Marek_Km píše:Zatím ani dospělí, ani děti nemají problémy. Sice se uvádí, že by neměl být větší rozdíl, než 7°C mezi venkovní a vnitřní nastavenou teplotou, tak přesto v těchto vedrech jsem měl rozdíl i 11 °C a v pohodě. Mám nastaveno na AUTO a výdechy mám všechny nastaveny co nejvíc dolů - krajní co nejvíc na okna a prostřední co nejvíc od sebe a od předního spolujezdce (tedy co nejvíc na střed). Takhle to poměrně ohleduplně k lidem ten interiér vychladí. Základ je nasměrovat dolů a od sebe. Hlavně ne na sebe a už vůbec do obličeje, to je poukázka na nachlazení. Pokud by ses moc bál o ty děti, tak si nastav jen na nohy, ale pak si vezmi teplé botyNe, vážně, dej to tak, jak jsem psal výše.
Edit: tak někdo byl rychlejší
Jakub píše:@titanus
Sání pro vnitřní okruh je pod schránkou u spolujezdce
Tipy na cestu s deťmi:
Robte si pravidelné prestávky, minimálne jednu za hodinu.
Pripravte si ľahko stráviteľné potraviny, ktoré sa nemrvia a netopia. Veľmi dôležitý, predovšetkým v letných mesiacoch, je aj pitný režim.
Deti síce môže zaujať výhľad z okna (veľmi obľúbeným prvkom je tiež stále populárnejšie veľkoplošné strešné okno), horúčava v kombinácii s priamym slnkom, môže u detí vyvolať stres a nervozitu, nainštalujte si slnečné clony alebo zatiahnite okenné roletky.
Myslite na pohodlie svojho dieťaťa. V detských autosedačkách im nôžky visia a nedotýkajú sa zeme, tlak na spodnú časť stehien a podkolenia môže spôsobiť tŕpnutie nôh alebo mravčenie. Najjednoduchším spôsobom je naskladať batožinu za prednú sedačku a nohy podoprieť. Nákladnejším variantom, zaobstarať si autosedačky vybavené podpierkami.
Pozor na klimatizáciu. V tomto prípade platí, že menej je viac. Interiér ochladzujte pomaly a pozvoľna, maximálny rozdiel medzi vonkajšou a vnútornou teplotou by nemal presiahnuť 5-7ºC. Prieduchy klimatizácie nasmerujte na okná, nie na pasažierov. Dôležité je tiež nepoužívať klimatizáciu vkuse, ale len 15-20 minút každú hodinu.
Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion
Uživatelé procházející toto fórum: tomas.adamek