Moja skusenost:
2 dni pred tym som si umyval auto, takze bolo vidiet cerstve stopy. Zaparkoval som pred nemocnicou, na prazdnom parkovisku. Po pol hodine pridem, vedla mna na tesno stara felicia. Mal som taky zvyk (uz som zistil, ze nic mi to nepomoze, takze som od toho upustil), ze ked pridem k autu, tak sa pozriem, ci je vsetko v poriadku. Zadne dvere som mal odrete, presne to vychadzalo na tie dvere. Zavolal som policiu, vysvetlil som situaciu a opytal sa, ci sa s tym da nieco urobit. Poslali hliadku, spolu sme si pockali na majitela vozidla. Otvorili dvere, bolo to o 3-4 cm dalej, inac tvar a ostatne sedelo. Kedze dotycny svoju vinu poprel, musel som to nechat tak, nevedeli mi pomoct. Musim este povedat, ze to parkovisko bolo mierne z kopca, felicia bola zaistena iba zaradenou rychlostou. Podla mojho nazoru sa auto pohlo tolko, kolko ho pustila zaradena rychlost - tych par cm.
Ponaucenie? Aj ked uvidite na vlastne oci, ze vam niekto je**e do dveri, neviete to ako dokazat. Zial, u nas, na SVK to funguje tak. Takze od teraz, ked uvidim, ze mi niekto poskodi auto, pockam si, kym sa majitel auta vzdiali, a pekne mu vyberiem vsetky 4 venitly, nech sa hoci aj po**ebe. Nie, neukradnem mu ich, pekne ich polozim za stierac.
Kratka historia mojho auta:
Auto malo 2 dni, ked mi niekto odlomil zadny stierac. Cca. pol roka, ked mi poskriabali zadne dvere, blatnik a zadny naraznik - nejaky inteligentny "parkovac". Cca. rok, ked mi niekto do snehu na prednej kapote napisal meno svojej lasky, jeho nechty zanechali stopy v laku - pekne skrabance. Malo cca 1.5 roka, ked zenska neodhadla, ci ma uz predbehla, a strhla volant, priamo do mna. Vtedy dokonca chcela zdrhnut, trvalo cca 5 minut, kym zistila, ze bude lepsie zastat - vtedy som reval, ako lev...
Auto mohlo mat 2 roky, ked mi poskodili lavu cast - prah, 2x dvere.
Kratko na to do predneho naraznika nacuval nejaky idiot na felicii, na ktorej mal dorobeny vyfuk, ktory precnieval - nastastie neurobil dieru na narazniku, iba zodrel kusok laku.
Najcerstvejsia udalost, 2.5 rocne auto, vytlacili ma na dvojprudovke na obrubnik - cele koleso, tlmic, nejaky nosnik meneny + kedze sa uz nevyrabaju M. energy, tak som musel menit aj druhe pneu. Skoda 1000. Samozrejme usiel, takze som platil spoluucast + druhe pneu.
Teraz ma auto 3 roky, cakam, co sa stane

Jedno je iste, dalsie auto bude nieco velke, zatmavene, aby sa aspon cast soferov balo hoci sa len pozriet nan... Uz som rozmyslal aj nad moznostou dokupit si auto do mesta - napr. Ladu Niva - skoda len, ze tam bezpecnost nie je na dostatocnej urovni (mam male dieta), inac by uz stala pred domom...