Nezávislé servisy Autosalon Prima

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Nezávislé servisy Autosalon Prima

Příspěvekod Bindick » 20.03.2010 14:55

Ahoj, sledovali jste dnes Merunku v Autosalonu? Pochopil prosím někdo z toho zda i my můžeme použít nezávislý servis např. při opravách, garančních prohlídkách atd?
Tomáš
Bindick Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2008)
0 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Nezávislé servisy Autosalon Prima

Příspěvekod Čambrla » 20.03.2010 15:18

Já se na to samozřejmě díval. Taky mě to zaujalo. Jenže tam taky bylo jednou větou řečeno, že při prodloužené záruce si prodejce může stanovit podmínky záruky, tedy vlastně i stanovení výhradního servisu pro provádění oprav a garanček. Ale taky tam byl záběr na monitor, kde zřejmě byl seznam opraven resp. servisů, které je možné využít u jednotlivých značek vozidel. Asi nebude na škodu se na něj podívat. Už jen kvůli některým náhradním dílům.
cambrla@centrum.cz
Čambrla Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (17)

Kia cee'd GT II (2013)
123456 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod Tony » 22.03.2010 12:31

no pokud jsi v záruce s autem což u ceeda jsme zatím všichni tak nevím proč řešíte neautorizovaný servis...
a pokud je to kvůli náhradním dílům tak je jasné že musíte mít origoš a je úplně jedno jestli to je ten stejný díl jako prodává kia, musí mít visačku kia jinak smůla. a servis není ani moc drahý. 400kč/hod ujde. kolik si myslíte že berou jinde popřípadě v tom neautorizovaném (ceedum stoprocentně nerozumí tak jak v autorizovaném tudíž na tom bude pracovat déle takže ještě proděláte). můj názor.
jinak taky sem to sledoval...
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Garance v jiném servisu!!

Příspěvekod Mark77 » 05.04.2010 09:19

Tak lidičky v autosalónu na primě nedávno informovali jak je to s garancí u svých miláčku pokud pojedete do jiného než Kia servisu. Mluvil tam expert který říkal, že si zákazník může vybrat do jakého servisu pojede ovšem tento servis musí být v jakési servisní síti do které spadá i Autokelly, Elit servis atd.
Já mám platit 6500 za garančku na diesela což je brutus. Kdybych jel do Autokelly tak za ten samý olej, pal. filtr značkový a práci dám téměř o 2500Kč méně!!!
Přijdu skutečně o záruku??
Rád bych ještě věděl jiné názory ...díky :)

Edit BEDA: temata sloucena :idea:
Kia Ceed SW 1,5 T-GDI - automat, 2023
Kia Ceed SW 1,6 Crdi - manuál , 2008, najeto 199 tis - prodáno
Mark77 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed SW III (2023)
8221 km @ 6.5 l/100km

Re: Garance v jiném servisu!!

Příspěvekod Berka » 05.04.2010 09:27

Samozřejmě že můžeš i jinam. Jenže ten cizí servis musí dodržet předepsaný postup oprav a předepsaný systém kontroly jako originální servis. Takže až budeš po nějaké době něco reklamovat bude na tobě doložit že ten cizí servis dodržel vše co si KIA navymýšlela. A to je nemožné protože ti nachytají minimálně na 50 postupech které nebyly během prohlídek správně provedeny. Teoreticky to tedy možné je, prakticky ani náhodou. Věř, že i u blbé výměny oleje by KIA měla výhrady k postupu práce cizího servisu.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Čambrla » 05.04.2010 09:32

Už se to trošku vzpomínalo tady: viewtopic.php?f=2&t=1427 (doporučuji moderátorům zvážit sloučení témat). Ona záruka 7 let je sice pěkná, ale importér si tím zajišťuje přísun peněz po celou tuto dobu. Byl by sám proti sobě, aby umožnil, aby si tyto finance převzal jiný servis než kiácký. Doporučuji ti se značkovým sevisem si dohodnout, že si na garančku některé díly včetně oleje přineseš sám. V tom snad již dnes není žádný problém. Stejně není problém se se servisem dohodnout, že se některé díly třeba nebudou měnit, pokud to nebude bezpodmínečně nutné, nebo se nebudou provádět některé úkony, které nejsou striktně stanovené. Pak ti ta cena výrazně klesne dolů. Já to při druhé garančce vyzkoušel, servis vstřícný a finančně jsem dolů šel. :)
cambrla@centrum.cz
Čambrla Muž
KIA Family

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (17)

Kia cee'd GT II (2013)
123456 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 05.04.2010 10:04

Čambrla píše:Už se to trošku vzpomínalo tady: viewtopic.php?f=2&t=1427 (doporučuji moderátorům zvážit sloučení témat). Ona záruka 7 let je sice pěkná, ale importér si tím zajišťuje přísun peněz po celou tuto dobu. Byl by sám proti sobě, aby umožnil, aby si tyto finance převzal jiný servis než kiácký. Doporučuji ti se značkovým sevisem si dohodnout, že si na garančku některé díly včetně oleje přineseš sám. V tom snad již dnes není žádný problém. Stejně není problém se se servisem dohodnout, že se některé díly třeba nebudou měnit, pokud to nebude bezpodmínečně nutné, nebo se nebudou provádět některé úkony, které nejsou striktně stanovené. Pak ti ta cena výrazně klesne dolů. Já to při druhé garančce vyzkoušel, servis vstřícný a finančně jsem dolů šel. :)

Přesně....mě v servisu sami nabídli, že udělají takovou "mezigarančku" ...měl jsem nalítáno necelých 30 tis. ...a dvouletá garančka je správně po 40 tis. km (s CRDi). Takže vyměnili jen olej a filtry a nějaké nutné blbosti a příští rok jsme se domluvili, že udělají sice po 3 letech ale tu při 40 tis. kilometrech. Kdyby mi nedělali geometrii, kterou jsem si vyžádal, tak sem platil 4 000. Razítka a všechny náležitosti mám jako vždycky, já platil míň, auto nestrádá a servis si taky přišel na svoje. Myslím, že rozumný kompromis.

PS: rovnou jsem reklamoval motorek ostřikovače, protože to byla bída a nyní absolutní spokojenost.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod Tony » 06.04.2010 11:03

ono to je snad jasné že když jste v záruce tak musíte do autorizovaného servisu. jakou by pak měla ta záruka smysl když by si to každý nechával opravovat u pepy vedle v garáži... jinak pokud za těch 7 let přeplatíte ročně o řekněme 3 tisíce tak za 7 let je to 21tisíc což je jakákoliv prkotinka na aütě. takže fajn kdybych měl např. jinou značku auta mohl bych ted v klidu jezdit do neautorizovaného servisu a ušetřil bych nějaké drobné, ale to turbo co mi ted bylo měněno v záruce (mám auto 3 roky) bych si už musel zaplatit sám a to je chlapci jiná prdel, to jde do desítek tisíc...

jinak nikde není dáno že musíte brát olej co vám dávají v servise. je předražená to je jasné. co je povinnost je olej předepsaných charakteristik + v originál balení. pokud vám to myslí můžete ušetřit na každé garančce skoro 2 tisíce. já dávám do auta OMW Bixxol a 1. garančka byla 2500kč a druhá tuším 3000kč. kde máte těch 6500? a mám diesela pokud to někdo z porouchaného turba nepoznal ;)
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Laala » 06.04.2010 12:48

Já volím u všech svých aut neautorizovaný servis zásadně až po záruce a jenom na výměnu oleje a filtrů. Přece jenom mají v autorizovaném servise více zkušeností, dokumentace a taky mi ještě nikdy nevrátili po týdnu auto bez odstranění závady se slovy "... jsem Vám říkal, že to běžně nedělám a podle těch papírů co mám jsem na to prostě nepřišel ..." nebo " ... dělám Hyundai celý život, ale toto jsem ještě neviděl ...". Je to ale hlavně o tom, jaké má kdo známosti a kvalitu servisů v okolí ;)
Laala Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
9000 km @ 5.6 l/100km

Příspěvekod Nalim2 » 06.04.2010 15:52

Laala píše: ...". Je to ale hlavně o tom, jaké má kdo známosti a kvalitu servisů v okolí ;)

Tak toto je, bohužel, trefné... :thu:
Kia Cee'd II (2015)
Nalim2 Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)
15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1)
23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1)

Kia XCeed (2025)
628 km @ 6.2 l/100km

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion