Taky mám Soula, se stejným motorem. Je novej, teď jsme si udělali první delší cestu- za víkend jsme najeli cca 500 km. Z toho bylo 80 dálnice, zbytek okresky. V obci jezdím cca 55-60 tacho, mezi dědinama 100, dálnice 120-130. Snažil jsem se držet otáčky mezi 2-4 tisíci, při předjíždění do 5 tis., nejčastěji se ale držím v intervalu 2-3 (3,5) tis. Kolik aut předjelo mě, tolik jsem předjel. Příjemným překvapením bylo, že po dotankování od plné do plné (stejný stojan) byla spotřeba 6,8 l. Auto bylo plný- 2 "urostlí" dospělí Hanáci, 2 malý děti a narvanej kufr všema těma zbytečnostma, co se k dětem vozí vč. kočáru (golfek).
Jinak mám zkušenost, že druhá nádrž bývá co do spotřeby až o půl litru níž, než ta první. Tak uvidíme. Ale až zapřáhnu karavan, budu rád, když se budu pohybovat kolem 10-11l.
V práci mám ještě ceeda 1,4, tam jsem na cca 8 l v zimě a 6,6 v létě, ale jezdím téměř výhradně krátké trasy mezi 5-20 km a přes půlku z toho ve městě. Se spotřebou i pružností obou motorů jsem spokojený a doufám, že až 1,6 sedne, bude to super motor.