Problém s pohnutím sa z miesta

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Re: Problém s pohnutím sa z miesta

Příspěvekod M@cic » 14.05.2010 21:58

to co je vidět na té fotce mi připadá spíš jako "připečené destičky", než jako přirezlé, zejména ty stopy hran... Navíc jakoby to vůbec "nestíraly" destičky brzděním..
Já ruční nepoužívám, kromě příjezdu a výjezdu z garáže, takže nemůžu soudit.. Ale jak jsem už psal jezdí k nám mraky Ceedů a nepamatuju si že bych tohle zažil.
Ať Vám to jezdí!

Kia Ceed MY 2010 1,6 Crdi Comfort + Červená infra
M@cic Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
1111 km @ 5.8 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod ladlen » 15.05.2010 00:11

Tak ste ma nasmerovali na problém, ďakujem všetkým. Je fakt, že teraz jazdím dosť málo, denne cca 10 km a hlavne stále prší. Takže kotúče a platničky vlhnú a schnú. Uvidím, čo to urobí, až sa konečne vyčasí.
ladlen Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod vladislav » 15.05.2010 06:20

M@cic píše:to co je vidět na té fotce mi připadá spíš jako "připečené destičky", než jako přirezlé, zejména ty stopy hran... Navíc jakoby to vůbec "nestíraly" destičky brzděním..
Já ruční nepoužívám, kromě příjezdu a výjezdu z garáže, takže nemůžu soudit.. Ale jak jsem už psal jezdí k nám mraky Ceedů a nepamatuju si že bych tohle zažil.

Jsou to stopy po přirezlých destičkách....Jsou tam pěkné jámy ..To je tím jak se to odtrhává.. :thu: S připečením to nemá nic společného..Byly to moje kotouče takže o tom něco vím..Dokonce to samé dělal i Ceed co byl jako rezervní auto...Dali se potom nové destičky a ty kotouče byli pak zase krasně vyhlazené..Bohužel po ujetí asi 6 tis kilometrů to začalo dělat znovu.. :x Ale opravdu to nechci tady rozvádět...Vše podstatné je v tomto tématu.. viewtopic.php?f=18&t=258

š
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod M@cic » 16.05.2010 09:08

@ Vladislav

Já s Vámu nepolemizuju zda je to přitezlé nebo připečené.... Psal jsem "vypadá to JAKO při pečené"
A hlavně podle toho co jste psal tak Vám to dělají P destičky! Tak to je ještě divnější. Ty by se teoreticky neměli vůbec dotýkat kotouče, jasně píšu teoreticky, ale tomu už nerozumím vůbec :-(
Ať Vám to jezdí!

M@cic Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
1111 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod M@cic » 17.05.2010 09:36

Ještě jsem si uvědomil jednu věc, na Ceedu nebrzdí ruční brzda Z brzd. destičkami ale vpodstatě má "pakny" uvnitř středu kotouče takže by ruční brzda neměla mít vliv na přirezání destiček ke kotouči.
Ať Vám to jezdí!

M@cic Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
1111 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod vladislav » 17.05.2010 10:56

M@cic píše:Ještě jsem si uvědomil jednu věc, na Ceedu nebrzdí ruční brzda Z brzd. destičkami ale vpodstatě má "pakny" uvnitř středu kotouče takže by ruční brzda neměla mít vliv na přirezání destiček ke kotouči.

To je pravdou..Ručni brzda s tím nemá nic společneho..
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Beda » 17.05.2010 22:43

Zrovna dneska jsem pozoroval, jak mam prirezle zadni desticky (stale originalni :kia: ), pekne pres vikend prirezly. Predni byly v pohode tam mam Nipparts desticky, sice neprirezavaji, ale prijde mi, ze vydavaji vetsi hluk pri brzdeni a obcas i piskaji (mozna jsou jen zanesene bordelem) :idea:
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod hermenet » 17.05.2010 22:51

Offtopic :
Přejmenujte nějak tohle téma, nebo se picnu. Vždycky když otevřu web Kia-Clubu, tak vidím téma "problém s pohnutím se z místa". Evokuje mi to mé nejhorší neurotické sny :sleep: a nejtěžší okamžiky mého profesního života :? . Fuj. Bum bác, pif paf. Neblbněte, hejbejte se. :drink:
KIA cee'd SW 1.4 CVVT 80.2 kW Active (2009) Obrázek
hermenet Muž
Fanda vozů Kia

7. sraz Kia-Club.org (1)

Opel Zafira (2016)
90000 km @ 8.37 l/100km

Příspěvekod ohen10 » 03.06.2010 10:40

tak cez víkend som zastavil auto na cca 15 min a pršalo. prišiel som k autu a mal som hrdzavé kotúče. bolo to naozaj max 15 min! pozeral som aj iné autá a tie nič...a stály tam dlhšie. prikladám obrázky. čo si o tom myslíte? :?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Akustické vlny, šíriace sa zo zdroja v ľudskom hrdle, sa odrazia od bariéry geologického pôvodu so silou adekvátnou k pôvodnému impulzu. (Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva.)
ohen10 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
152000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod JonnY » 03.06.2010 12:32

ohen10 : no holt je to tak, co sa da robit :x :thd:
mne stalo auto par dni v servise, a ked som odjel tak pri brzdeni normalny buchot. stacilo chvilku brzdit a preslo to, ale ...

ja som rozmyslal nad tym, ze ked teraz mame zakon o dieloch zhodnej kvality ci by sa nedali pouzit kotuce ineho vyrobcu ktore by tento problem nemali.
JonnY Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod vladislav » 03.06.2010 14:35

ohen10 píše:tak cez víkend som zastavil auto na cca 15 min a pršalo. prišiel som k autu a mal som hrdzavé kotúče. bolo to naozaj max 15 min! pozeral som aj iné autá a tie nič...a stály tam dlhšie. prikladám obrázky. čo si o tom myslíte? :?

Myslíme si o tom tohle... :thd: viewtopic.php?f=18&t=258
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod slava » 04.06.2010 12:13

Hlavně, že Ti auto dobře brzdí. Mně se spíš zdá dost nezvyklé, že nemáš na vetilku krytku.
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod vegas » 04.06.2010 18:36

To Ohen10:
Mě se zdá že ti uletělo závažíčko (na te druhe fotce)
vegas Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
25000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod madeinhell » 05.06.2010 17:46

já mám to samý a dost mě to s..e, při garančce na to asi nechám mrknout
madeinhell Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2008)
87000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod ohen10 » 05.06.2010 21:37

slava píše:Hlavně, že Ti auto dobře brzdí. Mně se spíš zdá dost nezvyklé, že nemáš na vetilku krytku.

ten som stratil, keď som dofukoval kolesá ;)
Akustické vlny, šíriace sa zo zdroja v ľudskom hrdle, sa odrazia od bariéry geologického pôvodu so silou adekvátnou k pôvodnému impulzu. (Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva.)
ohen10 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2009)
152000 km @ 6.0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí