Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Zatmavení oken

Styling, lak, střešní nosiče atd.

Re: Zatmavení oken

Příspěvekod PetrLa » 19.03.2010 19:49

Souhlasím s fóliemi ..jsou super. Nemůžu si to vynachválit a pořád to vidím hned po parkovacím asistentovi jako jednu z nejlepších investic na autě.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod slava » 19.03.2010 21:50

PetrLa píše:Souhlasím s fóliemi ..jsou super. Nemůžu si to vynachválit a pořád to vidím hned po parkovacím asistentovi jako jednu z nejlepších investic na autě.

A co elektrochromatické zpětné zrcátko s dešťovým senzorem?? To se Ti nelíbí? ;)
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 19.03.2010 22:54

slava píše:
PetrLa píše:Souhlasím s fóliemi ..jsou super. Nemůžu si to vynachválit a pořád to vidím hned po parkovacím asistentovi jako jednu z nejlepších investic na autě.

A co elektrochromatické zpětné zrcátko s dešťovým senzorem?? To se Ti nelíbí? ;)

Asi jsem nepochopil jak jsi to myslel, takže:
1) myslel-li jsi to vážně, tak ne nelíbí....to je krávovina, kterou díky fóliím nepotřebuju a dešťový senzor mám v oku.
2) pokud jsi to myslel ironicky, tak můžu říct pouze jedno "kdo nezkusil, tak neví". Až budeš jezdit opravdu hodně a ne jen trckat vlakem :), tak zjistíš, že spálený ksicht a ruce v létě od slunka nejsou nic příjemného. A fólie na zadním okně perfektně brání proti oslnění.

PS: :kia: rulezz :)
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod imro-magi » 20.03.2010 00:06

Beky píše:Ja mám zatmavené okná z výroby predtým som mal na Fábií fólie a tie sa mi zdali byť lepšie.

Tmavé okná sú "len tmavé", t.j. nemajú UV filter a keď tak len velmi neúčinný, neposkytujú takmer žiadnu tepelnú ochranu, lebo nemajú ani tepelný filter. Keby to mali okná ako také obsahovať, tak by bol príplatok za ne rádovo v desiatkach tisícov korún ( stovky eur ), pretože výroba takého skla je technologicky veľmi náročná.
Fólie to majú zvládnuté už dávno, a každá fólia obsahuje minimálne 97% UV filter, a podľa výrobnej technológie aj tepelný filter od cca 20% do 80%. Záleží už len na spôsobe výroby, koľko tá-ktorá fólia vydrží.

Záver: Takže tí z vás, čo máte od výroby tmavé sklá, užívajte si ich. Ale na fólie to aj tak nemá. ;)
Život je pes .... a my - sme jeho pätník !!!
imro-magi Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Stefi » 20.03.2010 00:47

:shock: nevím, ale nějaké přehřívání ve svém pro_cee´du necítím, my to máme trochu tmavší odtín jak u klasiky aspoň zadek a boční zadní okna již z výroby, jinak to nejsou až tak závratné sumy, tonovaná izotermická okna byla u Lvů, na objednávku a nebo v nejvyšším stupni výbavy, pokud se nepletu :? imro-magi, niekedy som laškoval s pokovením, tomu verím viac ako foliám
Stefi Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 29. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16)
TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
172656 km @ 8.8 l/100km

Příspěvekod slava » 20.03.2010 09:21

PetrLa píše:
slava píše:

Asi jsem nepochopil jak jsi to myslel, takže:
1) myslel-li jsi to vážně, tak ne nelíbí....to je krávovina, kterou díky fóliím nepotřebuju a dešťový senzor mám v oku.
2) pokud jsi to myslel ironicky, tak můžu říct pouze jedno "kdo nezkusil, tak neví". Až budeš jezdit opravdu hodně a ne jen trckat vlakem :), tak zjistíš, že spálený ksicht a ruce v létě od slunka nejsou nic příjemného. A fólie na zadním okně perfektně brání proti oslnění.

PS: :kia: rulezz :)

Nečteš, neznáš!! Auta stojí, vlaky jedou :thu: . Mimochodem, rychlíky 140 km/h(a to jenom proto, že nemáme mašiny na 160 jak slováci). osobní 120 km/h. Když jedu vlakem, tak auta vždycky předjíždíme a posmívám se jim(šnekom) :P . Když jedu autem, tak mě vlaky až neskutečně ser... :x !! Jezdím už přes 30 let a ještě jsem si nic nespálil :no: . Maximálně mám na levé ruce pásek od hodinek, ale ten většinou není moc vidět. Sundávám hodinky jen před sprchou, tam jsem sám a před SEXEM :oops: a to je většinou tma :tongue: . Dozadu je blbě vidět i bez folie, ne tak s ní. Nakonec na srazu se o tom přesvědčíme oba. Na to zrcátko nedám dopustit, je to vynikající věc, uvidíš sám :shock: . A protože jsem lenoch, tak vymysleli dešťový senzor :yes: ;) . Kdo má furt zapínat stěrače, když je na to forychtung, no ne?
slava Muž
Fanda vozů Kia

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 20.03.2010 17:10

pro Slavu (a ne aby ses nasral):
jo 140 km/h? :) a proto mají furt zpoždění ....asi si to dávají 2x, že? :)
co se týče toho opálení :) buďto jsi snědý typ a nebo ač jezdíš 30 let, tak asi ty trasy nejsou dostatečně dlouhé :)

K tomu výhledu dozadu...tak proceeda nemám, tak nevím jaký tam máš výhled, ale v SWčku ten výhled ještě vcelku jde a přes ty fólie mě opravdu nikdo neoslňuje.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod titanus » 20.03.2010 17:18

tiez mam folie a sice cez ne vydiet ide, ked som sadol do auta prvy krat tak som veru dostal sok aka je tam tma no teraz to uz neriesim...a vyhodu vydim aj pri cestovani v noci ked niekto za vami svieti, a hlavne ked hodim bundu dozadu na sedadla tak to nikoho nedrazdi :)

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod vladislav » 20.03.2010 18:38

Folie jsou opravdu super...Pokud je dané rozumné zatmavení tak jde vidět skrz ně bez problémů...Auto se v létě tolik nepřehřívá..A jak píše PetrLa v noci pomáhají proti oslnění..Mám je na prvním autě co mám..Pokud si budu kupovat další tak ty folie tam znovu dám.. :thu:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod PetrLa » 20.03.2010 19:05

vladislav píše:Folie jsou opravdu super...Pokud je dané rozumné zatmavení tak jde vidět skrz ně bez problémů...Auto se v létě tolik nepřehřívá..A jak píše PetrLa v noci pomáhají proti oslnění..Mám je na prvním autě co mám..Pokud si budu kupovat další tak ty folie tam znovu dám.. :thu:

jj, taky jsem dřív nevěřil jaká je to pohoda pro oči.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod slava » 20.03.2010 20:58

Já fólie nemám, mám zatmavení z výroby a všecko si s Vámi vyřídím na srazu, aby jste věděli. :yes: :yes: :yes:
slava Muž
Fanda vozů Kia

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod Stefi » 20.03.2010 21:57

slava píše:Já fólie nemám, mám zatmavení z výroby a všecko si s Vámi vyřídím na srazu, aby jste věděli. :yes: :yes: :yes:
já se přidám :twisted:
SP_A0273.jpg
SP_A0317.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Stefi Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 29. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16)
TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
172656 km @ 8.8 l/100km

Příspěvekod slava » 20.03.2010 22:16

Výborně Stefi :thu: . Tak co hoši, chtěl ještě někdo něco dodat?? ;)
slava Muž
Fanda vozů Kia

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod imro-magi » 21.03.2010 00:49

Stefi píše::shock: nevím, ale nějaké přehřívání ve svém pro_cee´du necítím, my to máme trochu tmavší odtín jak u klasiky aspoň zadek a boční zadní okna již z výroby, jinak to nejsou až tak závratné sumy, tonovaná izotermická okna byla u Lvů, na objednávku a nebo v nejvyšším stupni výbavy, pokud se nepletu :? imro-magi, niekedy som laškoval s pokovením, tomu verím viac ako foliám

Je fakt, že to je môj job ....

Izotermické (sklo, pozostávajúce z dvoch spolu zlepených skiel, medzi ktorými je vlepená fólia, najčastejšie fialovo-modrá, obsahuje UV A-B filter, tepelný filter cca 40%) tónované sklo u PSA a Opel je predné (čelné) sklo. Dodáva sa spolu s klimatizáciou, hlavne kvôli tomu, aby klima zbytočne nechladila priestor nad palubnou doskou. Podotýkam, ide len o čelné sklo, takže doplatok býva cca 10 000 korún. Ostatné sklá robí PSA len do P607 a C6, takže na nejakú nižšiu strednú triedu (P307,308, C4 a pod. ) rovno zabudni :) . Podobné sklá má v ponuke aj DAS AUTO Koncern, ale len TOP Classe. A samozrejme aj Mercedes. ( kdeže asi končí cena u tých áut? ) Mimochodom Škoda do TOP Octavie ponúka také sklá, za cca 1000,- euro , ale ide len o bočné zasklenie ( žiadne zadné sklo ).
S tým pokovením je dobré, že si len laškoval, možno by si bol po pár rokoch nemilo prekvapený. Ide totiž o chemické, alebo galvanické nanesenie vrstvy kovu na povrch skla. Je pravda, že to je tvrdšie ako fólia, ale tiež to nieje nezničiteľné. Takže keď poškodíš fóliu, jednoducho ju odlepíš a nalepíš druhú, keď poškodíš pokovené sklo, utekaj si kúpiť rovno nové.
Fólia ti sklo v prípade nehody podrží v kope, pri pokovovaní to nefunguje.
A najlepšie na koniec - údržba je pri fólii maximálne jednoduchá, starostlivosť ako o sklo (utrieť raz za čas, u niektorých majitelov raz za životnosť vozu :( ). Keďže vrstva kovu pri pokovených sklách reaguje s vlhkosťou a ľudským potom, je nutné sklá min. raz za dva týždne utrieť handrou namočenou v liehu ( kto by to pravda robil :? ). Inak sa stane, že vrstva sa poškodí a na skle zostanú fľaky ako keď sa nafta vyleje na vodu. No a potom si môžeš ísť kúpiť už len nové sklá.
Takže, keď rátam ako rátam, fólie stále vychádzajú ako najrozumnejšia voľba ......
Život je pes .... a my - sme jeho pätník !!!
imro-magi Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Stefi » 21.03.2010 09:07

:roll: zabral , mna to lákalo, aj som tam išiel s SW, no keď mi povedal že všettko rozoberú a potom spať zmontujú tak som sa odporúčal, je tu firma u Klatov,galvanizácia..., za poškodenie nového auta to nestálo a odradil ma aj predajca, inak to bolo v ponuke aj u rady 407 :? trochu som si rýpol... sorry imro-magi, krajan :twisted:
Stefi Muž
KIA Family

TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
172656 km @ 8.8 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Exteriér