Už jste přezuli na letní pneu?

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Re: Už jste přezuli na letní pneu?

Příspěvekod dipp » 25.03.2010 14:52

alena píše:
titanus píše:@alena
zelene zabicky ti nic nespravia...u nas to nie je ohranicene datumom ale situaciou na ceste ;) t.j. ak bude sneh musis mat zimne ak sneh nebude nemusis mat zimne :yes: takze vklude vyraz...

Na slovensku asi né ale na D1 si musím na zelené žabičky dávat pozor. Venku je hezky tak to začali kontrolovat

Já nechci být hnidopich , ale nejsou to teď spíš švestky ???? :-D
dipp Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia PRO_cee'd (2009)
14500 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Brix » 25.03.2010 19:32

Nechám zimní dokonce měsíce 31.3 a pak hurá na letní na nových elektronech. :D
Kia Ceed 1,4 r.v 2009 prodáno
Kia Ceed 1,4 r.v.2013 prodáno
Brix Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Volvo S60 (2012)
235700 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod Most » 25.03.2010 22:50

:no:
Neni cas, vetsinou jezdim i vecer a to byva na prelomu brezna a dubna jeste kosa (ted jsem koukal na ty dnesni extremy). Jen bych rad vedel kdy ze to nabehnou silnicari lepit diry, letos jsem prometl tech der nejak moc. Docela se mi trese kostra jen co pomyslim, ze zimni backurky 15x65 vymenim za 17x45 zubymlaticky (v zatackach mi uz nejaky ten patek ty 17 citelne chybej a svitici kontrolka TPMS irituje ;) )
Most Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
97000 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod Ice_B » 26.03.2010 02:55

@dipp

Parádne disky na super aute, ale trochu kritiky - tie žlté brzdové strmene mi tam nejako nejdú, ale je to Tvoje autíčko, a pokiaľ sa Tebe páčia, ja nemám čo namietať, napokon aj ja som si dal na kamarátove odporúčanie na brzdy červenú farbu a v konečnom dôsledku mi tam nejako k mojej bielej farbe a čiernym diskom nejdú, ale čo už...
... takto nejako bude vypadať môj Cee´d už o pár dní, už sa teším...

bok.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Ice_B Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2007)
182000 km @ 5.0 l/100km

Příspěvekod Brix » 26.03.2010 08:17

Chystá se změna zákona o zimních gumách, možná budou příští rok povinné, jako na Slovensku a Německu :o
http://www.novinky.cz/domaci/195864-sla ... atiky.html :thu:
Kia Ceed 1,4 r.v 2009 prodáno
Kia Ceed 1,4 r.v.2013 prodáno
Brix Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Volvo S60 (2012)
235700 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod dipp » 26.03.2010 11:58

Ice_B píše:@dipp

Parádne disky na super aute, ale trochu kritiky - tie žlté brzdové strmene mi tam nejako nejdú, ale je to Tvoje autíčko, a pokiaľ sa Tebe páčia, ja nemám čo namietať, napokon aj ja som si dal na kamarátove odporúčanie na brzdy červenú farbu a v konečnom dôsledku mi tam nejako k mojej bielej farbe a čiernym diskom nejdú, ale čo už...
... takto nejako bude vypadať môj Cee´d už o pár dní, už sa teším...

bok.jpg

Diky Alu se mi také líbí jinak ty brzdiče sem chtěl v kontrastu s tou červenou a černou a tvoje MOMO disky sou taky super ;)
dipp Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia PRO_cee'd (2009)
14500 km @ 0 l/100km

Příspěvekod zcivin » 26.03.2010 13:46

No já jsem spíše v této oblasti skeptik. Skoro každý rok se rychle oteplí a pak přijde ochlazení. Tak počkám. Zatím se mi vyplatilo přezouvání cca 1/2 dubna. Takže hned po Velikonocích se do toho asi pustím. :D :kia: :CZ: :kia: :D
Kia Cee´d 1,4 Comfort 6,8 l/36.000 km
Motto:"Nikdy nebylo tak špatně, aby nemohlo být hůř" http://www.civinz.cz
zcivin Muž
Uživatel fóra

6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (1)

Kia cee'd (2009)
60000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod Dajek » 26.03.2010 14:23

od cca 8:00 mám přezuto na letní, pochybuju že bych teď zimáky v Brně využil... ;-)

Obrázek
:kia: cee'd Sporty Wagon 1.6 CVVT Comfort Plus :love:
Dajek Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod jody » 26.03.2010 16:06

Já jsem přezouval už v pondělí. Prováděl jsem i očistu, brzdové čelisti mám nastříkané červenou barvou, ale díky nánosů špíny nebyla barva vidět. Tak jsem použil Arvu, proud vody, hadřík. Nevím, zda jsem si tím nezadělal na problém, neboť po přezutí pozoruji nepřirozený hluk hlavně od předních kol, takové drsné tření. Že by byl problém s brzdovými destičkami, nevím. Auto brzdí dobře.
jody Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
31000 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod vladislav » 26.03.2010 20:00

jody píše:Já jsem přezouval už v pondělí. Prováděl jsem i očistu, brzdové čelisti mám nastříkané červenou barvou, ale díky nánosů špíny nebyla barva vidět. Tak jsem použil Arvu, proud vody, hadřík. Nevím, zda jsem si tím nezadělal na problém, neboť po přezutí pozoruji nepřirozený hluk hlavně od předních kol, takové drsné tření. Že by byl problém s brzdovými destičkami, nevím. Auto brzdí dobře.

Pokud mohu poradit na brzdové destičky a kotouče co nejmín vody.. :!: Vím o čem píšu..Mám s tím dost špatné zkušenosti..Může se potom rapidně zvýšit počet přireznuti destiček.. :(
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod dusek » 28.03.2010 17:47

Ještě jsem nepřezul, asi až začátkem dubna. Budu kupovat nové letní ale nevím jaké. Nemáte někdo zkušenosti se značkami výrobců? Souhlasím, že Michelin jsou nejlepší, ale já nejsem při penězích a ročně najezdím 5 - 6 tis.km při rychlostech okolo 110km/hod. Můžete poradit, zda je vhodné kupovat k pneumatikám také disky a výměnu su dělat sám? Za odpovědi děkuji
dusek Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2006)
90 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Aifell » 28.03.2010 19:13

Tento víkend jsem přezul a od té doby mám poblémek s brzdami. Viz vlákno viewtopic.php?p=37346#p37346
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

3. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Paust » 28.03.2010 20:09

Možná mě budete zatracovat, ale já auto zásadně nepřezovám, stále jezdím na zimních kolech. Celkový nájezd za rok je cca 5000-10000 km. V předu mám 4 roky staré Debica Navigátor 2 a vzadu Firestone Winterhawk, ty mají 8 let. Kola vypadaj pořád dobře-přední. Zadní už budu muset vyměnit. Jak jsem se dočetl někteří "odborníci" varují před jízdou na sněhu na více jak 4 roky starých pneu, asi gumařská loby. Za a) je to pro mě finančně nereálné kupovat každé 4 roky nové zimní pneu, b) ať dělám co dělám tak ty gumy prostě nesjedu ani v létě ;)
Paust Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod milan79 » 28.03.2010 21:00

Na 8 rocnych gumach by som nejazdil ani nahodou, ale snad vies co robis.
Venga 1,6CRDi 85kW, výbava TX (exclusive) solid white predané prešiel som ku konkurencii VW
milan79 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia Venga (2010)
63000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod Paust » 28.03.2010 21:23

milan79 píše:Na 8 rocnych gumach by som nejazdil ani nahodou, ale snad vies co robis.

Jde o to,že někdo říká že zimní gumy po 4,5,6 letech tvrdnou a nedá se na nich jezdit snad jen v létě. Podle mě je to nesmysl. Kdysi jsme jezdili na gumách Barum OR 34 v létě v zimě...... Je snad zima jinačí něž před 20 lety nabo snad vynalezli jinou gumu než byla kdysi? POdle mě je to jen o penězích. Když někdo chce prodávat gumy a má páky tak je prostě prodávat bude!
Já bydlím na kopci. Sněhu jsme tu měli letos až do aleluja a na těch 8 letejch gumách jsem jezdil domu v pohodě. Nejde o to že zimní gumy jsou všemocné, ale o to jak jedeš. Na zimních v zimě se stejně dobře rozsekáš jak na letních, jen spousta lidí to nechápe.... :(
Paust Muž
Uživatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion