Nastavení palubního počítače

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

Příspěvekod maria40 » 26.05.2009 23:12

TYDOK píše:já jen že při každém zapnutí rádia , při každém nastartování se palubní počítač rozsvítí

Ako to tu už bolo napísané,je možné podsvietenie PP vypnúť len po dobu,keď sedíš v aute. Po každom naštartovaní je nutné ho znovu vypnúť./Ak nechceš,aby svietil/ Nie je možné ho vypnúť natrvalo.
KIA Ceéd 1,6 CVVT
maria40 Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (8) TOP sponzor (1)

Kia cee'd (2007)
91000 km @ 7.1 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Návštěvník » 05.06.2009 09:16

Z udaju na palubnim pocitaci je dulezity jen cas a teplota, ostatni udaje omezuji ridice v dynamicke jizde a vedou ke vzniku kolon (prvni v kolone jede na spotrebu) a nasledne zvysene spotrebe vozidel ktera predjizdi ridice sledujiciho palubni pocitac.
Palubni pocitac = zbytecnost.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 05.06.2009 17:01

@mike72: jak víš, že ten první v koloně hledí na PP kvůli spotřebě. Já ji mám poměrně příznivou, ale to neznamená, že jezdím klobouka. Možná tak do a z práce, kde není velký provoz a kde já rozhodně nikoho nezdržuju a jinak jezdím poměrně svižně. Jinak chápu, že někdo má strach o body, ale to je důsledek systému. Pak někteří "pro jistotu" jedou dost pod limit a ještě k tomu tacho, takže pak je musí ostatní předjíždět. A taky se najdou zdržovači vymaštěnci, jako asi před měsícem, kdy jsem se vracel domů a dojel Astru combi, které blbly brzdovky, které sem tam blikaly, i když nebrzdil. Ještě k tomu jel v obci 40 a mimo 80. Přestože jsem nespěchal, tak jsem to vydržel asi 2 obce a po té další jsem ho hned začal na dlouhé a přehledné rovince předjíždět, bohužel na 4. Začal na to šlapat až jsem ho musel předjet asi něco přes 140 - idiota debilního, hned jsem ve zpětném vidět, že pak hned ubral, takže to bylo naschvál - ***, naštěstí v protisměru ještě pak dlouho nic nejelo, ale i tak. Pro příště ponaučení - dát trojku a vyrazit. Trochu jsem odbočil od tématu, prostě jsem chtěl říct, že přesto, že mi PP zobrazuje okamžitou spotřebu, tak nikoho nezdržuju. Pokud mě někdo předjede, tak sype dost nad limit.
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 05.06.2009 17:08

nevim, ale casto mi to tak pripada :-D
Návštěvník

km @ l/100km

Re: palubní počítač

Příspěvekod coudy3 » 15.09.2009 10:27

Na facelifte KIA CEED je palubný počitač umiestnený priamo v budíkoch... a ovládanie je na volante. :)
coudy3 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Nastavení palubního počítače

Příspěvekod dusek » 28.03.2010 16:40

Nejde mi změnit čas a nejde nastavit datum. Tlačítko MODE (na volantě) mačkám podle příručky: v módu kalendáře (ukazuje 2.1.2006) zmáčknu krátce MODE - a nic, nakonec zkouším ještě i dlouhé stisknutí, ale nic nereaguje. Před tím (včera) jsem odpojoval baterii. Pokud zkouším další funkce tak se zdá, že je ostatní bez problémů. Prosím o radu - dělám snad něco špatně? Dík za pomoc
dusek Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2006)
90 km @ 6.4 l/100km

Re: Nastavení palubního počítače

Příspěvekod Dajek » 28.03.2010 16:44

pokud máš verzi před faceliftem, tak se nemačká Mode na volantu, ale tlačítko Trip hned pod palubním počítačem na středovém panelu, v návodu to mají ještě po staru... ;-)
:kia: cee'd Sporty Wagon 1.6 CVVT Comfort Plus :love:
Dajek Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod souk69 » 28.03.2010 16:49

:thu: Přesně tak , zmačknout tlačítko trip na cca 2 vteřiny při zapnutém zapalování. :kia:
červená Kia Ceed sw 1,6 CRDI
souk69 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod dusek » 28.03.2010 16:58

Správně, zmáčknutím tlačítka TRIP přepínám pouze mezi jednotlivými režimy (Kalendáč - Uplynulá doba - spotřeba ... ) ....... ale teď čtu další příspěvek od SOUK69 ...... díky, jdu to zkusit a dám zprávu ...... mám KIA Cee'd 80kW r. 2007
KIA Cee'd 1,4 (80kW)
dusek Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2006)
90 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Berka » 28.03.2010 17:25

Při zapnutém klíčku změníš datum a při vypnutém klíčku změníš čas. Nejprve Trip a pak pomocí šipek. Jestli to píšu správně.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod titanus » 28.03.2010 17:26

len doplnim ze to nerobit v mode kalendar ale o jedn mod dalej ;)

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod dusek » 28.03.2010 17:36

Je to neskutečné, navzdory originální příručce MODE není funkční a TRIM to ovládá; opravdu to funguje. Nikdy jsem si nemyslel, že zrovna já budu opravovat "Příručku pro Majitele" :) , ale učiním tak ihned, i když si myslím, že na to nikdy nezapomenu.
Všem zúčastněným děkuji za radu a přeji vše dobré.
PS.: KIU máme celé tři dny (autobazar) a nemohu si pomoci, je to auto. Před tím jsme měli ještě motoricky velmi slušnou Felicii (r.1996) a tak se srovnatelnými vozy nemám zkušenost. Prostě (zatím) u mne KIA vede ... Na toto fórum budu rád chodit ....
dusek Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2006)
90 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod pavelm » 05.04.2010 19:02

Ahoj, mám ten samej problém. Teď jak to čtu ,tak je mi jasný jak se to stalo.Snažil sem se přenastavit hodiny když se měnil čas a zřejmě sem tam něco přepnul - takže díky za radu - zítra to hned napravím. Pavel
pavelm Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod slava » 05.04.2010 20:01

Taky jsem rychtoval hodiny. Samozřejmě bez návodu(návod je pro blbce). Ještě, že mně nikdo neslyšel. Vymazané všechno, nastavené taky. Průměrná spotřeba mi ukazovala asi 43.6 litru, okamžitá kolem 70, no prostě hrůza. Byl jsem na infarkt, že jsem si něco pokazil. Pak jsem si přečetl, že je třeba podržet 2 vteřiny trip a šup, šup - hotovo. Dokonce mi i spotřeba klesla. Ale to se dalo čekat, protože se to teď vlastně srovnalo po 7 000 km. A ze 7.8 na 7.5 je na 1.6 CVVT při mém stylu jízdy celkem v pohodě. Ještě že jsem do těch Pasohlávek jel.
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Palubní počítač - změna jednotek teploty

Příspěvekod mirekv » 05.11.2011 10:55

Zdravím,
tak jsem si omylem při změně času přenastavil zobrazování teploty ze stupňů Celsia na °C na stupně Fahrenheita °F. Jak se to dá nazpět:-)?

Díky

Mirek

EDIT Blackdeath.P .... sloučeno s existujícím tématem
mirekv Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

PředchozíDalší

Zpět na Elektronika