gallyleo píše:Tiež som sa divil. Mne osobně to celkom vadí, to neznamená že som za alkohol za volantom, sám som to ešte nikdy neurobil, ale kontrolovať to paušálně ... dovod ??? Mam pocit že v štátoch toto nikto nekontroluje, nikto ti nerobi preventivne prehliadky a zastavenia, nikto ti bezdovodne nedá fúkať. je im to jedno, je to tvoja vec a tvoje riziko. V momente ale pokiaľ niečo urobíš pod vplyvom alkohol, tak ti to spočitajú aj z úrokami. Tu vodičov stale nejak prudia, často úplně bezdovodne. Ktovie. Vyžaduje to naša povaha a kultúra ???
(1) Řidič motorového vozidla je kromě povinností uvedených v § 4 a 5 dále povinen
a) být za jízdy připoután na sedadle bezpečnostním pásem, pokud jím je sedadlo povinně vybaveno podle
zvláštního právního předpisu 2)
(2) Ustanovení odstavce 1 písm. a) neplatí pro
a) řidiče při couvání vozidla,
b) řidiče, který nemůže užít bezpečnostní pás ze zdravotních důvodů,
c) řidiče vozidla bezpečnostních sborů, ozbrojených sil a vojenského zpravodajství při plnění služebních
povinností, řidiče vozidla obecní policie při plnění úkolů obecní policie, řidiče vozidla jednotky požární
ochrany a záchranného vozidla Horské služby při řešení mimořádných událostí 8a) a řidiče vozidla
zdravotnické záchranné služby v případech, kdy použití bezpečnostního pásu brání v rychlém opuštění
vozidla za účelem výkonu dalších povinností.
Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé