Světla pro denní svícení (DRL)

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Denní svícení

Příspěvekod belize » 16.11.2009 10:59

Mám dotaz ohledně denního svícení.
Celá řada prodává a instaluje světla s led diodami pro denní svícení s odkazem že se jedná o sady homologované a ....
Slyšel jsem i názor, že pokud policie zastavila auto pouze s těmito světly měl řidič problém a dostal pokutu. Nemá zde náhodou někdo zkušenost nebo povědomí, aby nám(mě) pověděl co je pravda a co pouze fikce ??? Díky :shock:
Nevadí mi názor jiných lidí, ale to že mi ho chtějí vnutit.

S. Johnson
belize Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Rio II (2007)
53000 km @ 7.2 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Denní svícení

Příspěvekod Jakub » 16.11.2009 12:34

Pokud jsou světla homologovaná, tak je vše v pořádku a pro pokutu není důvod. Světla pro denní svícení lze ale používat pouze za nesnížené viditelnosti. Dost aut s nimi ale svítí i za šera nebo deště a neuvědomuje si, že nesvítí zadní obrysová světla. Tohle už je přestupek a může být za něj uložena pokuta.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 16.11.2009 12:55

Přesně tak, ještě bych dodal, že nesmí svítit přídavná denní světla zároveň s normálním osvětlením. To už jsem taky viděl.
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod belize » 17.11.2009 23:31

Marek_Km píše:Přesně tak, ještě bych dodal, že nesmí svítit přídavná denní světla zároveň s normálním osvětlením. To už jsem taky viděl.

To souhlasím a dokonce si troufnu tvrdit, že je to u většiny uživatelů. ... a ještě jednou přihloplý dotaz nepostrádá smysl denní svícení pokud nejsem vidět i zezadu ?? Díky.
Nevadí mi názor jiných lidí, ale to že mi ho chtějí vnutit.

S. Johnson
belize Muž
Uživatel fóra

Kia Rio II (2007)
53000 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod slava » 18.11.2009 01:40

No jasně, zezadu. Před pár měsíci mně tu kdosi pěkně osolil, když jsem napsal, že je celé denní svícení na ho...! A že fandím rakušanům, že tu povinnost zrušili. Prý, co když vjedeš ze slunka do lesa a neuvidíš protijedoucí auto???? To by mně ani moc nes..lo, když pojede po svojí straně a nebude svítit, ale když Tě oslní blb s jakýmsi dvojitým denním světlem a pokud možno ještě s mlhovkama, tak to je to poslední co jsi viděl, protože na Tvojí straně stojí magor, který se šel vych..t a aby ho nikdo neviděl, tak až v tom lese. Sice svítí denníma světlama, ale Ty to zezadu nevidíš. Sice máš jet tak, abys zastavil kam vidíš, ale znáte to. Náhoda je sviňa. Díky za to, že naše :kia: svítí jak normální dospělé auta. A jak mi zas někdo vynadáte, tak aspoň týden nenapíšu žádný příspěvek!!! Abyste věděli!!! :tongue:
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod Jakub » 18.11.2009 08:27

Tak ono s tím denním svícením to nikdy nebude tak růžové jak si jeho zastánci představovali. Pamatuji si na úžasná čísla jak to sníží nehodovost. A výsledek ? Nic. Naopak stoupl počet sražených chodců a cyklistů. Sanitky musí přes den svítit dálkovýma i na střeše aby si jich vůbec někdo všiml. Je to bohužel tak, každý řidič má tendenci koukat jen po tom co svítí a nesvítící věci přehlíží. Tohle byl hlavní důvod zrušení denního svícení v Rakousku.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Světla pro denní svícení (DRL)

Příspěvekod jirka.zc » 12.03.2010 16:45

Ahoj všichni, co se týká namontování DRL světel pro denní svícení , tak budeme mít nelehkou situaci vymyslet umístění a typ světěl tak, aby splnovaly předepsané míry t.j. hlavně max.40 cm od okraje vozidla a 60 cm mezi světly. Pro lepší orientaci přední RZka má 52 cm. Prohledal jsem všechny možné typy na netu, měřil mřížku a nic kloudného jsem nevymyslel. Na starém autě jsem to měl rok v provozu a je to pohoda . Nechce se my porušovat rozměry a potom se někde dohadovat s policajtem nebo na STK. V autosalonu KIA mi řekli, že mi je namontujou, ale musím si je koupit a ukázat kam je namontovat. To nám moc nepomohou, protože to sami neví kam je dát. Kdyby jste někdo něco vykoumal tak napište.Jo a podle návodu k obsluze je v pojistkách připravn ůdajně jedn slot pro DRL. Ale jak funguje, zatím nevím. :thu: :kia:
jirka.zc Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
46000 km @ 5.4 l/100km

Re: Světla pro denní svícení (DRL)

Příspěvekod alena » 12.03.2010 16:57

Ja sem byla v Autobond Chodov a tam mneli na ne dokonce akci ale dou namontovat na všechny ceedy mimo MY09 a ja mám pravě tenhle model tak sem odešla naprazno. Montujou tam LED obdelničky. Ale už si nepamatuji kolik měřili. A vysvětloval mi to že starší modely jak maj mlhovky tak ten plast maj prodloužený a motujou ho do toho plastu. MY09 to nemá a říkal že do předního nárazniku je to moc riskanti proto že se naraznik oslabý a pri malem tuknuti by mohl prasknout.
alena Žena
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
19860 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod alena » 12.03.2010 16:58

Je ja sem si nevšimala že máš vengu, promin
alena Žena
Uživatel fóra

Kia cee'd (2009)
19860 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod loty » 15.03.2010 11:33

denne svietenie LED - doplnenie hmloviek ako u Sportage-u?
/vraj to ma aj predpripravu... vid FR forum/
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
loty Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Venga (2010)
3880 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod jirka.zc » 26.03.2010 19:01

Zdravím všechny a dnes mi po dohodě a zkoumání namontovali v servisu KIA - BALCAR s.r.o. v Č.Budějovicích homologované DRL světla pro denní svícení, které jsem si koupil na netu za 1290,- Kč s DPH a to kulaté se 4x led. SJ 288 typ 2. Prodávají je různě , ale v současné době je má nejlevnější :thu: http://gsm-caraudio.vltava2000.cz/store ... iceni.html
Montáž dělali několik hodin ( cena 2160,- Kč) a výsledek byl nad očekávání velmi dobrý. Můžete posoudit sami podle příložených fotek.Je dodržena vzdálennost mezi světly 60 cm, ale je trochu větší vzdálennost k okraji vozu má být max. 40 cm a vyšlo to okolo 47 cm. Snad to nikomu nebude vadit. Viditelnost těchto světel je i za slunečního svitu daleko větší než hlavní světlomety. Na přívod jsem si nechal dát vypínač, aby šly případně vypnout. Měl jsem ty samé namontované na předchozím autě MONDEO 1.8 TD svítily bezvadně přes rok. Pohoda, i při ježdění krátkých tras byla i přes zimu baterie stále řádně nabitá.
Obraz01001.jpg
Obraz01051.jpg
Obraz01061.jpg
Obraz00981.jpg
Obraz00991.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil jirka.zc dne 08.09.2010 20:09, celkově upraveno 2
jirka.zc Muž
Uživatel fóra

Kia Venga (2010)
46000 km @ 5.4 l/100km

Příspěvekod luboss » 26.03.2010 19:36

Pekne urobené :yes: , ale v tvojom prípade, kedže nemáš hmlovky, by som to riešil umiestnením týchto led svetiel (asi skor niektorý z tých pozdlžnych svetiel) na ich miesto. Pripadajú mi dosť blízko pri sebe, resp ďaleko od okraja auta, čo može byť problém napr. ak ideš za nejakým autom, kedy asi nebudú tieto svetlá viditelné. :no:
luboss Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. místo (1)

Kia cee'd SW (2013)
121000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod oberonko » 26.03.2010 20:17

velmi dobre to vyzera... :thu: :thu: auticko to este viac vylepsilo... :yes:
v Ceskych Budejovicich su sikovny, odviedli kus dobrej roboty...za necelych 3500,- mas super stylove svetla a setris ziarovky...daylighty maju mensi odber - lepsia spotreba...
KIA cee´d - 1,4 - CVVT - EX / Machine Silver Metallic - "mean fellow"
oberonko Muž
Uživatel fóra

6. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
42000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod jirka.zc » 26.03.2010 20:27

k prispěvku lubosse - místo mlhovek to bohužel nejde, stačí si to prohlédnout, zázraky neumím a co se týká rozteče DRL světel, 62 cm je dostačující .Účel to plní, nedělám to pro parádu a jinou verzi jsem zatím na VENGU neviděl. Ve skutečnosti světla svítí opravdu hodně na fotkách to není ono. :kia: :CZ:
Naposledy upravil jirka.zc dne 27.03.2010 14:20, celkově upraveno 1
jirka.zc Muž
Uživatel fóra

Kia Venga (2010)
46000 km @ 5.4 l/100km

Příspěvekod ervss » 26.03.2010 20:57

hmm vypada to celkom fajn .. ale tiez sa mi to zda dost pri sebe .. ja to mam namiesto hmloviek ktore mi lezia v garazi .. ale okej aspon niekto dalsi kto ma kruhove denne svietenie ;) Tak drzim palce .. ja som isiel do Pure White svetiel nech nemam zlty efekt
ervss Muž
Přispěvatel fóra

BMW 5 Series (2008)
0 km @ 8 l/100km

Další

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion