Uz se vam stalo take to, ze sednete rano do auta a budiky se vam orosi zvlast ted kdyz je venku takhle vlhko? Nevite nekdo jak se da rychloměr rozebrat a sklo vycistit?
Finanční podpora Kia-Club.org CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010 SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX
Co jsem parkoval rok venku, tak se mi to nikdy nestalo Nefunis moc v tom aute
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Tome nefunim, protoze v tom aute vubec nesedim. Strasne se mi mlzi predni okno rano kdyz jdu z prace a cekam chvilku nez se okno odmlzi, nastartovano, zaple topeni a klima s ofukem na celni okno. Stojime s klukama venku pred autama, orosena okna sterkou stahneme, kuraci si daji svoji davku nikotinu a teprve pak usedame do auta.
Vypozoroval jsem ze kdyz necham cca 5 minut pred dojezdem foukat jen studeny vzduch bez klima a vnitrniho okruhu tak se to nasledne po nastartovani tolik nemlzi. Bohuzel to odnesl budik a zamlzi se.
Tezko rict, mam najeto 26 tisic v patnacti to bylo na garancce a tak nemohu rict jestli je nekde problem nebo nekde neco delam pri pouzivani problem. Pokud normalne jedu je vse v poradku, tohle nastava jen v pripade kdyz jsem u nas v praci kde je vlkost nadmerna a vetsine aut se mlzi okna i uvnitr, bojim se az zacne mrznout, to si pockam nez odjedu a budu chodit s hadrem a sterkou. Asi zvazim jestli navstivit servis.
Mne sa budiky tiez uz asi 3 x orosili, som na to pozeral ci nemam ist k ocnemu. Len som si nevsimol, ci az po nastupeni (nadychal som na to) alebo to uz bolo pred nastupenim - to si chcem este pozriet.
Ked sa toto stalo tak sa mi predne sklo nerosilo, takze je to zvlastne.
Kia CEED SW 1,6 CRDI 85kW 2009, najazdene 245000 km Kia Sportage NQ5 1,6 1.6 T-GDI benzin, 2024 MY25
Me se budiky mlzi zevnitr, takze ze bych mel tak silny dech, to asi ne Zastavim se v servisu at mi poradi co a jak, popripade se na to podivaj. Kazdopadne mi na hlavnim budiku zustala uvnitr necistota a je stale matny, proto bych ho chtel nejak vycistit, tak jsem se ptal jestli se to da nejak rozebrat.
ano, občas to udělá i mně. Pustím klimu, nechám foukat na přední sklo, klima tu vlhkost naštěstí rychle pohltí, ale někdy se mi fakt orosí i budíky nebo displej na středovém panelu, pomalu mi z toho občas kape i voda. Je to při vlhkém počasí a když je velký rozdíl teplot v autě a venku. Dělává to kabinový filtr, ale ten jsem si nechal měnit před půl rokem a nepomohlo to.