Koroze na dveřích

Trápí Vás něco na voze?

Re: Koroze na dveřích

Příspěvekod micronimus » 22.03.2010 10:57

mbiron píše:Doufam ze je jina, bych si ji mohl vyzadat pri servisu a garancce. ;)

jsem po 2.garančce ... v rámci garančky jsem reklamoval (již po druhé) odřený lak u lišty 5 dveří (tentokrát až na plech s pěknou rezavou skvrnou 3x3mm :( ). Na novou upravenou lištu jak tu píšete jsem se ptal a prý žádná taková neexistuje . U nových modelů je ta stará prý pouze více vypodložena . Takže tak . Dveře mám podruhé znovu opravené a stará lišta je opravdu více podložena takže mezi dveřmi a lištou je tentokrát nevyplněná a nepodložená "fuka" cca 2mm po celé délce lišty (foto zatím nemám) . Při pohledu hodně zblízka je to vidět ale z dálky lišta vypadá zcela normálně. Uchycení je pevné , lišta ale více pruží při otvírání dveří ale to ničemu nevadí. Laku na dveřích se tedy rohy vůbec nedotýká a ani při zabouchnutí dveří tedy nemůže dojít ke kontaktu s lakem dveří. Uvidím co to udělá po další zimě ... zatím je skóre co garančka to oprava 5 dveří
Cee´d SW 1,6 CVVT 95kW EX+
najeto: 75000 km
micronimus Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
62000 km @ 8.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod lada » 23.03.2010 17:57

No a co takhle 3krat a dost a auto si nechte,neuvazoval jste nekdo o tom uz?
lada Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod mbiron » 23.03.2010 18:20

Jedna vec je uvaha a druha realita, mam takovy pocit, ze odstoupit od smlouvy nebude tak jednoduche.
mbiron Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Bydlo » 24.03.2010 15:18

Když jsem se v servisu ptal,jak bude probíhat oprava té kapličky,bylo mi řečeno,že po opravě a novém laku se mezi víko a kapličku nalepí nějaká folie,aby nedocházelo ke kontaktu.Uvidíme,další zima ukáže jestli to tenhle problém vyřešilo :D
Bydlo Muž
Uživatel fóra

1. místo (1)

Kia Sportage III (2013)
22000 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod micronimus » 24.03.2010 16:14

Bydlo píše:Když jsem se v servisu ptal,jak bude probíhat oprava té kapličky,bylo mi řečeno,že po opravě a novém laku se mezi víko a kapličku nalepí nějaká folie,aby nedocházelo ke kontaktu.Uvidíme,další zima ukáže jestli to tenhle problém vyřešilo :D

tak přesně tuto folii jsem tam měl po první opravě ... nepomohlo to :no:
Cee´d SW 1,6 CVVT 95kW EX+
najeto: 75000 km
micronimus Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
62000 km @ 8.5 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 19.05.2010 09:58

Zdravicko, mel bych otazecku, jak presne resit se servisem korozi na patych dverich u hatche... jedna se o dve male rezave skvrnky... uznala KIA tuto zavadu a opravi nam ji bez kecu v servisu, nebo jak to nakonec dopadlo?
Já neumírám, já takhle žiji...

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod Tony » 19.05.2010 11:55

@kyshna
jj opravi.

jinak mě se zatím nic nového neobjevilo. a jestli objeví tak co no. zase dostanu nové dveře
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod HABAKUK » 19.05.2010 15:11

Dost by mě zajímalo,jestli na tu korozi trpí ceed SW rok výroby 2009-2010.Nebo jestli to už Kia v Žílině konečně nějak vyřešila.Toto auto se mi dost líbí,ale tyto problémi s korozí plus nekvalitní lak,mě prozatím odrazují od koupě.Myslím si,že ta doba kdy auta kvetla už by měla být dávno pryč.Je to škoda,ceedu by se prodalo určitě daleko více.Ještě bych to bral u 10 letýho auta,ale u novýho to pro majitele musí být šok.Zas tak levný to auto není,aby nad tím človek mávl rukou.Třeba to těm Korejcům dojde a vyřeší to u další modelový řady.
:kia: Carens 1,6 GDI 99kW,Comfort plus + paket Winter.
HABAKUK Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Tony » 19.05.2010 15:27

to byla výrobní vada u prvních aut. ted by to už nemělo být. plus byla oprava okamžitá takže mě to nějak nevzrušuje. to se může stát kdekoliv. s tím lakem to je těžko. je to hold ten dementní ekologický lak no...
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod HABAKUK » 19.05.2010 15:45

No kéžby to tak bylo,bohužel nezám nikoho v mém okolí kdo má novější model.Aby to potvrdil nebo vyvrátil.Já plánuju koupi nového až na příští rok.Tak snad se do té doby,ještě něco v tomhle směru zlepší.Vzhledově je to nádherný auto :thu: .
HABAKUK Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Venda » 19.05.2010 19:31

Já mam Ceeda SW květen 2009 a mám tam v levém rohu lišty už místo, kde to začíná prosvítat.Byl jsem na garanci a ukázal jsem jim to a technik řekl, Bez problému vám to opravíme v rámci záruky.Jakmile bude teplo a sluníčko hned jim to vezu.
KIA CEED SWII. 1.6GDi Ex. 9S
Venda Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2012)
18000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod trotom » 01.06.2010 19:40

Zdravím. Tak se vám taky "pochlubím" s korozí, která se objevila u našeho auta. Všimla si toho manželka dnes ráno, když jsme si chtěli vyjet na menší výlet. Již více než týden jsme ve Špindlu a skoro celou dobu tady na auto na parkovišti prší. Nejsem si jistý, zda to tam předtím bylo, řekl bych, že ne.
Snad podle připojených ne příliš kvalitních fotek je jasno, kde to je. Jde o zadní pravé dveře.
Hned dnes jsem poslal mail s fotkami do nejbližšího autoservisu, tak jsem zvědav, co mně řeknou. Před dovolenou jsem byl s autem na první garanční prohlídce a po ní jsem si myslel, že se se servisem uvidím až za rok :( .
Podle mě je nekvalitně přidělaná ta tmavá folie (nebo co to je), která nahoře nekryje na tom jednom místě tu hranu a na ní a pod ní se začíná dělat koroze. Při dešti se tam totiž zřejmě dostává voda. Docela mě ale zaráží, že se to objevuje u neporušeného plechu.

A vedle nás parkuje další ceed sw, u kterého jsem si všiml otlučeného laku u té prokleté lišty nad SPZ.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
trotom Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
10300 km @ 0 l/100km

Příspěvekod HABAKUK » 01.06.2010 21:11

Tak to vypadá,že tohle ožehavé téma jen tak neskončí.Kia by se už konečně měla chytit za nos. :?
HABAKUK Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod Nikodem » 27.02.2011 14:38

Zdravím. Musím se znovu připojit do této rubriky. Na předchozím ceedu (hatchback, rv. 2007) jsem měl opravované 5. dveře kvůli korozi kolem lišty. Nyní mám 10 mesíců SW (FL, výroba 2010) a opět koroze kolem lišty. A to jsem týden po garanci s úspěšně proběhlou protikorozní prohlídkou karoserie. Už by bylo dobré, aby to KIA vyřešila.
Nikodem Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2012)
68000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod ceedleguán » 27.02.2011 15:15

Dnes se auto umylo a po oboustranách a vzádu do výšky ochranných lišt stovky rezavých teček.Auto je rok staré a má najeto asi 8 tis. Ted by mě zajímalo ,zda v Žilině ještě machrují ,že mají nejmodernější linku v Evropě.No jedu s tím hned zítra. Já měl teda aut požehnaně ,ale tohle nedělala ani stará škodovka.
ceedleguán

km @ l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady