od tonyp » 07.01.2010 10:51
Ja som na SWcko skusal 1.6 benzin, a potom 1,6 CRDI 85 kW 5 rychlostna.
Benzin, nebol zly, ale pri vyssich rychlostiach hlucny a ak ma byt zivy, tak ho treba tocit takze ak mas rad silny zvuk motoru, tak ber benzin. Co mi vadilo na nom bola smrdiaca spojka, velka hlucnost motoru. A teda moze byt zivy, ale naozaj v otackach.
Nafta (tu som nakoniec zobral) to bola ina jazda, urcite lepsia spojka (za 7000 km nezasmerela ani raz), zivost od nizkych otacok a teda fakt sila (mal som predtym nissan almera 66 kw benzin) a tichucky kultivovany motor.
pri 140 km to toci 2950 otacok, takze hluk od motora nehrozi, to uz nastupuje hluk od kolies a obtekanie karoserie.
Na predbiehanie urcite lepsie ak sa ti nechce podradovat o 2 stupne a pocuvat riadny hukot motoru.
Ale toto je subjektivne, niekto si to uziva...
Podla mna su naftaky modernejsie a podarenejsie motory.
Ak beres kratku verziu tak mozno 1.4 benzin, ale na SW nestaci.
Ak jazdis do 140 km, tak tak 6tka na spotrebe moc nespravi (podla mojho odhadu do 1l aj to iba pri rychlostiach nad 120), takze to je skor dolezite pre auto do firmy co najazdi kvantum kilmetrov po dialniciach a ide co to da.
Vybava je vec, ktoru si budes urcite uzivat, ma to iba jednu nevyhodu, ze dalsie auto co budes kupovat bude musit mat minimalne rovnaku vybavu, lebo uz si nebudes ochotny odvyknut od toho co v aute mas...
Kia CEED SW 1,6 CRDI 85kW 2009, najazdene 245000 km
Kia Sportage NQ5 1,6 1.6 T-GDI benzin, 2024 MY25