Poškrábané sklo

Styling, lak, střešní nosiče atd.

Re: poškrábané přední sklo po zimě

Příspěvekod Tony » 22.04.2010 15:58

no jo no ale 5000 je hold 5000... to raději budu jezdit s poškrábaným sklem :(
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod anybody.else » 23.04.2010 10:29

jsem na tom stejne jako micronimus.
ma spoustu miniaturnich (rozhodne tensich nez vlas) skrabancu na celem prednim skle. Vetsina z nich je ve smeru steracu, takze predpokladam, ze je to od nich.
Za normalnich podminek to videt neni, ani kdyz se hodne zblizka kouknu na predni sklo, nejsou videt. Jakmile ale zasviti slunicko zepredu, a kouknu se na sklo, je to videt.
Mozna ze se na to moc soustredim. Kazdopadne pojistene sklo nemam tak se s tim musim smirit.
anybody.else Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod dutu » 23.04.2010 22:40

Ja mam to iste na Riu
dutu Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod lebka75 » 23.04.2010 22:53

micronimus píše:
Tony píše:jj já mam dvě prasklinky od kamenů (oba jsem viděl dopadnout :D ) a dále poškrabané od stěračů i od škrabky. spoluúčast mám bohužel 5000kč takže to se mi moc nevyplatí... vy máte spoluúčast na okna 0%? to jste pak asi dost platili havarijku ne? nebo ot máte nějak oddělené? měním totiž pojišťovnu tak že bych si to dal nově do smlouvy.

jinak rada co s tím? nic... bohužel. pokud se opravdu nezlepšila kvalita (což podle figara ne) tak nemá smysl ani výměna. :thd:

nee, já mám spoluúčast na přední sklo 500Kč :D, takže to stejně vidím asi na "náhodného pavouka"

mám to u koop... a spoluúčast též 500 kč
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod penek » 25.04.2010 06:54

Já myslím, že je to normální, sklo se prostě časem poškrábe. Já už tam mám navíc i takovejch zobanců, že už to ani nepočítám. Samozřejmě když to člověk furt sleduje a pamatuje si, jaký to sklo bylo krásný nový, tak ho to se*e, ale pak si zvykne. Myslím si osobně, že jak pak to sklo už není ideálně hladký, tak je potřeba ho mít maximálně čistý, aby to dobře stíralo, byly minimální lomy světla a tak. Ale chlapi, jak říká můj mehanik, to víš, hochu, novější už to nebude... :yes:
Keine Panik auf der Titanic!
penek Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
245000 km @ 5.3 l/100km

Příspěvekod geocomp » 25.04.2010 07:17

viděl někdo z Vás jak se takové sklo do auta vyrábí???
geocomp Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Carens II (2002)
172000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod lada » 26.04.2010 21:11

No ja se se dival a mam to dokonce i na zadnim. :(
lada Muž
Přispěvatel fóra

Re: Poškrábané sklo

Příspěvekod Neferti » 29.08.2010 20:14

Už jsem narazil i na škrábance na zdaním skle ale nevím od čeho sou... to už fakt není možné :x
New Kia Cee'd 1.4 CVVT, Blue Metal, 80.2kW Aktive plus
Neferti Muž
Přispěvatel fóra

9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2009)
110300 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod ferino » 30.08.2010 09:15

No skrabance na prednom aj zadnom skle mozu byt aj od stieracov. Uvedomte si ze na skle sa Vam pocas jazdy usadza bordel a tym myslim jemny prach, piesok atd. Co myslite, ze ked to aj ostreknete a potom prebehnete stieracmi ako sa to sprava. Jazdim roky, rozne auta, ale este som nezazil auto, na ktorom by som po case nemal doskriabane sklo, ktore malo stierace. Nie za vsetko moze skrabka.
Niekedy mam pocit, ze sa tu riesia naozaj malichernosti. Ak toto su najvacsie problemy, tak myslim ze je to :thu:
8-)
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod rehmen » 27.10.2010 08:13

dnes jsem objevil rýhy na skle - jedna je přímo před očima řidiče skoro přes celé sklo (odshora až cca 15 cm nad spodní konec)...jsem z toho dost rozladěnej, protože na Feldě se mi nic takového nikdy nestalo a to jsem používal podobnou plastovou stěrku :(

Nemáte někdo zkušenosti s tímto způsobem odstranění škrábanců? Na autorevue to někdo doporučoval.
http://www.netpraha.cz/produkt/glass-scratch/
Bílá po FL s ochranýma lištama vypadá fakt DOBŘE.
rehmen Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod rehmen » 27.10.2010 08:42

Volal jsem do Dolnis Mukařov a ty jen měněj sklo - cena i s prací 15 tisíc.

Tak jsem volal do Autosklo Servis CZ a tam mi řekli, že takovéto škrábance jsou neopravitelné - resp, že kvalitní oprava škrábance vyjde na cca 1 tisíc za cm, takže u auta je to nesmysl a rovnou vyměnit. :(

Já mám připojištění skla do 10 tisíc se spoluúčastí 10 %, ale sklo kladivem nehodlám rozbíjet.

Takže jsem, omlouvám se moderátorům, v píči :(. Půl roku starý auto a teď budu celou dobu koukat na škrábanec jak kráva :cry:
Bílá po FL s ochranýma lištama vypadá fakt DOBŘE.
rehmen Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod lebka75 » 27.10.2010 11:12

při těch cenách skel http://www.nejlevnejsiautosklo.cz/cz/cenik-kia/ http://www.autosklo-servis.sk/cennik/ma ... /kia/ceed/ jsou ty ceny za kompletní výměnu skel naprosto nehorázné :thd: , vím že je potřeba ještě bauset a lepící sada, ale i tak cena kolem 15 000 kč je prostě zlodějina :angry:
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Neferti » 13.02.2011 15:11

To moje sklo je čím dál tím víc horší :cry: :cry: :cry:
New Kia Cee'd 1.4 CVVT, Blue Metal, 80.2kW Aktive plus
Neferti Muž
Přispěvatel fóra

9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2009)
110300 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod -Petr- » 13.02.2011 21:37

Škrábance zatím nemám, auto je 8 měsíců staré. Ale všiml jsem si, že občas (je to pravidelně) najdu dole v liště, nad gumou stěrače štěrk ze silnice. Pravděpodobně to bude od kol aut jedoucích přede mnou + úhlem předního skla Ceeda - pak se ten štěrk veze na stěrači a dělá vrypy. Na škrabku bych to nesváděl (pokud někdo nečistí okno ocelovým kartáčem). Gumy stěračů často čistím do čista hadrem.
Kia Ceed 1.4 SW, 66Kw. Béžový ďábel (LPG/benzín)
-Petr- Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod PeterZM » 13.02.2011 21:39

celkom zaujimave ceny za sklo maju tu http://www.autosklo-servis.sk/e-shop/kia/ceed/
VW Passat B7 2.0TDi 125kw DSG Bluemotion
Kia Ceed SW 1,6 CVVT Lpg Phoenix silver r.v.09 Predané
PeterZM Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

PředchozíDalší

Zpět na Exteriér