo možná s tím , že se při manipulaci s motorem odpojí baterie...

Omlouvám se za poměrně dlouhý příspěvek. Nic si od toho neslibuju, jenom doufám , že si alepoň pár potenciálních zájemců o CEEDa čte před nákupem podobná fóra.../PS.: toho psaní by bylo ještě více, ale nemám čas/
S pozdravem všem majitelům podobných shiiiiiiiieeeeeetů
pazurj Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod mike73 » 24.07.2010 18:36

Tak to mne nepotesilo.... No, nadeje umira posledni.....
Spotrebu jsem taky cekal nizsi, pod 6.5 to nejde temer nikdy, uz jsem taky jezdil (hlavne ze zacatku) za 8.5
mike73 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod pazurj » 24.07.2010 23:28

V zimě jsem jezdil i přes 9 litrů. Pak následovala jadna z návštěv servisu a výměna čidla teploty. Spotřeba pak klesla cca o 1 litr v průměru.
JInak kolega mi půjčil svoje auto - KIA ročník 2007 ale jinak stejná. Spotřeba jeho auta byla na měřeném okruhu v průměru o 1/2 litru menší a to opakovaně.
Zjistil jsem i to, že při stejné rychlosti má jeho auto nižší otáčky . Tj. v překladu já musím abych dosáhl stejné rychlosti víc šlapat na plyn. Rozdíl v najetých kilometrech je cca 25000 . /20 000 vs 45 000/. Nejvíc se na vysoké spotřebě podepisuje nehorázná spotřeba ve městě, kde při kratších jízdách cca 3 km / do práce, rodiče atd/ a občasných výjezdech mimo město nedostanu po 7 l ani náhodou. Tč aktuálně 7,5.....
Zajímavá je aktuální spotřeba: 50 km /hod na 3jce ustálenou rychlostí 2000 ot/min a aktuální spotřeba 5,5-6,5 l /podotýkám s teplým motorem/ - někdy ale 3,5 l
V kontrastu s tím dálnice 140km/hod ustálenou rychlostí 3000 ot/min na 5tce s aktuální spotřebou 5,3-5,8 l. Já prostě tomu autu nerozumím...
pazurj Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod penek » 25.07.2010 09:27

Teda to koukám, já mám dlouhodobě tak 6.2, ale to jezdím sice ne zběsile, ale řek´ bych velmi neplynule až svižně... :twisted: Často jezdíme do NDR a tam na těch jejich rajchsautobánech svoji káru teda trestám po zásluze brutálně, takže pokud to jde, tak 180kmh po delší dobu není problém a ani tehdy fakt nemám šanci dostat se přes 7.0. No ale když chci jet na spotřebu (obvykle teda nechci), tak po okreskách jsem při cca 80kmh a dálnicích 120kmh úplně v poho na 5.5. Ta 1.6crdi mi osobně naopak příjde motor, kterej si možná vezme o pár deci víc než dejme tomu první oktávky 1.9tdi (i když nevím, možná těm svejm báchorkám o stálejch 3.4 litrů věřej snad už jen oktávkáři sami), ale každopádně nemá, aspoň v mým případě, takový výkyvy ve spotřebě v závislosti na stylu jízdy.
Keine Panik auf der Titanic!
penek Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
245000 km @ 5.3 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 25.07.2010 11:33

No já jsem se svým 1.6 CRDi motorem naopak velmi velmi spokojený ...80% jezdím po městě, ale na cestě do práce mám i kousek dálnice. Moje kombinovaná spotřeba nyní v létě je krásných 5.2 litru a v zimě jsem se nikdy nedostal nad 6.5 litru. V zimě je to bohužel způsobeno pozdějším zahřátím naftového motoru než je tomu u benzínového a proto se jede déle "se sytičem".

Když jsem byl minulý rok na Slovensku podívat se do Demänovských jeskyní, tak jsem ujel dokonce celou cestu za průměrných 4.3 litru. Já nemůžu mít proti motoru snad jedinou výtku (krom reklamace cukání, která ovšem byla v rámci záruky opravena). Jsem spokojený a neměnil bych.

PS: ne nejezdím jak čepičář :)
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod pazurj » 17.09.2010 12:20

Delší dobu jsem tady nebyl.

Hezký PR příspěvek.

PetrLa píše:No já jsem se svým 1.6 CRDi motorem naopak velmi velmi spokojený ...80% jezdím po městě, ale na cestě do práce mám i kousek dálnice. Moje kombinovaná spotřeba nyní v létě je krásných 5.2 litru a v zimě jsem se nikdy nedostal nad 6.5 litru. V zimě je to bohužel způsobeno pozdějším zahřátím naftového motoru než je tomu u benzínového a proto se jede déle "se sytičem".

Když jsem byl minulý rok na Slovensku podívat se do Demänovských jeskyní, tak jsem ujel dokonce celou cestu za průměrných 4.3 litru. Já nemůžu mít proti motoru snad jedinou výtku (krom reklamace cukání, která ovšem byla v rámci záruky opravena). Jsem spokojený a neměnil bych.

PS: ne nejezdím jak čepičář :)
pazurj Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod ohen10 » 17.09.2010 14:39

nedá mi nereagovať...
mám 1.6 CRDi 85kW po FL a mám nabehané niečo viac ako 20 000km. Auto má veľmi dlhodobo spotrebu okolo 6-6,5 l/100km čo sa mi zdá v pohode(či leto, či zima...). popravde po diaľnici jazdím 150-160 a tempomat, občas keď predbieham, viac na to šľapnem. Keď som raz šiel dlhšie 180, spotrebu som mal cca 8 podľa počítača (asi 300 km úsek). inak na ten motor nemám špatné slovo, fakt krásne ťahá. neviem, či je to veľká spotreba, alebo nie, ale ja som s tým spokojný. ono väčšinou na diaľnici mám spotrebu dajme tomu 6,5, ale potom keď jazdím po meste a vyhýbam sa zápcham, tak mi priemerná spotreba vždy klesne. Na jednu nádrž robím tak 750-800 m kým sa na PP neobjavia --- a je to asi 1:1 diaľnica a mesto, resp mestský okruh

Vie mi tu niekto, kto má 1,6 CRDi 85kW napísať, akú má spotrebu na diaľnici, ak jazdí 160-kou? (je to trošku nad zákon na SK a CZ dialniciach, ale snáď niekto jazdí aj po Nemeckých cestách 8-) )
Dík :kia:
Akustické vlny, šíriace sa zo zdroja v ľudskom hrdle, sa odrazia od bariéry geologického pôvodu so silou adekvátnou k pôvodnému impulzu. (Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva.)
ohen10 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
152000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod mike73 » 21.09.2010 22:00

Prave jsem ujel 1100km s jednou prestavkou dalnicniho provozu, spotreba 8,6, snazil jsem se jet okolo 160 , sem tam to bylo 180 ale dost dlouho jsem jel jenom kolen 110 - 120, vetsinou zarazena 5 (6 nemam) , mam 17 kola a tacho ukazuje presne jako GPS.
Kdyz ctu jak to nekomu jede za 6 litru pri rychlosti 160, zacinam pochybovat jestli opravdu nejezdim jako ***. Zdraham se tomu ale uverit jelikoz na predchozim aute jsem menil brzdove desticky za 180 tkm jen jednou, tak bych nerekl ze jezdim brzda/plyn.
A nebo s tou spotrebou ci rychlosti kecate.
mike73 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod JonnY » 21.09.2010 22:22

zas tam moze hrat rolu napriklad aj to, kam clovek ide.
jeden smer moze byt neustale kusok do kopca, a tym padom druhy dole z kopca.

a na tom kopcovitom proste clovek pojede s vyssou spotrebou nez na ako keby isiel opacnym smerom...
JonnY Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod ohen10 » 22.09.2010 09:04

mike73 píše:Prave jsem ujel 1100km s jednou prestavkou dalnicniho provozu, spotreba 8,6, snazil jsem se jet okolo 160 , sem tam to bylo 180 ale dost dlouho jsem jel jenom kolen 110 - 120, vetsinou zarazena 5 (6 nemam) , mam 17 kola a tacho ukazuje presne jako GPS.
Kdyz ctu jak to nekomu jede za 6 litru pri rychlosti 160, zacinam pochybovat jestli opravdu nejezdim jako ***. Zdraham se tomu ale uverit jelikoz na predchozim aute jsem menil brzdove desticky za 180 tkm jen jednou, tak bych nerekl ze jezdim brzda/plyn.
A nebo s tou spotrebou ci rychlosti kecate.

aký motor máš ty? a koľko km nabehané? riadiš sa podľa PP? alebo to máš zistené podľa tankovania? ja píšem hodnoty podľa PP, ale občas, keď to počítam podľa natankovania, tak mám tak o 0,2-0,5 l menej...
Akustické vlny, šíriace sa zo zdroja v ľudskom hrdle, sa odrazia od bariéry geologického pôvodu so silou adekvátnou k pôvodnému impulzu. (Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva.)
ohen10 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
152000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod mike73 » 22.09.2010 21:05

mam 1.6 CRDI, 85kW - viz podpis pod radkem, najeto 22tkm, spotrebu jsem jednou kontroloval podle natankovani a jelikoz vysla uplne presne jako na pocitaci tak uz dal nebadam a odecitam jenom co mi to ukazuje. Tacho mi ukazuje taky ulne presne a to v celem rozsahu (podle GPS i varovnych radaru). Kola mam 17" , na zimnich 15" ukazuje tacho trochu vic nez jedu.
mike73 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod ohen10 » 23.09.2010 09:09

mike73 píše:mam 1.6 CRDI, 85kW - viz podpis pod radkem, najeto 22tkm, spotrebu jsem jednou kontroloval podle natankovani a jelikoz vysla uplne presne jako na pocitaci tak uz dal nebadam a odecitam jenom co mi to ukazuje. Tacho mi ukazuje taky ulne presne a to v celem rozsahu (podle GPS i varovnych radaru). Kola mam 17" , na zimnich 15" ukazuje tacho trochu vic nez jedu.

No tak ja neviem, ale skúsil by som pátrať, prečo máš takú veľkú spotrebu. Určite to nie je normálne podľa mňa...niečo tam bude...Lebo ja naozaj mám spotrebu tak cca 6-6,5l a to nemám zrovna najľahšiu nohu, ale zase ani ťažkú...
ohen10 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2009)
152000 km @ 6.0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady