Radio

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

MP3

Příspěvekod PPetr33 » 20.04.2008 06:11

Máte někdo zkušenost s datovým tokem z flashky? Jestli použít 128 MB či 190 nebo více? Auto ještě nemám, ale flashku už ano a rád bych měl písníčky připravené až si půjdu pro ceeda.
Díky Petr
PPetr33 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Návštěvník » 20.04.2008 21:03

DavidB píše:A já jdu zítra na výměnu rádia, už se těším jak blecha. :-)

Nové rádio = velké zklamání. Seklo se po 10 minutách přehrávání. Resp. neseklo úplně, z ničeho nic přeskočilo z mp3 na rádio a při vysunutí a zasunutí USB zůstalo trvale svítit reading. Když nad tím dumám, vzhledem k tomu, že verze rádia se pořád přes patřičný hmat nezobrazuje, skoro mám pocit, jak kdyby mi nic nevyměnili. :-/
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Aifell » 20.04.2008 22:21

No koukám, že já se asi na flashku vy*eru :-( a budu poslouchat jen MP3 na CD, když to tady čtu :-)
Aifell Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Blackdeath.p » 20.04.2008 22:23

@DavidB

Stalo se mi to taky http://old.kia-club.org/viewtopic.php?t=221&postdays=0&postorder=asc&start=300

Zatím se mi to stalo když jsem měl mobil v té přihrádce u 12V zásuvky od té doby vozím mobil na místě v přihrádce napití a musím zaklepat = zatím vše funguje
Blackdeath.p Muž
Moderátor

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
205000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod Tony » 20.04.2008 23:33

Blackdeath.P píše:@DavidB

Stalo se mi to taky http://old.kia-club.org/viewtopic.php?t=221&postdays=0&postorder=asc&start=300

Zatím se mi to stalo když jsem měl mobil v té přihrádce u 12V zásuvky od té doby vozím mobil na místě v přihrádce napití a musím zaklepat = zatím vše funguje

jo presne tak bude to tim. me to delalo taky, az na to ze mi to psalo USB ERROR. no od te doby jak vozim mobil jinde tak vse ok!
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Jakub » 28.04.2008 22:49

greenca píše:s příjmem signálu jsem to vyřešil takto
http://www.correct.cz/detail.php3?typ=Za1.1&odvetvi=auto.aant a mám klid

Ale cee'd už přece má aktivní anténu (se zesilovačem). Tímhle se přece musí přerušit napájení k ní.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 04.05.2008 05:25

Pánové, možná je mezi námi ajťák, kterého něco napadne. Od začátku řeším problém s flashkou, podobný, jako ty, které už zde byly popsány. Někdy s rádiem komunikuje, někdy ne. V poslední době vývoj pokročil. a to tak, že nejdříve mně flashka v PC řekla že je chráněná proti přepisu, a potom přestala komunikovat úplně. S rádiem i s PC. Oba přístroje vezmou na vědomí, že se připojil jakýsi USB disk a dost. V autě chvíli svítí reading a tím veškerá snaha skončí a pokud chci udělat jakoukoli operaci v PC, systém mě požádá o vložení disku. Takže je po ní a já teď dumám, může-li či nemůže-li za to rádio. Flashka je A data 4GB. Vlastně byla :help:
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 04.05.2008 12:25

@Rechercheur

Zkus ji znovu naformátovat na FAT32
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 04.05.2008 13:31

Formátování už jsem zkoušel. Počítač se tváří, jako že nemá co formátovat. Prostě si řekne o disk, který se sice na liště ukáže, ale veškéré pokusy s ním navázat kontakt končí stejně. Když se podívám na vlastnosti, ukazuje vše nula.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 04.05.2008 15:36

Rechercheur píše:Pánové, možná je mezi námi ajťák, kterého něco napadne. Od začátku řeším problém s flashkou, podobný, jako ty, které už zde byly popsány. Někdy s rádiem komunikuje, někdy ne. V poslední době vývoj pokročil. a to tak, že nejdříve mně flashka v PC řekla že je chráněná proti přepisu, a potom přestala komunikovat úplně. S rádiem i s PC. Oba přístroje vezmou na vědomí, že se připojil jakýsi USB disk a dost. V autě chvíli svítí reading a tím veškerá snaha skončí a pokud chci udělat jakoukoli operaci v PC, systém mě požádá o vložení disku. Takže je po ní a já teď dumám, může-li či nemůže-li za to rádio. Flashka je A data 4GB. Vlastně byla :help:

Já měl zase jiný problém, 2 GB flash A-DATA, při připojení k notasu se načetla a cca po 15 vteřinách se odpojila,formátoval jsem jí a nic nepomohlo v jiném PC chodila v pohodě,koupil jsem jinou flashku a funguje v pohodě.
Jinak ale v autě používám 2GB A-DATA a zatím v pohodě,asi 2x se mi stalo že to hodilo hlášku error, tak jsem jí vyndal a zastrčil a funguje dál.

Zkus tu flashku v jiném PC,a jestli je v záruce tak reklamuj.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 04.05.2008 17:44

No, tak, já provedl za posledních 14 dnů řadu testů vyměněného rádia a výsledek je prostý.

Rádio s USB diskem a MP3 funguje naprosto korektně, dokud se k USB disku nepřiblíži mobil. Při jakékoliv komunikaci se sítí (příchozí hovor, sms nebo obyčejné vyhledevávání sítě) se přehrávání z USB přeruší a celý mechanismus až do vypnutí motoru v rádiu zasekne, pakliže je mobil blíže jak 10-15cm (typicky deska u USB portu nebo přihrádka nad ním, obě s antiskluzovým povrchem, tj. evidetně k odkládání mj. mobilu dělané :) )

Jen mi naprosto nejde do hlavy, proč takovou informaci už dávno :kia: nepředala do servisů potažmo nekomunikovala nějakým technickým newsletterem a proč už dávno nedala do příručky... :idea:

Krom toho mám za to, že soudruzi v Siemensu by šupem měli dovalit nový firmware pro rádia (nebo zase vyměnit všechna rádia), aby se z té trochy naindukovaného napětí na USB portu přestala ta rádia laskavě hroutit...
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Raven » 05.05.2008 14:34

Ono to neni tak cernobile. Mobil pri sestavovani spojeni a zejmena pri "obycejnem vyhledavani site" jede na plnem vykonu, tedy 2W a to neni malo. Jelikoz mobil vozim na stejnem miste a nikdy jsem podobnou vec nepozoroval a ani nigdo dalsi tu neco podobneho nepopisuje muze byt chyba v tve flesce, nesplnujici urcite tech. podminky co se ruseni tejka. Bylo by potreba mnohem vice testu a pokusu pred vyrknutim jednoducheho a rychleho soudu o soudruzich ze Siemensu.

DavidB píše:No, tak, já provedl za posledních 14 dnů řadu testů vyměněného rádia a výsledek je prostý.

Rádio s USB diskem a MP3 funguje naprosto korektně, dokud se k USB disku nepřiblíži mobil. Při jakékoliv komunikaci se sítí (příchozí hovor, sms nebo obyčejné vyhledevávání sítě) se přehrávání z USB přeruší a celý mechanismus až do vypnutí motoru v rádiu zasekne, pakliže je mobil blíže jak 10-15cm (typicky deska u USB portu nebo přihrádka nad ním, obě s antiskluzovým povrchem, tj. evidetně k odkládání mj. mobilu dělané :) )

Jen mi naprosto nejde do hlavy, proč takovou informaci už dávno :kia: nepředala do servisů potažmo nekomunikovala nějakým technickým newsletterem a proč už dávno nedala do příručky... :idea:

Krom toho mám za to, že soudruzi v Siemensu by šupem měli dovalit nový firmware pro rádia (nebo zase vyměnit všechna rádia), aby se z té trochy naindukovaného napětí na USB portu přestala ta rádia laskavě hroutit...
Raven Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Návštěvník » 05.05.2008 18:38

Skutečně to nebude tak jednoduché, protože já jsem telefon poblíž flashky nikdy nevozil a stejně s ní byly problémy až do úplného neslavného konce.
Ve středu ji jdu vyreklamovat, pak se uvidí. Klika je, že zkušenost velí zálohovat, zálohovat a zálohovat a díky tomu mám celý obsah na externím HD :-D .
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod MartinP » 05.05.2008 20:44

Tak já mám stejný problem s flachkou, dnes jsem ji poprvé vyzkoušel a z ničeho nic přestala fungovat a nešlo ani rádio po přepnutí. Po vyndání a znovu zapojení šla, ale jenom chvilku, je ale pravda, že jsem u ni měl mobil. Tak ráno jak pojedu do práce vyzkouším to znovu.
MartinP Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
193000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 06.05.2008 15:02

MartinP píše:Tak já mám stejný problem s flachkou, dnes jsem ji poprvé vyzkoušel a z ničeho nic přestala fungovat a nešlo ani rádio po přepnutí. Po vyndání a znovu zapojení šla, ale jenom chvilku, je ale pravda, že jsem u ni měl mobil. Tak ráno jak pojedu do práce vyzkouším to znovu.

Tak nevím, jestli bych to neměl zaklepat, ale já toho skoro půl roku neměl s rádiem žádný problém. Taktéž s oběma flashkama. Ale je pravda, že mobil v té přihrádce vůbec nevozím. Jen myslím jedinkrát za tu dobu jsem po nastartování a samozapnutí rádia to tu flashku nevzalo a přeplo to na rádio. Tak jsem ji vytáhl, zasunul :grin: a pak to běželo normálně, tak mám snad štěstí.
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Elektronika