Skubani vozu (motoru 1.6CRDi)

Trápí Vás něco na voze?

Re: 1.6 CRDI klepani motoru docela pešek :)

Příspěvekod Beda » 27.04.2010 12:48

ohen10 píše:
Beda píše:FL verze to odemykani dveri ma jinak, uz mi to rikali rodice, ze se jim taky zadni dvere automaticky neotevrou jak mne, kdyz vytahnu klice :idea:

Ja mám FL a ako vytiahnem kľúč, automaticky sa odomkne celé auto. Pokiaľ niekto neotvorí skôr jedny dvere, potom ja vytiahnem kľúč- vtedy sú odomknuté len dvere, ktoré boli pred vytiahnutím kľúča. Zvyšok zostáva zamknutý...

Je to pravdepodobne tak ... se vsadim, ze matka byla vzdy nedockava a vylezla driv, nez otec vytahl klicek a pak jim zustaly asi ostatni dvere zamcene, kdyz mi to vypravela, tak to bylo trosku zmatene :D
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod -drb- » 27.04.2010 18:39

Ohledně zamykání/odemykání - jsou dvě situace, které odemknutí ovlivní.

1. Pokud se ti auto zamkne automaticky v určité rychlosti (jak zde psali 20 nebo 40 km/h podle nastavení), tak se to vyjmutí klíčku zase samo vše odemkne.

2. Pokud zamkneš centrál ručně tlačítkem, tak se ani po vyndání klíčku nic samo neodemkne.

Občas zamykám ručně hned po nastoupení třeba na parkovištích, kde nedůvěřuju moc lidem a nechci nevítaného hosta. Protože ale také nemám rád, že se auto neodemkne po vytažení klíčku, tak později, když už jedu nad 40 km/h (a vzpomenu si), tak tlačítkem odemknu a auto se okamžitě zase samo zamkne. Tím se dostanu do situace podle bodu 1 a po vytažení klíčku mám odemčeno celé auto. Když si na to nevzpomenu, tak nadávám. ;)

A ohledně reklamací - opravdu vyzkoušej více servisů, nejsi naštěstí vázán jen na místo prodeje. Je to jen problém v lidech.
-drb- Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
28000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod ohen10 » 28.04.2010 08:52

Beda píše:
ohen10 píše:
Beda píše:FL verze to odemykani dveri ma jinak, uz mi to rikali rodice, ze se jim taky zadni dvere automaticky neotevrou jak mne, kdyz vytahnu klice :idea:

Ja mám FL a ako vytiahnem kľúč, automaticky sa odomkne celé auto. Pokiaľ niekto neotvorí skôr jedny dvere, potom ja vytiahnem kľúč- vtedy sú odomknuté len dvere, ktoré boli pred vytiahnutím kľúča. Zvyšok zostáva zamknutý...

Je to pravdepodobne tak ... se vsadim, ze matka byla vzdy nedockava a vylezla driv, nez otec vytahl klicek a pak jim zustaly asi ostatni dvere zamcene, kdyz mi to vypravela, tak to bylo trosku zmatene :D

Je to ako píšeš :lol:
Akustické vlny, šíriace sa zo zdroja v ľudskom hrdle, sa odrazia od bariéry geologického pôvodu so silou adekvátnou k pôvodnému impulzu. (Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva.)
ohen10 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
152000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod marhalu » 29.04.2010 10:12

Mě by zajímalo jak se to klepání projevuje nebo jak ho mám zkusit vyloudit. Mám FL 1.6/85kW a tedy i novej typ motoru a nějak jsem nezaznamenal problém s klépáním a to už mám nalítáno přes 10t km a zatím bez problému. Občas se ozve motor ale to ho musím hodně podtočit ;)
Dveře fungujou přesně jak popsal ohen10. Občas jsem musel sprdnout přítuli, že mi to otvírá dřív než vytáhnu klíček pak jsem musel růčo odemykat. Teď už jsme si zvykli.
prepared to sucCEED ;)
KIA Cee'd SW FL 1.6 CRDi Comfort Plus + něco navíc
marhalu Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

Příspěvekod vladislav » 29.04.2010 10:25

@kuldinek
Možná by nebylo na škodu to klepání motoru nějak nahrát a dát ten záznam zvuku sem...Pak by to mohlo posoudit více lidí co ten motor mají.. :thu:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod kuldinek » 29.04.2010 14:19

Ahoj lidi,

moc dekuji za prispevky tolik reakci jsem ani necekal :)

Abych to shrnul :)

1. motor klepe stale, zjistil jsem ze to dela uplne nejvic kdyz jedu z kopce brzdim motorem okolo 2000ot mozna 1600ot a pridam plyn, at hodne nebo málo a ozve se neprijemne klepani.
Byl jsem ohledne toho uz v druhem servisu, tam jsem to jen ukazal a svezl technika a potvrdil ze je to charakteristika motoru :( To kdybych vedel tak to nechci protoze to jen vypovida o kvalite. Jestli budu mit moznost tak ten zvuk nahraju at to slysite.

2. okno mi opravili tim pridrzenim tlacitka - uz je OK :)

3. Na senzory jedu znovu, uvidime jak to dopadne :) dam info.

Automaticky zamek funguje jak rikate, nesmi se otevrit dvere driv nez vyndam klicek. Super to vedet :) Rekl bych ze o tom aute uz vim vic nez prodejce. nechapu to, ale je to tak :)

Kde jsem to koupil zatim zverejnovat nebudu, treba je to jen spatny sen :) ale jestli se neprobudim, tak to tu vomlatim vo forum :)
kuldinek Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod PetrLa » 29.04.2010 15:38

kuldinek píše:Ahoj lidi,

moc dekuji za prispevky tolik reakci jsem ani necekal :)

Abych to shrnul :)

1. motor klepe stale, zjistil jsem ze to dela uplne nejvic kdyz jedu z kopce brzdim motorem okolo 2000ot mozna 1600ot a pridam plyn, at hodne nebo málo a ozve se neprijemne klepani.
Byl jsem ohledne toho uz v druhem servisu, tam jsem to jen ukazal a svezl technika a potvrdil ze je to charakteristika motoru :( To kdybych vedel tak to nechci protoze to jen vypovida o kvalite. Jestli budu mit moznost tak ten zvuk nahraju at to slysite.

2. okno mi opravili tim pridrzenim tlacitka - uz je OK :)

3. Na senzory jedu znovu, uvidime jak to dopadne :) dam info.

Automaticky zamek funguje jak rikate, nesmi se otevrit dvere driv nez vyndam klicek. Super to vedet :) Rekl bych ze o tom aute uz vim vic nez prodejce. nechapu to, ale je to tak :)

Kde jsem to koupil zatim zverejnovat nebudu, treba je to jen spatny sen :) ale jestli se neprobudim, tak to tu vomlatim vo forum :)

tak to ti řeknu svůj postřeh...jsi-li zvyklý na TDI a přesedl jsi do CRDi tak okamžitě zapomeň na to jak jsi jezdil z TDI....1600 ot/min je pro tento motor zoufale málo....tak možná po rovince, ale na nějaké brutální rozjezdy teda ne....já si vysondoval optimální otáčky až tak od 1850 do 2200. To se dá jezdit vcelku s dobrou akcelerací a velice slušnou spotřebou. Já mám teď spotřebu 5,2 jak se oteplilo.

Pokud ti to ale dělá při 2000 ot/min, tak je někde problém.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod marhalu » 30.04.2010 07:55

kuldinek píše:1. motor klepe stale, zjistil jsem ze to dela uplne nejvic kdyz jedu z kopce brzdim motorem okolo 2000ot mozna 1600ot a pridam plyn, at hodne nebo málo a ozve se neprijemne klepani.

tak jsem to včera opět zkoušel a žádnej divnej zvuk se neobjevil. Různý otáčky a různý přidání plynu a pořád se rozjede bez klepání. Dokonce jsem kvůli tomu vypnul rádio ;)
Trochu se změnil zvuk na volnoběh když jsem zapnul klimu, ale jak jsem už jel tak jsem nic neslyšel ... :)
Jezdím vcelku pohodově někdy poslouchám počítač s řazení ale většinou jak to slyším. Otáčky mám mezi 1400 - 2200 a bezproblémů to pěkně zvládá. Nadruhou stranu to při těch 1400 není na svižnější jízdu. Je to spíš na rovinu při plynulý jízdě.
prepared to sucCEED ;)
marhalu Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 30.04.2010 17:06

marhalu píše:
kuldinek píše:1. motor klepe stale, zjistil jsem ze to dela uplne nejvic kdyz jedu z kopce brzdim motorem okolo 2000ot mozna 1600ot a pridam plyn, at hodne nebo málo a ozve se neprijemne klepani.

tak jsem to včera opět zkoušel a žádnej divnej zvuk se neobjevil. Různý otáčky a různý přidání plynu a pořád se rozjede bez klepání. Dokonce jsem kvůli tomu vypnul rádio ;)
Trochu se změnil zvuk na volnoběh když jsem zapnul klimu, ale jak jsem už jel tak jsem nic neslyšel ... :)
Jezdím vcelku pohodově někdy poslouchám počítač s řazení ale většinou jak to slyším. Otáčky mám mezi 1400 - 2200 a bezproblémů to pěkně zvládá. Nadruhou stranu to při těch 1400 není na svižnější jízdu. Je to spíš na rovinu při plynulý jízdě.

no 1400 to už snad není ani na rovinku....já bych řekl, že při těch otáčkách se ten motor už trochu trápí. Navíc pak při následném přidání plynu spotřebuješ daleko víc paliva jak kdybys tam měl nižší rychlostní stupeň. Vidím, že máš asi auto po faceliftu, protože ty starší žádné nápovědy řazení neměly.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod Mark77 » 30.04.2010 19:06

Dneska jsem jel na pětku a točil 1200 ot a motor necukal byla rovinka a nechtělo se mě řadit :D běžně se pohybuju v týhle úrovni a bez problému..
Každopádně to klepaní je závda tyhle motory jsou téměř neslyšný pozahřátí a při jízdě ani o něm nevím..takže určo reklamovat!!!
Kia Ceed SW 1,5 T-GDI - automat, 2023
Kia Ceed SW 1,6 Crdi - manuál , 2008, najeto 199 tis - prodáno
Mark77 Muž
Fanda vozů Kia

Kia Ceed SW III (2023)
8221 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod titanus » 01.05.2010 08:42

tak podla mna to zalezi ako ma kto zabehany motor...ja ked som skusal iste teraz na 5tke pod 1600ot tak uz sa mi prihovaral aby som isiel o stupen nizsie...na rovinke pri zehleni plynu este tych 1800 - 2000 v pohode no nizsie na mojom aute nikdy! ak niekto takto jazdi od zaciatku je mozne ze ten motor si nato zvykne resp. si nato zvykne sofer no niekde ten rozdiel sa prejavit musi....

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod marhalu » 02.05.2010 09:18

PetrLa píše:
no 1400 to už snad není ani na rovinku....já bych řekl, že při těch otáčkách se ten motor už trochu trápí. Navíc pak při následném přidání plynu spotřebuješ daleko víc paliva jak kdybys tam měl nižší rychlostní stupeň. Vidím, že máš asi auto po faceliftu, protože ty starší žádné nápovědy řazení neměly.

ale je , vubec se netrapi. Netrapi se ani 1200. Plynula jizda je v pohode. No kdyz by jsem potreboval zmenit jzdni styl a hodne pridat tak si prece podradim nee? :) Kdyz chci jet svineji tak to prece nebudu honit na nizkych otackach.
Ano mam Fl viz podpis. ;)
prepared to sucCEED ;)
marhalu Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

Příspěvekod kuldinek » 03.05.2010 13:39

Zdravim ve spolek :)

1. Klepani motoru
jak jsem rikal, klepe to jak diesel co ma na litano 250 tis km. Dela to jen pokud budete jezdit svizneji. Kdyz to pujcim manzelce tak cestou do mesta 15km to klepe, ale jak jede zpatky tak to utichne. Pak sednu ja a za 2km to klepe. Tem stastnym co to neklepe, kolik vam to zere ? Kdyz budu jezdit za 5,5l/100km tak mi to taky nedela to jsem zkousel, dela to jen pri sviznejsi jizde. ja mam spotrebu kombinovanou 7-8 litru a to je trakturek :) Motor je i v 1000rpm v pohode neklepe necuka, ale pridate plyn (plnej) treba od 1800rpm - 2200rpm a zacne se ozyvat tak hnusny klepani ze je mi z toho zle co jsem si koupil za smejd :(

Kazdej mi rika, proc se divis kdyz mas KIA :) ja bych rekl spis "KEJDU"

PS:mám informaci od neoficialního zdroje (kamos kteremu to dela taky byl v jinem servisu, asi i na jine planete :) a tam mu rekli, ze ze skoleni maji info, ze casem bude opravny FW pro Kia Ceed) - dela to sami i kia venga na to uz je ale FW ktery to rěší.

2. Senzory
V patek jsem byl na vymene senzoru v servisu. Kdyz jsem vyjizdel z parkoviste bylo vse v pohode. Kdyz jsem ale prijel domu a chtel parkovat, senzory zacali pipat sem a tam jak kdyby tam behal pes. Takze jsem dopadl tak ze senzory uz pipaji i kdyz neprsi. Jo a kdyz prsi tak to je teprve parada to uz jenom pipa...........

ach jo co jsem komu udelal dyt jsem si jen koupil nove auto abych se nemusel trapit s vojetinou a vono je to jeste horsi :(

PS:Až me nekdo nasere a ze me sere casto :) tak ty senzory vyrejpnu sroubovakem a nacpu tem expertum z Karlovych Varu do krku.
kuldinek Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod vladislav » 03.05.2010 14:58

@kuldinek
Ohledně těch senzorů..Já mám také neorigo.... Už třetím rokem..Zatím absolutně bez problémů...Musíš to reklamovat,reklamovat třeba každý druhý den...At si každý říká co chce ,ale za tohle Kia nemůže.. :no:
Ohledně toho klepání motoru..Není nic jednodušího než se nechat svést v nějakém jiném naftáku přímo v servisu ..At ti ukáží,že to dělá každý...Myslím pokud Marhalu píše,že mu to nedělá tak bych za tím hodně tvrdě šel.....Jinak na motor máš záruku 7 let tak bych to nijak zvlášt nedramatizoval..Pokud se něco vysype tak mají problém mechanici od Kii ne ty.. 8-)
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod marhalu » 03.05.2010 16:01

od začátku s tím jezdím svižněji a spotřeba je mezi 5,5 až 6,3 l. Záleží jak moc to honím. Dlouhodobě spočítaná je 5,8l. Ale jezdit za 7-8 to je fakt brutalita. To je jak benzín....
Párkrát jsem si na to vzpoměl tak jsem to testnul a pořád nic, žádný klepání - motor jen pěkně zabere.
prepared to sucCEED ;)
marhalu Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady